Γνωρίστε το “Σπίτι του ΜΑΝΑ” για την αποκατάσταση της γυναίκας με καρκίνο του μαστού

Από την/τον Christina Politi | 13 Δεκεμβρίου 2017

mana-home

Ένας νέος, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με το διακριτικό τίτλο ΜΑΝΑ, που ως όραμά του έχει να εμπνεύσει σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη του εαυτού της και τη σχέση της με την οικογένεια, δημιουργήθηκε με αφορμή την προσωπική μάχη ιδρυτικού στελέχους του οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού και τη νίκη της στη μάχη της με την νόσο. Μέσα από αυτήν την προσωπική διαδρομή, εντοπίστηκαν τομείς και λειτουργίες της ζωής, που δέχονται ισχυρό πλήγμα λόγω της νόσου και επιβαρύνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής της γυναίκας με καρκίνο.

            Βασικός στόχος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΑΝΑ, είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, που θα βοηθήσουν την αποκατάσταση της γυναίκας με καρκίνο του μαστού ή με κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο και την επανασύνδεσής της με το ρυθμό ζωής της, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας του οργανισμού οι υπηρεσίες, που θα παρέχονται δωρεάν είναι:

  • Διατροφολογική Συμβουλευτική και Υποστήριξη.
  • Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική και Υποστήριξη.
  • Ψυχολογική – Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη.
  • Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος, όπως: περιποίηση προσώπου και σώματος, καθώς και φροντίδα για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία.
  • Μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης.

Για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή με κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο και την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών τους, δωρεάν, με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, ο οργανισμός ΜΑΝΑ έχει δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο. Πρόκειται για το Σπίτι του ΜΑΝΑ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ρηγίλλης 10, με εύκολη πρόσβαση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η χαλάρωση, το μοίρασμα, η φροντίδα και η επανασύνδεση με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία, που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

Το επιστημονικό έργο και οι δράσεις του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΑΝΑ έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αρωγού των προσπάθειών του για την επίτευξη του οράματός του.

Επικοινωνήστε με τον Οργανισμό ΜΑΝΑ με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *