Κόψτε το βήχα με τη ρίγανη

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 3 Νοεμβρίου 2017

Desktop1

Ο βήχας είναι ενοχλητικός και κουραστικός. Μπορεί να μας πιάσει ξαφνικά και να μην έχουμε ούτε  ένα σιρόπι να ανακουφιστούμε. Υπάρχει όμως η ρίγανη που θα του κόψει τη φόρα. Πώς μπορεί να γίνει το ιδανικό φάρμακο για το κόψιμο του βήχα;

Βράζετε μαζί, νερό και  μια κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη.  Μόλις κοχλάσει είναι έτοιμη (όπως το χαμομήλι). Στραγγίζετε και προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι ανάλογα την προτίμησή σας. Η γεύση είναι πικρή και δύσκολα την πίνει κανείς σκέτη. Αν θέλετε για πιο ελαφριά γεύση βάλτε λιγότερη ρίγανη.

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Flashdanced

    2017/11/03 στις 11:20

    Πολύ καλό!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *