Η Βραδιά του Ευχαριστώ από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 28 Φεβρουαρίου 2018

PAN_263

Τη Βραδιά του Ευχαριστώ οργάνωσε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στον επιβλητικό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Με υποστηρικτές της βραδιάς τους Φίλους του Συλλόγου Παρνασσός, τους Αμπελώνες Μάρκου και τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, την γκαλερί τέχνης Arch Studio που επιμελήθηκε τα βραβεία και την Intrasoft, η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 360 φίλους του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ο συγκινητικός απολογισμός του 2017 – για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια από την ίδρυση του Κάνε-Μια-Ευχή, εκπληρώθηκαν 214 ευχές, εκ των οποίων οι 200 ήταν ευχές παιδιών που έχουν νοσηλευτεί στην Ελλάδα, ενώ οι 14 αφορούσαν παιδιά του εξωτερικού, που το όνειρό τους ήταν σχετικό με τη χώρα μας.

Απευθύνθηκε επίσης δημόσιο ευχαριστώ στους δωρητές, ιδιώτες και εταιρείες και στους χορηγούς που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού συνεισφέροντας σε είδος ή και σε χρηματικές δωρεές, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν με μοναδικό τρόπο οι μεταμορφωτικές αυτές εμπειρίες των παιδιών.

PAN_021

Η  Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος του Οργανισμού, ανοίγοντας τη βραδιά και αναφερόμενη στο Ταξίδι της Ευχής, που αποτέλεσε του κύριο θέμα του απολογισμού, δήλωσε: «Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης ευχής με βάση θεσμοποιημένες αλλαγές του Παγκόσμιου Οργανισμού, εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της Ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Από την έκπληξη του παιδιού, στη συμμετοχή του ακόμη και στην οργάνωση. Από τη μία μαγική ημέρα, στις πολύ περισσότερες.»

Απονομή βραβείων έγινε σε εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους, αφού προκειμένου να εκπληρωθούν αυτές οι 214 ευχές παιδιών, απαιτήθηκαν περισσότερες από 25.000 ώρες εθελοντικής και μη εργασίας και 445 συναντήσεις με οικογένειες και παιδιά ευχής καθώς και η διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και δράσεων για την εξεύρεση πόρων.

PAN_065 Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια – Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

PAN_072

   Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

PAN_184  Gabriella Calini, Φαίη Σκορδά, Αναστασία Μανιά, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ στο βάθος φαίνεται στο κέντρο η πρώην Πρόεδρος Αλέκα Σεραφειμίδου, αριστερά και δεξιά τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Κωνσταντινίδη και Γιώργος Κουντούρη

Ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς, το θεατρικό που άνοιξε την εκδήλωση με τη συμμετοχή εθελοντών και γονιών παιδιών ευχής, το «χτίσιμο» του παρεκκλησίου του Αγ. Εφραίμ επί σκηνής, στο πλαίσιο αναπαράστασης μια ευχής και η παρουσία του Ανδρέα, που σήμερα είναι φοιτητής και 13 χρόνια μετά την εκπλήρωση της δικής του ευχής τραγούδησε: Χαμογέλασε… πάει πέρασε… Ένα μικρό παράδειγμα του μεγαλείου ψυχής και της δύναμης που κρύβει μέσα του κάθε μικρός μαχητής. Τα δάκρυα στα μάτια όλων όσων παρευρέθηκαν και το χειροκρότημα ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούσε να αποτείνει ο κόσμος στον Ανδρέα, για τις υπέροχες στιγμές που χάρισε σε όλους.

Η  Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια, αφιέρωσε τη βραδιά στους γονείς παιδιών ευχής αναφέροντας την ιστορία που την έδεσε με δύο μητέρες, αλλά και δίνοντας την υπόσχεση «Θα ονειρευόμαστε τα ίδια όνειρά σας, θα προσευχόμαστε μαζί σας. Θα ταξιδεύουμε μαζί σας ένα ταξίδι Δύναμης, Χαράς και Ελπίδας.» Ευχαριστούμε τον Σταύρο Ζαλμά, για την επιμέλεια του θεατρικού, επιδιώκοντας να περιγράψουμε τον σκοπό του Οργανισμού.

PAN_272

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *