Λαμπερός γάμος του Πρίγκιπα Philip και της Danica Marinkovic στο Βελιγράδι

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 12 Οκτωβρίου 2017

8.

O ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και η Danica Marinkovic παντρεύτηκαν στην Εκκλησία Saborna στο Βελιγράδι. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε από τον Σέρβο Παναγιότατο Πατριάρχη Irinej. Κουμπάροι ήταν οι ABY Πριγκίπισσα της Σουηδίας Victoria και Πρίγκιπας Peter.

13.

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη και όλοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας ήλθαν ειδικά για το γάμο. Η μητέρα του γαμπρού η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança, Δούκισσα του Segorbe και ο σύζυγός της  Δούκας του Segorbe ήλθαν από την Ισπανία. Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι ήλθαν από το εξωτερικό για να παρευρεθούν στον γάμο. Το φόρεμα της νύφης δημιουργήθηκε από την παγκοσμίου φήμης  γνωστή σχεδιάστρια μόδας  Roksanda Ilincic.

Μετά τον γάμο στην εκκλησία Saborna,  οι επισκέπτες πήγαν στο Λευκό Παλάτι για την δεξίωση και το δείπνο που ακολούθησε. Το Λευκό Παλάτι χτίστηκε από τον ΑΜ Βασιλιά Αλέξανδρος Ι της Γιουγκοσλαβίας, τον προπάππου του Πρίγκιπα Philip. Αργότερα ο Πρίγκιπας  Αλέξανδρος και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο γαμπρός, απευθύνθηκαν στους παρευρισκομένους.

“Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που τις μοιράζομαι  μαζί σας! Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε μαζί την αρχή της ζωής του Philip και της Danica, για την οποία ευχόμαστε να είναι γεμάτη από ευτυχία και αγάπη. Είναι καθήκον μου και τιμή μου να καλωσορίζω την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica στο σπίτι μας. Καλωσορίζω, επίσης, τους γονείς της, και τους εύχομαι η καλή τύχη, η υγεία, η αρμονία και οι οικογενειακές ευλογίες να ακολουθούν  το νέο ζευγάρι και μέσω αυτών τα σπίτια μας. Αγαπητή Danica,  αγαπητέ Philip, σας παρακαλώ να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να βασίζεστε στην υποστήριξή μας», δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

“Η Danica και εγώ σας ευχαριστούμε όλους που είστε μαζί μας την πιο όμορφη μέρα της ζωής μας μέχρι σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε μαζί σας την χαρά αυτής της στιγμής. Ευχαριστούμε τους γονείς μας για την οργάνωση αυτής της υπέροχης γιορτής για εμάς εδώ στο Λευκό Παλάτι. Και πάνω από όλα, ευχαριστώ την Dana για όλη της την αγάπη που με έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνδρα στον κόσμο, είπε ο Πρίγκιπας Philip στην ομιλία του. Η δεξίωση έλαβε χώρα  στο Βασιλικό Παλάτι και ακολούθησε δείπνο στο Λευκό Παλάτι.

18.

Στο Βασιλικό γάμο στο Βελιγράδι παρευρέθησαν από την Βασιλική Οικογένεια – οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη,  τα παιδιά τους ο Πρίγκιπας Peter, ο Πρίγκιπας Alexander, η Alison και ο David, ο γιος της Alison, ο Michael, η σύζυγος του David Δρ. Αγγελική Andrews Μαργαρίτη με τον γιο τους Αλέξανδρο, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Linda Karadjordjevic, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Mihailo και Πριγκίπισσα Ljubica, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Elizabeth της Γιουκοσλαβίας,  οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Serge and Πριγκίπισσα Eleonore Karadjordjevic, η ΑΒΥ Πρίγκιπας NikolaKaradjordjevic, πολλά μέλη των Ευρωπαϊκών Βασιλικών Οικογενειών: Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας  Guillaume and Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, η ΑΥ Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, η ΑΥ Πριγκίπισσα Jeet Nabha Khemka και ο Κύριος Nand, πολλοί φίλοι της Βασιλικής Οικογένειας και της οικογένειας Marinkovic, η ΑΕ Κυρία Maja Gojkovic, ομιλήτρια του Εθνικού Κοινοβουλίου, πολλοί εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της πολιτικής, τα μέλη των Συμβουλευτικών Σωμάτων του Στέμματος, καθώς και πολλοί πολίτες και υποστηρικτές της συνταγματικής κοινοβουλευτικής μοναρχίας.

Ο Πρίγκιπας Philip γεννήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια στις 15 Ιανουαρίου 1982. Είναι ο δίδυμος αδελφός του Πρίγκιπα Alexander και ο δεύτερος στη σειρά του Θρόνου μετά τον Πρίγκιπα Peter. Είναι ο γιος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο εγγονός των ΑΜ Βασιλιά Πέτρου Β και Βασίλισσας Αλεξάνδρας. Νονοί του είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος της Ελλάδος και η Πριγκίπισσα Anne της Γαλλίας.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1986 και έζησε στο Παρίσι από το 1992. Η Πριγκίπισσα Danica είναι η κόρη του κυρίου Milan Marinkovic-Cile, ενός διάσημου Σέρβου ζωγράφου και της κας Beba Marinkovic. Έχει τελειώσει τις περισσότερες  σπουδές της στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε στο γραφιστικό σχέδιο της Ακαδημίας Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Παρίσι-Σορβόννη. Στο Λονδίνο, η Πριγκίπισσα ολοκλήρωσε το Master της στο  Graphic Design στο Chelsea College of Art and Design – Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Λονδίνο.

????????????????????????????????????

ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

????????????????????????????????????

Το ζευγάρι με όλη την οικογένεια του Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, την οικογένεια της μαζί με τους εστεμμένους της Ευρώπης

????????????????????????????????????

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic

????????????????????????????????????

Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança και Δούκισσα του Segorbe, το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

IMG_4014

Δρ.Αγγελική Μαργαρίτη –Άντριους, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, Αλέξανδρος Άντριους, Ντέιβιντ Άντριους

????????????????????????????????????

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic μαζί με τους γονείς της Danica Marinkovic

????????????????????????????????????

Οικογενειακές φωτογραφίες στο εξωτερικό της εκκλησίας

12.

14.ΠριγκίπισσαSibilla of Luxembourg, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με το κολιέ που της δώρισε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, το οποίο είχε δωρίσει με τη σειρά του στο παρελθόν ο Βασιλιάς Αλέξανδρος στην Ασπασία Μάνου

15.

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philipκαι Danica Marinkovic στο παλάτι

????????????????????????????????????

17.

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philipκαι Danica Marinkovic με την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας

????????????????????????????????????

Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

20.

Έλενα Ντάβλα με δημιουργία MI-RO, Γιώργος Ντάβλας

????????????????????????????????????

Ο Θανάσης Κυρατσούς με την ψυχή της διοργάνωσης του γάμου Alison Andrews

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

30.

Ειρήνη Νταϊφά, Ρόη Κωνσταντά

????????????????????????????????????

Έλενα Ντάβλα, Γιώργος Ντάβλας, Ρόη Κωνσταντά, Ειρήνη Νταϊφά

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

00

Δημήτρης Μαυρομάτης, Σίλια Κριθαριώτη

????????????????????????????????????

Η Βασιλική Οικογένεια ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του Βασιλικού Γάμου: τον Παναγιότατο Πατριάρχη Irinej  της Σερβίας, την εκκλησία Saborna, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Γραμματεία της Πόλης  για τις μεταφορές, την  Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, το αεροδρόμιο«Nikola Tesla»,  την City Greenery, τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβίας, την Τουριστική Οργάνωση του Βελιγραδίου, την Telekom Serbia, τις τουχορδές του Αγίου Γεωργίου, την Jadranka Jovanovic, την Lena Kovacevic, το λαογραφικό χορευτικό συγκρότημα Talija, την  πιανίστα Nada Matijevic, την Dijana Sretenovic, τον Marko Aleksic, την Sky Music, το LMJ doo, την Υπηρεσία εκδηλώσεων, της σχεδιάστριας μόδας Roksanda Ilincic,  την Maruska fashion, την Afrodite Mode Collection, την Mona, την Luna, την Balašević,τα  παπούτσια Fabi, Zepter, Paracinka, Ivkovic,τηνεκτύπωση Anbora, το Excelsior, το Euro papir, “Work in progress”, το DHL, το Atelje Antre, το ανθοπωλείο Ivona, το κοσμηματοπωλείο  Tiny Mine Tiny ορυχείο κοσμήματα, το Duska hair stylist, την Sladjana Todorovic (τούρτα γάμου), τις σοκολάτες Artival, το εστιατόριο Sapat, το Nada Butchery, το παγωτό Moritz, το Azzaro Club, το Bean and Leaf Coffee, τα οινοποιεία wineries Kovacevic, Aleksandrovic and Rajkovic, τα Βασιλικά ΟινοποιείαRoyal Winery Oplenac, την Coca-cola, το Prolom voda,το MG Mivela, το Benisek i Veselinkovic, το Stara Sokolova rakija, την Pernod Ricard, τοUnipak, το Diz higijena, την TV Prva, το Adria Media Group, τον Κύριο Neil Barnett, τον Κύριο Brent Sadler, τα ξενοδοχεία – Hyatt Regency, Square Nine, Metropol Palace, Radisson Blu, In Hotel, Zepter Hotel, Crystal, Courtyard Marriot, τα λεωφορεία Kolasin , την Toyota, την Porche,τηνMercedes, το Budget rent-a-car, το Dusko Kovacevic – Atlas Group, την Fiat, Limo-star, Protecta, το The College of Hotel Management, Uros Savic, Daniela Celikovic, την Cristina Egger, Aleksandar Djordjevic, Milan Culic, την ΄Αννα Μαρία Ρογδάκη, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο και την Diamond events, την Σήλια Κριθαριώτη, τον Νίκο Κριθαριώτη, τον Thomas Mace-Archer Mills, Dame Mervyn Redding, την Valerie Peay, την Μαρία Τσάκαλου, την Αλεξία Τσάκαλου, το MK Group, την φωτογραφία και βίντεο Nemanja Petrovic, Nikola Rudic, Dragan Bogdanovic, Nemanja Brankovic, τονNikola Mladenovic, τον Vladimir Jablanov, τον Zika Slika και όλους τους εθελοντές και φίλους για την μεγάλη τους βοήθεια.

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *