Βραβευμένοι Σεφ σε 3 μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στο Artisanal το Μάρτιο

Από την/τον Christina Politi | 23 Φεβρουαρίου 2017

Artisanal_3 Chefs

Αν η Σαντορίνη, η Χαλκιδική και η Μύκονος φαντάζουν μακρινοί γαστρονομικοί προορισμοί, το Artisanal φρόντισε να τους φέρει κοντά. Για τρία βράδια του Μαρτίου, συγκεκριμένα 1, 8 και 15 του μηνός, το γνωστό εστιατόριο των Β. Προαστίων και ο Σεφ του Δημήτρης Δημητριάδης φιλοξενούν για εσάς τρεις βραβευμένους Σεφ, οι οποίοι άφησαν το μαγειρικό τους στίγμα στους παραπάνω προορισμούς.

Πρόκειται για τρεις σημαντικούς Έλληνες Σεφ, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αρκετό θόρυβο σχετικά με τα μαγειρικά θαύματα που συντελούνται στην κουζίνα τους. Μιλάμε για τον Θοδωρή Παπανικολάου, Σεφ του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη, τον Βασίλη Μουρατίδη, Σεφ του Squirrel στη Χαλκιδική και τον Αθηναγόρα Κωστάκο, Σεφ του Bill & Coo στην Μύκονο.

14184571_1244498498935921_2161008075333696508_n

1η Μαρτίου: Θοδωρής Παπανικολάου – Εστιατόριο Σελήνη Σαντορίνη

(Χρυσός Σκούφος 2017)

Τα τελευταία τρία χρόνια στο εμβληματικό εστιατόριο Σελήνη της Σαντορίνης, ο Θοδωρής Παπανικολάου έχοντας αποκομίσει στο παρελθόν σημαντικές παραστάσεις από την Ιταλία και την Τοσκάνη, παρουσιάζει μια εξαιρετική κουζίνα, ξεδιπλώνοντας το μοναδικό του ταπεραμέντο. Η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της.

8 Μαρτίου: Βασίλης Μουρατίδης – Εστιατόριο Squirrel, Χαλκιδική

(Χρυσός Σκούφος 2017)

«Στη βεράντα του «Danai Beach» στη Νικήτη Χαλκιδικής, ο πολύ ταλαντούχος Σεφ Βασίλης Μουρατίδης δίνει ρεσιτάλ αισθήσεων και γεύσεων. Απρόσμενα παντρέματα, ιδιαίτερες ισορροπίες λεπτότητας κι εντάσεων, πολυπλοκότητα και άρτια τεχνική σε ένα εστιατόριο πραγματικό γαστρονομικό προορισμό». Ο Βασίλης Μουρατίδης και η μαγειρική του είναι λόγος να επισκεφτεί κανείς την Χαλκιδική.

15 Μαρτίου: Αθηναγόρας Κωστάκος – Εστιατόριο Bill & Coo, Μύκονος

(Χρυσός Σκούφος 2017)

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, στη μαγικής ομορφιάς σάλα του γαστρονομικού εστιατορίου στο ξενοδοχείοBill & Coo στην Μύκονο, ξεδιπλώνει το αστείρευτο ταλέντο του. Εκεί, «παίζει θεατρικά και concept-ικά με μνήμες, υλικά και φαγητά της ελληνικής κουζίνας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο. Δυνατές αντιστίξεις, γοητευτικές αρμονίες, νοστιμιά και καινοτομία χαρακτηρίζουν αυτή την ερεθιστική, μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική γαστρονομία του σήμερα».

3 μοναδικά γαστρονομικά βράδια, 3 μαγικοί προορισμοί, 3 βραβευμένοι Σεφ, 1 νικητής: Η ελληνική δημιουργική κουζίνα. Κάντε τις κρατήσεις σας έγκαιρα καθώς οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Μενού: degustation.

Τιμή: 50 Ευρώ/άτομο.

Για κρατήσεις: στο τηλέφωνο 210 8086111

Εστιατόριο Artisanal, Ζηρίνη 2 Κηφισιά

www.artisanal.gr/

 

 

 

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *