Εγκαίνια για την έκθεση “Τέχνη στα Εξώφυλλα” του περιοδικού Γυναίκα στο Zonars

Από την/τον Christina Politi | 22 Νοεμβρίου 2017

DAR_2372Το περιοδικό Γυναίκα εγκαινίασε μια έκθεση έργων φιλοτεχνημένων πάνω σε συλλεκτικά εξώφυλλα, με φιλανθρωπικό σκοπό. Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο Zonars τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στα Εξώφυλλα», που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με τη LOréal Paris και τα Hondos Center. Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση έχει στόχο να στηρίξει το έργο της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» και την προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

IMG_1851

Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί κλήθηκαν να επιλέξουν από ένα τεύχος του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, με μοντέλα και προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, και να παρέμβουν στο εξώφυλλό του με την προσωπική εικαστική τους ματιά. Τα έργα θα παραμείνουν στον χώρο του Zonars έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Οι καλλιτέχνες διέθεσαν τα δημιουργήματα τους για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Οργανισμό «Καταφύγιο Γυναίκας», τον οποίο στηρίζουν ενεργά με αυτή τη δράση το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, και για δεύτερη συνεχή χρονιά η L’Oréal Paris και τα Hondos Center.

DAR_2122

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των media, φίλοι και συνεργάτες του περιοδικού  τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, για να στηρίξουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Για τη συγκεκριμένη σύμπραξη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών μίλησε ο εκδότης του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, η  Δάφνη Ζουμπουλάκη από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η  Δήμητρα Πετρίδη, Communications Manager CPD της L’Oréal Hellas, και η  Κωνσταντίνα Μοσχοτά από το «Καταφύγιο Γυναίκας».

DAR_2243

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά:

DAR_2381

Mάρα Δεσύπρη

ArtOnCoversGynaika 6

Charlotte Rampling, Χρύσανθος Πανάς

ArtOnCoversGynaika 8

 Άννα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Αργυρόπουλος

ArtOnCoversGynaika 10

 Η Δάφνη Ζουμπουλάκη από Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η Δήμητρα Πετρίδη Communications Manager L’Oreal Hellas και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος Εκδότης Περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ & CEO UNIQUE MEDIA

ArtOnCoversGynaika 11

Δωροθέα Μερκούρη

ArtOnCoversGynaika 12

Ιωάννα Τσιλιλή

ArtOnCoversGynaika 13

Ιωάννης Μεκιάμης, Νεφέλη Γεωργαλά

ArtOnCoversGynaika 14

Ο Γιώργος Κοντάκος Γενικός Διευθυντής CPD L’Oreal Hellas και ο Khoubbane Medhi Διευθύνων Σύμβουλος L’Oreal Hellas

ArtOnCoversGynaika 15

 Η Κωνσταντίνα Μοσχοτά από τον Οργανισμό «Καταφύγιο της Γυναίκας»

ArtOnCoversGynaika 17

 Μαρίνα Βερνίκου, Βλάσης Χολέβας και Βένια Μπεχράκη

ArtOnCoversGynaika 18

Νίκη Παπασπύρου, Χρήστος Κεχαγιόγλου

ArtOnCoversGynaika 19

 O hairstylist Νικόλας Βιλλιώτης

ArtOnCoversGynaika 20

Η σχεδιάστρια Ορσαλία Παρθένη με τη Ρία Ψούχλα

ArtOnCoversGynaika 21

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Δάφνη Ζουμπουλάκη

ArtOnCoversGynaika 22

 Σέβη Αδάμ, Νίκη Κουτσιανά

ArtOnCoversGynaika 23

 Στέλλα Παπαδάκη, Λία Γαλανού

ArtOnCoversGynaika 24

Φαίη Κωνσταντέλλη, Χριστίνα Μαρτινέγκου, Νίκος Χόντος Πρόεδρος HONDOS CENTER και Μυρτώ Βρετού Marketing Director HONDOS CENTER

ArtOnCoversGynaika 25

 Αλέξανδρος Ζεήσα, Τίνα Μαυρίκη, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Χριστιάννα ΜοίραArtOnCoversGynaika 27

Ρία Ψούχλα, Κώστας Βογιατζής και Μαρίνα Βερνίκου

DAR_2009DAR_2166 DAR_2164 DAR_2223  DAR_1921

Βασιλική Τρουφάκου

DAR_1933 DAR_1957DAR_2015 DAR_2033 DAR_2050 DAR_2363 DAR_2378 DAR_2389 IMG_1158 IMG_1227 IMG_1389 IMG_1826 IMG_1887

DAR_2415

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε λευκός και ροζέ αφρώδης οίνος BiancoNero της οινοποιίας Τσιλιλή, που χαρακτηρίζονται από τα αιθέρια αρώματα λουλουδιών και φρούτων, το χαμηλό αλκοόλ και τη βραβευμένη μίνιμαλ συσκευασία τους.

 IMG_1836

Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί (αλφαβητικά):

Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Daniel Egneus, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Βένια Μπεχράκη, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος

IMG_1715

Πληροφορίες έκθεσης

Διεύθυνση: Zonars, Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Αθήνα

Διάρκεια: Τρίτη 21/11 – Κυριακή 3/12 2017

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ. 10 π.μ. – 10:30 μ.μ.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *