Άννα Κορακάκη: με Αξιοπρέπεια χωρίς εθνικιστικές κορώνες

Από την/τον Christina Politi | 10 Αυγούστου 2016

-08

Kάντε την υπογραφή μνημονίων Ολυμπιακό Άθλημα να γίνουμε ντριμ τιμ! Και ξαφνικά έρχεται η Άννα Κορακάκη σαν αρχαία “Αθηνά” και θυμόμαστε την Ελλάδα. Οι παραλίες και τα ηλιοβασιλέματα μπαίνουν σε pause και η φωτογραφία της χρυσής αθλήτριας κυκλοφορεί, ανεβαίνει παντού.

-000009

Πέρα από τη συγκίνηση της πρωτιάς εμένα μου έκανε εντύπωση η κανονικότητα της κοπέλας αυτής, η κοκεταρία της και το άψογο μανικιούρ σε όλες τις εμφανίσεις της. Τα σχόλιά της στα αγγλικά είναι σωστά, όχι αυτά τα αγγλικά και τα hashtags του τσέλιγκα που χρησιμοποιούν για το ευρύτερο κοινό οι εδώ στάρλετς που δεν τις ξέρει η μάνα τους πέρα από την Αλβανία. Μάθαμε και το πυροβόλο σπορ πιστόλι των 25 μέτρων.

0000000000000000000000000000000000000000000000000

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η ολυμπιονίκης που πάλεψε μόνη της με τον πατέρα της γι ‘αυτή τη νίκη τα είπε όλα: Το ευχαριστώ μου για όλα, ανήκει αποκλειστικά στον πατέρα μου και προπονητή μου. Είναι ο άνθρωπος που με έκανε μια αθλήτρια που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορώ να γίνω και αντιστέκεται σαν βράχος στις δυσκολίες για να μένω εγώ άτρωτη.

New folder (3)7

Ποια Ζιζέλ; Άννα μόνο!

New folder (3)9

Και αθλητισμός και θάλασσα

New folder (3)10

Με τον πρωταθλητή Γαλλίας στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων, παρέα πάντα, κάνει το γύρο του κόσμου, όπως είδαμε στο instagram

-04

Mωρό στην αγκαλιά της μητέρας της. Δεν της μοιάζει πολύ;

-00

-05

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο iroes.gr

Ποια είναι τα τρία (ή πέντε) βασικά στοιχεία που χρειάζεται ένας αθλητής/ αθλήτρια για να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να προετοιμαστεί σωστά;

Τα κυριότερα στοιχεία προσωπικότητας ενός αθλητή που θέλει να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το πείσμα, η αποφασιστικότητα και η μεγάλη πίστη στις δυνάμεις και ικανότητές του. Ο ατομικός αθλητισμός είναι πιο δύσκολος και απαιτητικός από τον ομαδικό.

Πως ανταπεξέρχεσαι στις οικονομικές απαιτήσεις της προετοιμασίας σου;

Μεγάλη οικονομική βοήθεια στις απαιτήσεις της προετοιμασίας μου υπάρχει τα δύο τελευταία χρόνια από το ίδρυμα Λεβέντη και φέτος από τη συνεργασία μου με την εταιρεία Stoiximan,η οποία ήταν σχεδόν σωτήρια για εμένα εν όψει της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εδώ συμβάλλει επίσης και η ΔΟΕ με κάποιο ποσό που δίνεται στους αθλητές εν όψει της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς.

Που ανήκει το “ευχαριστώ” σου για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;

Το ευχαριστώ μου για όλα όσα έχω πετύχει σήμερα και όσα πρόκειται μελλοντικά να πετύχω, ανήκει αποκλειστικά στον πατέρα μου και προπονητή μου. Είναι ο άνθρωπος που με μύησε στη σκοποβολή στην ηλικία των 12, με έκανε μια αθλήτρια που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορώ να γίνω, με έκανε να βρω σημεία μεγάλης δύναμης, θάρρους και αντοχής του χαρακτήρα και του εαυτού μου που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι έχω. Και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να με στηρίζει και να βρίσκεται πάντα μπροστά μου να αντιστέκεται σαν βράχος στις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν ή προκαλούνται, για να μένω εγώ άτρωτη.

Τι σημαίνει για σένα να εκπροσωπείς τη χώρα σου;

Σημαίνει τα πάντα. Ειδικά σ’ αυτούς τους καιρούς, το να ξέρεις ότι δίνεις χαρά, περηφάνια και ηθική ανάταση σε συμπολίτες σου, σε Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα και πονούν γι’ αυτή, είναι ευτυχία για εμένα.

-089

-089

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *