Εγκαίνια της «Διαδραστικής Περιήγησης στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή» και της έκθεσης ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 28 Μαρτίου 2018

21

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας προβολής εικονικής πραγματικότητας «Διαδραστική Περιήγηση της Ακρόπολης στην Εποχή του Περικλή» και της νέας έκθεσης ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

1

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στυλιανός Ράλλης. Άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και της πολιτικής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, παρακολούθησαν την πρώτη προβολή της «Ακρόπολης» στη ΘΟΛΟ Εικονικής Πραγματικότητας και περιηγήθηκαν στην έκθεση «ΙΔΕΑ».

19

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου μίλησε για την καίρια παρέμβαση που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αναφέρθηκε και στις προσεχείς παραγωγές που σχεδιάζει το Ίδρυμα: «Ο «Ελληνικός Κόσμος», παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κάνει συνεχώς άλματα προς τα μπροστά, αξιοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά, και τη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων και δίνει κίνητρα στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή… Έχουμε ξεκινήσει επίσης, να δουλεύουμε την «Αρχαία Κνωσσό». Επιπλέον, έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας για να προβάλουμε το έργο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και να δημιουργήσουμε νέες δράσεις στην περιοχή της Ηπείρου. Ταυτόχρονα, ξεκινάμε ένα νέο ερευνητικό έργο τον «Κικέρονα», που αποτελεί μια εφαρμογή για απομακρυσμένη και προσωποποιημένη ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία, σχεδιάζουμε τον «Πολιτιστικό Πλοηγό της Οδού Πειραιώς για tablets και κινητά τηλέφωνα», καθώς και έναν business accelerator, επιταχυντή για δημιουργικές βιομηχανίες

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Στυλιανός Ράλλης σημείωσε: «Αν μας ρωτήσετε ποια ακριβώς είναι η δουλειά μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα σας πούμε ότι είναι να χρησιμοποιούμε τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αυτό είναι ακριβώς και το κοινό μας στοιχείο με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να παράξει αυτό που λέμε σύγχρονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο…»

20

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Πρίγκηπας Νικόλαος, η Μαριέττα Κουτσίκου – Γιαννάκου, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Βάνα Λαβίδα, ο Νίκος Εμπέογλου η Ίρις Κρητικού, ο Λευτέρης Γιοβανίδης, και άλλοι.

2Μιχάλης Κόκκινος/Δημήτρης Εφραίμογλου/Πρίγκιπας Νικόλαος

3Ηλίας Κλης / Ουρανία Εφραίμογλου/ Λάζαρος Εφραίμογλου

6Ηλίας Κλής/ Βάνα Λαβίδα

7Πάρις Αμοργινός/ Φώτης Παπαθανασίου

8Μάνος Στάικος/ Κατερίνα Φλώρου Σακκά και Παύλος Σακκάς

10Θεόκλητος Δραγώνας/ Λευτέρης Γιοβανίδης

11Άπος και Άννα-Μαρία Γεωργατζή/ Θάνος Νιφόρος/ Μαρία Μεταξωτού Νιφόρου

12Μιχάλης Σιγάλας

13Μαριέττα Κουτσίκου Γιαννάκου/ Πέτρος Ευθυμίου

14Δημήτρης Βέργαδος/ Δημήτρης Εφραίμογλου

15Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου/ Πρίγκιπας Νικόλαος/Ελένη Τσανάκα

16Αγγελίνα Μιχαηλίδου/ Ίρις Κρητικού/ Δημήτρης Εφραίμογλου

17Δέσποινα Καρβελά/ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου/ Φώτης Καρύδας/ Στέλιος Χριστάκος

18Ουρανία Εφραίμογλου/ Λάζαρος Εφραίμογλου/Μιχάλης και Κλεοπάτρα Εμπέογλου/ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *