Εκρηκτική Κάρμεν στο Ηρώδειο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον paidiko-theatro.gr | 11 Σεπτεμβρίου 2017

IMG_3254

Μια εκρηκτική Κάρμεν παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο με τους θεατές να χειροκροτούν ασταμάτητα. Η θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura που σφράγισε το φλαμένκο, μετά τη sold out επιτυχία της, επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 10 Οκτωβρίου, για μία ακόμη παράσταση υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

IMG_3218

Δημιουργία δύο σπουδαίων μορφών της ισπανικής τέχνης, του χορευτή και χορογράφου Antonio Gades και του σκηνοθέτη Carlos Saura, η χοροθεατρική εκδοχή της Κάρμεν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1983, λίγο μετά την ομώνυμη ταινία των Gades/Saura που σάρωσε τα βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ. Εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Prosper Mérimée(1845), η παράσταση προκάλεσε αίσθηση πλάθοντας έναν ανυπέρβλητο χαρακτήρα-μύθο που έγινε συνώνυμος με τη ισπανική εθνική ψυχή, και κάνοντας τους Γάλλους κριτικούς να αναφωνήσουν: «Ο Mérimée έφερε την Κάρμεν στη Γαλλία, αλλά ο Gades και ο Saura την επέστρεψαν στην Ισπανία».

IMG_3134

Δείτε τη συνέχεια και εκπληκτικές φωτογραφίες στο http://paidiko-theatro.gr/2017/09/%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-carmen-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *