Η Ντίνα και η Γωγώ Τέρτση απαντούν σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 12 Νοεμβρίου 2016

img_5450

Συνδιευθύνουν, αφού ασχολούνται με τον επιχειρηματικό τομέα, ένα από τα πιο ονομαστά και ιστορικά εστιατόρια, το θρυλικό ΜΑΙΑΜΙ από το οποίο έχει περάσει- και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα- όλη η καλλιτεχνική, κοσμική και πολιτική αφρόκρεμα της Ελλάδας, με ονόματα που ‘’έγραψαν’’ ιστορία το κάθε ένα στο δικό του χώρο. Θα συναντήσετε την Ντίνα και την Γωγώ Τέρτση πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, πρόθυμες να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των πελατών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντάς τους ποιότητα και καλό φαγητό που είναι και το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου τους. Κάτι που δεν άλλαξε-και δεν πρόκειται να αλλάξει-με την παρέλευση τόσων πολλών δεκαετιών! Με την ευγένεια που τις διακρίνει απάντησαν με χαρά στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

-Είστε συνιδιοκτήτριες του θρυλικού εστιατορίου ΜΑΙΑΜΙ. Μιλήστε μου γι’ αυτό.

Είμαστε η 3η γενιά της οικογένειας που  ίδρυσε το εστιατόριο. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ και είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Αναλάβαμε τη διοίκηση του μαζί με τον ξάδελφο μας το 2012. Νομίζω ότι αναλαμβάνοντας το ‘’Μαϊάμι’’ ήταν η σημαντικότερη στιγμή της επαγγελματικής μας πορείας. Εβδομήντα χρόνια ιστορίας σε γεμίζουν ευθύνη να συνεχίσουμε  και να γράψουμε και το δικό μας κομμάτι με μεγάλα γράμματα. Για μας το ‘’Μαϊάμι’’ πρεσβεύει και υπερασπίζεται  την αυθεντικότητα της παραδοσιακής κουζίνας του και την καλή ποιότητα των πρώτων υλών. Η κουζίνα μας και η φιλοσοφία μας για το φαγητό απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι από τότε που αναλάβαμε με την Γωγώ  και τον Δημήτρη (η 3η γενιά της οικογένειας) έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών μας, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το να δημιουργείς και να σερβίρεις φαγητό είναι φιλοσοφία ολόκληρη .Νομίζω εμείς σκεφτόμαστε απλά, όπως μας έμαθαν ο παππούς και η γιαγιά μας.

Στοχεύουμε οι πελάτες μας να ζήσουν μια εμπειρία γεύσης, τοποθεσίας και φιλοξενίας. Αυτό λοιπόν ονομάσαμε ‘’The Maiami Experience’’και σας προσκαλούμε όλους  να το ζήσετε..

img_5452

1)Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς…

Γ.Τ.: Χωρίς τον γιο μου.

Ν.Τ.: Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου

2)     Πού ξοδεύετε τα χρήματά σας;

Γ.Τ.: Σε μικρές αποδράσεις με τον γιο μου.

Ν.Τ.: Επειδή έχω κόρες και μία από τις δύο είναι στην εφηβεία καταλαβαίνετε ότι  και να πω σε προσωπικά ψώνια δεν ισχύει. Σε εκείνες λοιπόν καταναλώνω τα χρήματα μου και σε ότι τις κάνει πιο χαρούμενες.

3)Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σας;

Γ.Τ.: Είμαι οξύθυμη.

Ν.Τ.: Προσπαθώντας να συνδυάσω δουλειά , δραστηριότητες και οικογένεια καταλήγω συνήθως αργοπορημένη στα ραντεβού μου.

4)    Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεστε στους άλλους;

Γ.Τ.: Η κολακεία .

Ν.Τ.: Η κακία νομίζω. Είναι πιο εύκολο να εκτοξεύεις κακίες για άλλους παρά να δέχεσαι τους ανθρώπους με τα καλά ή τα κακά τους.

5)    Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Γ.Τ.:  Να μην είμαι εκμεταλλεύσιμη.

Ν.Τ.: Από την μητέρα μου έχω πάρει την καλύτερη συμβουλή : ‘’Να διαθέτεις τον χρόνο σου και την ενέργεια σου ισομερώς σε οικογένεια ,δουλειά και προσωπική ζωή’’. Κοινώς Ισορροπία!

img_5441

6)    Ποια θεωρείτε την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Γ.Τ.: Το ταλέντο. Πιστεύω ότι κάποιος που θέλει πραγματικά μπορεί να μάθει τα πάντα.

Ν.Τ.: Την ομορφιά !  Δεν αρχίζει και τελειώνει ένας άνθρωπος σε αυτό .Το πρόσωπο και το σώμα μπορούν να φτιαχτούν με πολλούς τρόπους ,ο χαρακτήρας όμως είναι και παραμένει ένας και μοναδικός.

7)   Τι κάνετε για να χαλαρώσετε;

Γ.Τ.: Μια βόλτα με το αυτοκίνητο στην πόλη.

Ν.Τ.: Για μένα στις λίγες στιγμές χαλάρωσης περιλαμβάνεται η καλή παρέα και ένα καλό  κρασί.

8)   Τι θα αλλάζατε στη Θεσσαλονίκη;

Γ.Τ.: Θα ήθελα περισσότερο πράσινο και πάρκα ψυχαγωγίας.

Ν.Τ.: Θα ήθελα πολλούς περισσότερους τρόπους μετακίνησης και μαζικής  συγκοινωνίας.

9)    Ποιο είναι το motto σας στη ζωή;

Γ.Τ.: «Τίποτα δεν σου χαρίζεται..»

Ν.Τ.: «Δεν πιστεύω στο ποτέ και στο για πάντα..»

10)  Τρία πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένες…

Γ.Τ.: Οι ώρες που περνώ με τον επτάχρονο γιο μου, η δουλειά μου, και οι ώρες χαλάρωσης  με φίλους.

Ν.Τ.: Οι κόρες μου, η δουλειά μου και τα ταξίδια.

img_5445

img_5216

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *