Δημήτρης Χορν, ο θεατρίνος

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 9 Μαρτίου 2017

a8cef781-b041-41bd-b2e8-56006337e76d

Με πατέρα θεατρικό συγγραφέα, νονά τη μεγάλη θεατρίνα Κυβέλη, απόφοιτος και ο ίδιος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού μας Θεάτρου, ήταν γόνος, επίγονος και συνεχιστής μιας μεγάλης καλλιτεχνικής δυναστείας. Κυρίες και κύριοι διαβάστε για τον Δημήτρη Ελευθέριο Χορν, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του.

Ο Δημήτρης Χορν για την Ελληνική καλλιτεχνική οικογένεια είναι μύθος. Έχοντας συνεργαστεί με την Μαρίκα Κοτοπούλη, την κυρία Κατερίνα, την Μαίρη Αρώνη, την Βάσω Μανωλίδου, την Μελίνα Μερκούρη, την Έλλη Λαμπέτη και πολλούς ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες και έχοντας παίξει σχεδόν όλους τους μεγάλους ρόλους είναι ένα από τα καταξιωμένα ιερά τέρατα του νεοελληνικού θεάτρου.

Λένε ότι ήταν πολύ χαριτωμένος, πολύ γοητευτικός, εξαιρετικός ομιλητής, ετοιμόλογος, έξυπνος, είρων, σνομπ και ελιτιστής. Κι’ αν αυτοί οι τελευταίοι χαρακτηρισμοί σε κάποιους ανθρώπους είναι ασυγχώρητοι, στον Δημήτρη Χορν του ταίριαζαν απόλυτα. Από μια τέτοια προσωπικότητα και από ένα τόσο ταλαντούχο άνθρωπο περιμένεις τα πάντα και συγχωρείς τα πάντα. Όχι ότι ζήτησε ποτέ την συγχώρεση κανενός… αλλά έτσι το λέω για να καταλαβαινόμαστε.

Dimitris-Horn_44M

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα. Γονείς του ήταν ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας και στρατιωτικός Παντελής Χορν και η Ευτέρπη Αποστολίδη. Η οικογένεια του Παντελή Χορν είχε τρία παιδιά, τον Γιάννη, την Νανά που πέθανε σε ηλικία 7 ετών και τελευταίο, τον Δημήτρη Χορν. Νονά του ήταν η διάσημη ηθοποιός Κυβέλη, και μεγαλώνοντας σε ένα θεατρικό περιβάλλον, επόμενο ήταν να κάνει την πρώτη εμφάνιση στο θέατρο, από… μωράκι….

Διαβάστε τα πάντα, τη ζωή, το θέατρο, τις ταινίες τα τραγούδια του στο http://www.nikosonline.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%BD-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *