Η Κάτια Δανδουλάκη από το Α ως το Ω: “Το θέατρο είναι όλα μου τα όνειρα, τα ταξίδια όλη μου η ζωή”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 11 Μαρτίου 2017

16508394_603743253169172_2733698681038295995_n

Με την μεγάλη της επιτυχία, η οποία παίζεται για τέταρτη συνεχή σεζόν και ‘’σπάει ταμεία’’, όπου παρουσιάζεται, η σπουδαία θεατρίνα Κάτια Δανδουλάκη, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 17-18-19 Μαρτίου στο Radio City Theater.  Πρόκειται για την αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά ‘’Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε’’ που διασκεύασε και σκηνοθέτησε το δαιμόνιο δίδυμο Ρέππα + Παπαθανασίου.  Για την Κάτια Δανδουλάκη είναι περιττό να επισημάνω  ότι κοσμεί και λαμπρύνει την ελληνική σκηνή τόσο με την καλλιτεχνική όσο και με την προσωπική της υπόσταση, αλλά όταν συνομιλείς από το Α ως το Ω μαζί της γίνεσαι πλουσιότερος και σοφότερος στο πνεύμα και στις γνώσεις.  Ανακαλύψτε το κι εσείς!

img708

Αγένεια: Με ανατριχιάζει…

Βιβλία:  Όνειρα και θέση ζωής…

Γνώμη:  Πάρα πολύ δύσκολο να τη διαχειριστείς, γιατί όσο πιο συγκεκριμένη είναι και όσες πιο λίγες λέξεις λες είσαι πιο ώριμος.

Δόλος:  Είναι μία στάση που ποτέ δεν κατάλαβα.  Όποιος τον χρησιμοποιεί θα πρέπει να έχει μεγάλο πρόβλημα με τον εαυτό του.  Δεν θα πρέπει να έχει λύσει τα προβλήματα της ζωής του.

Έμπνευση:  Είναι το ζητούμενο για την ύπαρξή μας…

Ζωή:  Χαρά, φως και αγάπη!

Ηρεμία:  Αυτήν αποζητούμε μια ολόκληρη ζωή αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά με την ψυχή μας για να τη βρούμε…

Θέατρο:  Όλα μου τα όνειρα…

Ιδεοληψία:  Θα ήθελα ποτέ να μην με βρει αυτή η αρρώστια.

img709

Κάτια Δανδουλάκη:  Αυτό θα μου το πείτε εσείς.  Εδώ, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ.

Λάμψη:  Είναι για εμένα το ζητούμενο σε όλες τις φάσεις της ζωής!  Και είναι κυρίως εσωτερική.

Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε:  Είναι ένα έργο που μου έδωσε πολλή χαρά και πάρα πολύ φως μέσα μου.  Γέμισε το θέατρο πέντε σεζόν.  Είμαι ευγνώμων για το έργο αυτό.

Νους:  Είναι αυτός που βάζει λέξεις σε ό,τι αισθάνεται η ψυχή.

Ξένο ή ελληνικό ρεπερτόριο:  Α, και τα δύο μου αρέσουν εξίσου.  Έχουμε πάρα πολύ καλό θέατρο στην Ελλάδα.  Πρέπει, όμως, να μου αρέσει το έργο.

Ορθολογισμός:  Χρειάζεται πολύ στη ζωή μας, αλλά να μην παίρνει το πάνω χέρι γιατί πιστεύω περισσότερο στην ψυχική ενέργεια.

Πρόβα:  Η πιο λεπτή στιγμή της δημιουργίας και η πιο αγαπημένη μου.

Θανάσης-Παπαθανασίου-Κάτια-Δανδουλάκη-Μιχάλης-Ρέππας

Ρέππας + Παπαθανασίου:  Λατρευτοί μου φίλοι, αναντικατάστατοι.  Τους θαυμάζω με όλη την έννοια της λέξης και ως συγγραφείς και ως ανθρώπους.

Συνέπεια:  Ανεκτίμητη ιδιότητα.  Όταν λείψει, μου προκαλεί μιζέρια…

Ταξίδι:  Τα ταξίδια είναι όλη μου η ζωή! Ταξίδι στην ψυχή μου, στα όνειρα, στις αγάπες μου, στο θέατρο, στον κόσμο ολόκληρο.  Θα ήθελα να βρεθώ σε όλον τον κόσμο, ίσως σε άλλες ζωές…

Υστεροφημία:  Ούτε που με αφορά καθόλου.  Αυτό που μας περιμένει είναι πολύ όμορφο.  Την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα θυμάται τίποτα.  Πάμε για άλλα…

Φως:  Αχ, θα το έγραφα με κεφαλαία αυτό.  Τίποτα άλλο.

Χρόνος:  Ο πιο σταθερός φίλος και ο πιο δυνατός εχθρός.  Είναι θέμα επιλογής τι θα του κάνεις.

Ψυχή:  Ο Θεός!

Ωραίο φινάλε:  Να είναι εξίσου όμορφο και στη ζωή όπως και στο θέατρο…

16508252_603745483168949_8499665082088011124_n

“Mάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” με την Κάτια Δανδουλάκη στη Θεσσαλονίκη

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *