Κωνσταντίνος Κακανιάς: “Είναι δικά μου σκύλα. Μην τα αγγίζεις!”

Από την/τον Christina Politi | 8 Ιουνίου 2018
IMG_4154
Η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή (ντάουν-τάουν) και η Kalfayan Gallery (απ -τάουν) παρουσιάζουν την καινούργια ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά ”Είναι δικά μου σκύλα. Μην τα αγγίζεις ”.
Τα έργα και στις δύο γκαλερί είναι “Divine”. H έκφραση που χρησιμοποιεί περισσότερο από όλες ο πολυτάλαντος και αεικίνητος καλλιτέχνης. Τον εκφράζει απόλυτα. Ο μοναδικός Έλληνας που έχει το τζετ σετ στα πόδια του χωρίς να κουνήσει δαχτυλάκι, η αδυναμία της Diane von Furstenberg, το αληθινό style icon που έχει ζήσει και αποδομεί επιλεκτικά ό,τι τον ερεθίζει.
Η έμπνευση είναι όντως ο πλούτος του. Αστείρευτος. Ο  Κωσταντίνος Κακανιάς βρίσκεται πάντα μπροστά από την εποχή του, ενώ παράλληλα έχει απόλυτη προσαρμοστικότητα κάνοντας τις επιλογές του. Ένας συγκλονιστικός φίλος και μία larger than life προσωπικότητα που προκαλεί σοβαρό εθισμό!
IMG_4144_Facetune_07-06-2018-22-28-42
Η κυρία Τεπενδρή, η ηρωίδα του Κωνσταντίνου Κακανιά, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο φανταζόμενη ότι είναι ένα άγαλμα και από το σπίτι της στην έρημο γράφει πυρετωδώς γράμματα προς τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου και τον πρόεδρο του Getty Museum and Trust απαιτώντας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα και του Θρόνου του Έλγιν.Ο Κακανιάς με σαρκασμό και κριτική διάθεση επιδιώκει να αποδομήσει το πρότυπο του δυτικού μουσείου δίνοντας έμφαση στην πρακτική της κλοπής έργων τέχνης ως αποτέλεσμα αποικιοκρατίας, ενώ συγχρόνως στοχεύει να καταδείξει το παράλογο του να θεωρούνται κοινότυπες και αποδεκτές πράξεις κοινωνικής αδικίας.
IMG_4158

Επάνω με τον Κωσταντίνο και τους αγαπημένους του Τίνα Δασκαλαντωνάκη, Νίκο Τσεπέτη και Ρεβέκκα Καμχή στη γκαλερί Καλφαγιάν.

Εγκαίνια Ρεβέκκα Καμχή: Τρίτη 5 Ιουνίου 
Εγκαίνια Kalfayan: Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Σπεύστε και στα δύο!

Το ωράριο* για την Γκαλερί Kalfayan είναι:
– Ιούνιος: Δευτέρα 11.00 – 15.00 | Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00 | Σάββατο 11.00 – 15.00
Ιούλιος: Δευτέρα 11.00 – 15.00 | Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00
Αύγουστος: κλειστά
Σεπτέμβριος: Δευτέρα 11.00 – 15.00 | Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00 | Σάββατο 11.00 – 15.00
*Θα το βρείτε στη ατζέντα.

IMG_2694

Η Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή θα είναι κλειστή, περίπου, από 10-08 έως 22-08. Για τυχόν αλλαγές προτείνεται να επικοινωνήστε με τον χώρο πριν την επίσκεψή σας.

IMG_4161

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *