Μήπως τελικά τα Κύθηρα είναι το νησί της Αφροδίτης;

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 28 Ιουνίου 2017

kalami - Αντιγραφή

Η γέννηση της Αφροδίτης στα Κύθηρα, σύμφωνα με τη μυθολογία, υπήρξε το γεγονός εκείνο που καθόρισε και τη μετέπειτα πορεία του νησιού. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, η Αφροδίτη γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, όταν έπεσαν σε αυτήν τα αποκομμένα από τον Κρόνο γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού. Τα κύματα παρέσυραν στη συνεχεία τη θεά, η οποία έφθασε στην Πάφο της Κύπρου, όπου επίσης λατρεύτηκε ως θεά προστάτης του νησιού.

kithira1 - Αντιγραφή

Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι κατά τη μυθολογία ήταν το νησί της θεάς Ουρανίας Αφροδίτης και του Έρωτα. Το όνομα Κύθηρα έχει βαθιά στην ιστορία τις ρίζες του. Ο Όμηρος το αναφέρει στην Ιλιάδα, ενώ η θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα, ταυτίζεται με το νησί και παίρνει το όνομα Κυθέρεια. Και άλλοι όμως σπουδαίοι συγγραφείς της αρχαιότητας αναφέρονται στο νησί με το όνομα Κύθηρα.

Kythira3 - Αντιγραφή

Πατριδογνωσία τέλος. Τα Κύθηρα, μόλις πάτησα το πόδι μου μου θύμισαν έντονα Κρήτη. Σαν να ήταν μέρος της Κρήτης και με το πέρασμα των εκατομμυρίων ετών αποκόπηκε και έγινε νησί. Anyway. Ένα θα σας πω. Υπέροχες παραλίες, πολλές παραλίες, καταρράκτες, χαλαρά μεσημέρια, ωραία απογεύματα σαν ένα τραγούδι που ακούγεται το βράδυ από την παραλία. Και το πρωί πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι για πρωινό στην χώρα στα δροσερά δρομάκια που μόλις έχουν πετάξει νερά και τα έχουν κάνει λαμπίκο….   

Διαβάστε τη συνέχεια στο  http://www.nikosonline.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7/

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2017/06/28 στις 9:27

    μαγεία. ομορφιά

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *