Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της APIVITA

Από την/τον Christina Politi | 5 Σεπτεμβρίου 2017

_DSF1950

Μεγάλη τιμή και χαρά αποτέλεσε για την APIVITA η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ταυτόχρονα, ήταν μία έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία,  των προσπαθειών των ιδρυτών της Νίκου και Νίκης Κουτσιανά να δημιουργήσουν εδώ και 40 χρόνια μία μοναδική, υγιή, εξωστρεφή ελληνική επιχείρηση.

_A506593

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την APIVITA, ως ένα «παράδειγμα» ελληνικής επιχείρησης που πρεσβεύει ένα αειφόρο, εξωστρεφές, κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο επιχειρείν, ένα ευ και αει επιχειρείν δημιουργείν, και καινοτομείν,  δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης, εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό μας γεμίζει περηφάνια, ευχαρίστηση, ενέργεια αλλά και ακόμη περισσότερη ευθύνη να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος και συνεχή βελτίωση το έργο μας.

_A506412

Η στιγμή της επίσκεψης ήρθε  λίγο μετά την  σημαντική συμφωνία της APIVITA με τον Ισπανικό όμιλο PUIG – που αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, όχι μόνο για την APIVITA αλλά και για την Ελλάδα. Η επένδυση της Puig στην Apivita εχει στρατηγικό χαρακτήρα μιας και η έδρα και η παραγωγή της εταιρείας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου  και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της.

_DSF1997

H στρατηγικής σημασίας επένδυση του Ισπανικού ομίλου Puig, δίνει την ευκαιρία σε μια ελληνική εταιρεία την APIVITA να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο παγκοσμίως λόγω και του μεγάλου δικτυου που διαθέτει ενώ ανοίγει νέους δρόμους και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως Ελλήνων βιολογικών καλλιεργητών και μελισσοκόμων και άλλων εταιριών που συνεργάζονται με την APIVITA. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και προοπτική υγιούς καθετοποιημένης ανάπτυξης από την ελληνική γη μέχρι το τελικό προϊόν που επιλέγει ο πελάτης.

Ενδεικτική της σημασίας της στρατηγικής αυτής συμφωνίας είναι η παρουσία του προέδρου της PUIG, και αντιπρόεδρου της APIVITA κ. Manuel Puig όπως και των δυο μελών του ΔΣ του ομίλου  κ. Andres Sterba και Francisco Bianco στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

_DSF1972

Ο πρωθυπουργός είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της εταιρείας και να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής, στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης όπου χτυπάει η καρδιά της καινοτομίας της APIVITA, αλλά και στο εκπαιδευτικό μελισσοκομείο και στον βοτανικό κήπο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο  Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας κ. Φωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης και ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος.

_A506359

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της APIVITA, Νίκος Κουτσιανάς,  τόνισε στην ομιλία του ότι

«Στην APIVITA πιστεύουμε ότι αφήνουμε ως κληρονομιά την άλλη επιχειρηματικότητα της Ελλάδας, τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, στα χνάρια της οποίας θα πατήσουν οι επόμενες γενεές για ένα καλύτερο μέλλον.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδεικνύουμε και να προάγουμε το λίκνο του πολιτισμού, την Ελλάδα και να επικονιάζουμε την κοινωνία μας στη λογική του ηθικού βιώσιμου επιχειρείν με σκοπό το ανώτερο κοινό καλό.»

_DSF1900

Και συνέχισε με ένα μήνυμα στήριξης κάθε προσπάθειας που θα αναδεικνύει τα πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα διαμορφώνει μια εθνική στρατηγική με ενότητα και εθνική συνεννόηση:

«Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και κυβέρνησης να αναδείξουν και να επενδύσουν στα πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και να διδάξουμε ξανά επιχειρηματικότητα και πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Από τη πλευρά της APIVITA δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός κεντρικού σχεδιασμού για νέο, βιώσιμο, με φιλοσοφία, αξίες, εταιρική κοινωνική ευθύνη και αειφόρο ανάπτυξη επιχειρείν».

_DSF1990

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας πως, «Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει, όπως είπε.

_DSF1997

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

L1160929 L1160990 L1170022 L1170033 L1170159

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *