Αντιρρησίας Συνείδησης

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 22 Φεβρουαρίου 2017

Hacksaw-Ridge-790x445

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία Hacksaw Ridge είναι καθηλωτική. Τόσο για τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες, όσο για τις εντυπωσιακά αληθινές σκηνές μάχης. Κι όταν σας λέω αληθινές σκηνές μάχης, εννοώ ότι ήταν τόσο ωμά αληθινές που μερικές φορές απέστρεφα το βλέμμα μου.

Είχα διαβάσει ότι όταν παίχτηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, στο τέλος ο κόσμος επί 10 λεπτά χειροκροτούσε όρθιος. Στις Χρυσές σφαίρες ήταν υποψήφια ως καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και Α΄ αντρικό ρόλο. Στα Oscar πάλι με 6 υποψηφιότητες. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την επιστροφή του Mel Gibson ως σκηνοθέτη στοHollywood που τον είχε σε μαύρη λίστα, και ότι είναι αληθινή ιστορία, καταλαβαίνετε ότι το πράγμα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

hacksaw-ridge-2016-andrew-garfield

Το Hacksaw Ridge είναι ένα αυτοβιογραφικό πολεμικό δράμα, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που περιγράφει τις εμπειρίες του Desmond Doss. Ενός παιδιού που θέλει να υπηρετήσει αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει κανενός είδους όπλο. Θέλει να υπηρετήσει σαν νοσοκόμος που αντί να σκοτώνει ανθρώπους, να σώζει ζωές. Και αφού περνάει ένα απίστευτο bullying, (μέχρι σε στρατιωτικό δικαστήριο τον πάνε), στο τέλος…..

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στοhttp://www.nikosonline.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/

hacksaw-ridge-2016-luke-bracey-andrew-garfield

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *