Αφιέρωμα στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 16 Μαΐου 2017

0136

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε  εκδήλωση προς τιμήν της  διεθνούς κύρους Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ από το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σε ένα μοναδικό ζωντανό θεατρικό ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε οπτικό και ηχητικό  υλικό από το αρχείο  του   Θανάση Λάλα, σε συνεργασία με την  Ελευθερία Ντεκώ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμιότυπα  από την ζωή μιας Μεγάλης Ελληνίδας, της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ,  μιας γυναίκας σύμβολο δημιουργικότητας, σοφίας, κύρους και δύναμης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»,  Δήμητρα Κ. Φιλίππου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε  η Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θεσσαλονίκης Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με  εκκλησιαστικούς ύμνους μαγεύοντας το κοινό της κατάμεστης αίθουσας  Φίλων του Μ.Μ.Θ.

Η Ελένη Γλύκατζη–Αρβελέρ, στο τέλος της εκδήλωσης ταξίδευσε το ακροατήριο  μιλώντας για την ιστορία της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, η Ηγουμένη Ιακώβη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, η Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, ο Γάλλος Πρόξενος  Philippe Ray, η Αντιπεριφερειάρχης  Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Θάνος, η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η τ. Ευρωβουλευτής  Ροδή Κράτσα, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών  Κάρεν Μαυρίδη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης  Καίτη Καψή, οι Νάντια Τακά, Άννα Αντωνιάδου, Κούλα Γιαννακίδου, Μαριάννα και Ντένη Βιλδιρίδη, Ρένα Τσιρλιγκάνη κ.α.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας «εν Αθήναις».

0008Καλυψώ Γούλα (Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης), Κάρεν Μαυρίδη (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»), Λήδα Παπαδοπούλου (Σύμβουλος Επικοινωνίας)

0050Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»  Δήμητρα Κ. Φιλίππου με την Καίτη Καψή

0061Κάρεν Μαυρίδη (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»), Δήμητρα Κ. Φιλίππου (Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»), Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

0079Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»  Δήμητρα Κ. Φιλίππου

0221Ελευθερία Ντεκώ, Θανάσης Λάλας

[crp

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *