Η συλλογή Acanthus της Δάφνης Βαλέντε για το καλοκαίρι 2017

Από την/τον Christina Politi | 13 Απριλίου 2017

Acanthus pendant

Η συλλογή Acanthus της Δάφνης Βαλέντε για το καλοκαίρι 2017, με διάθεση vintage, αντλεί την έμπνευση από το αρχαιότερο Ελληνικό φυτό, την Άκανθο. Σε μορφή γλυπτικής, η Άκανθος απεικονίζεται στον κίονα Κορινθιακού ρυθμού και αποτελεί σημείο αναφοράς στην τέχνη και τη διακόσμηση από την Αναγέννηση, μέχρι την Art Nouveau.

Clutch bee

Η Δάφνη χρησιμοποιεί τα φύλλα της Ακάνθου, απλικαρισμένα στα ρούχα σαν ευαίσθητα γλυπτά από πλισέ ύφασμα chiffon, σε περίτεχνα κοσμήματα από επιπλατινωμένο ή αντικέ μπρούντζο και τυπωμένα σε εντυπωσιακές τσάντες.

Persephone dress 2

Τα μοναδικά χειροποίητα, γλυπτά, διαχρονικά φορέματα σε λευκό χρώμα, μπορούν να φορεθούν σε τελετές αποφοίτησης, σαν φορέματα παρανύμφων και πιθανώς σαν light νυφικά για χαλαρούς, νεανικούς, καλοκαιρινούς γάμους.

Andromeda dress
Τη συλλογή Acanthus συμπληρώνουν τα μικρά, μαύρα, ντραπέ ζέρσευ φορέματα, οι αγαπημένες πλισέ εσάρπες σε 30 υπέροχα χρώματα και οι πρωτοεμφανιζόμενες πλισέ τσάντες.

Althea dress

Οι συλλογές ρούχων , αξεσουάρ και κοσμημάτων της Δάφνης διατίθενται στο ατελιέ της στο Σύνταγμα κατόπιν ραντεβού και σε επιλεγμένα καταστήματα και χώρους τέχνης σε Ελλάδα, Κύπρο και Λίβανο.

Melissa jacket back

Μια πρόσφατη επιβράβευση της συλλογής Acanthus, αποτέλεσε το γεγονός ότι το Γερμανικό περιοδικό Gala, σε άρθρο για την Αθήνα στα πλαίσια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Documenta, δημοσίευσε μία φωτογραφία της συλλογής σαν μια πρωτότυπη έκφραση του σύγχρονου Ελληνικού design.

Majestic dress

Photography: Akiss Paraskevopoulos from D-tales Creative Agency

Make up & Hair: Sonia Simitzi from D-tales Creative Agency

Model: Nikola V. from Agencia Models Athens

3-5 Axarlian Street, Athens 10563, Greece

Tel & Fax +30210 3242260 e-mail: daphnevalente@gmail.com www.daphne-valente.com

Acanthus bracelet & earrings

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *