Βουτιά στο Μαράθι με θέα τα χιονισμένα Λευκά Όρη

Από την/τον Christina Politi | 18 Μαΐου 2017

IMG_3695

“Κρήτη μου έμορφο νησί
με τα Λευκά σου Όρη,
που είσαι της Ελλάδος μας
η πιο ωραία κόρη.”

Ο Νίκος Τσεπέτης αγαπάει τα Χανιά όσο κανένας άλλος. ΄Αλλωστε στην κλινική του πατέρα του έχει γεννηθεί όλος ο νομός! Ο Νίκος έχει το πανέμορφο Ammos Hotel στην παραλία των Αγίων Αποστόλων. Το ξενοδοχείο που έχουν λατρέψει όλοι οι travel journalists και θεωρείται το καλύτερο για οικογένειες και το απόλυτο value for money. Κόντρα στην ατελείωτη αισθητική της αρπαχτής το Ammos κάθε χρόνο γίνεται και πιο όμορφο..

IMG_3774 IMG_3706IMG_3612

IMG_3611

IMG_3783

“Nα σας πάω σε μία τρομερή παραλία;” μας ρώτησε..”Ναι!!” με χαρά εμείς. Ετσι φτάσαμε στο Μαράθι, στο Ακρωτήρι των Χανίων.

IMG_3646

Μία μαγική παραλία με θέα τα χιονισμένα Λευκά Όρη. Χωρίς πλάκα..μόνο στην Ελλάδα τα συναντάς αυτά τα θεαματικά combo της φύσης.. Μία θάλασσα λάδι. Δεξιά ομπρέλες να μας περιμένουν.. Μου έκανε εντύπωση που ήταν άδειες και ο κόσμος έτρωγε τη ντάλα ήλιο στο κεφάλι ξαπλωμένος στην άμμο. Πάμε με χαρά να κάτσουμε και έρχεται ένα παιδί που μας ζητάει στρατιωτική ταυτότητα.. Το Μαράθι είναι κοντά στη Σούδα και απ΄ότι φαίνεται διατηρεί οπισθοδρομικό αέρα στον τουρισμό. Οι ουρανοί δηλαδή είναι δικοί μας αλλά όχι και η παραλία..

IMG_3672

IMG_3678

Το χάιλαιτ της υπόθεσης πάντως είναι το καφενεδάκι πίσω και δίπλα η εξαιρετική ταβέρνα του Πατρελαντώνη με ολόφρεσκο ψάρι, γαύρο σουσαμάτο, σαρδέλες σχάρας και σουπιές με μάραθο. Πάρτε ομπρέλα στην πλάτη και πάτε στο Μαράθι. Απολαύστε την ομορφιά του τοπίου και κάντε τα στραβά μάτια. Όπως κάνουμε στα πάντα πια αφού επιμένουμε να λέμε πως μένουμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου και αντί να είμαστε πρώτοι στον τουρισμό διαιωνίζουμε την προχειρότητα και την κακογουστιά παντού.

IMG_3642

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *