Μαρίνα Καρέλλα – Jack Pierson: εγκαίνια έκθεσης στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 25 Ιουνίου 2017

ΦΩΤΟ 13

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση της Μαρίνα Καρέλλα και του Jack Pierson. Η έκθεση περιλαμβάνει τα νέα ζωγραφικά έργα της Μαρίνας Καρέλλα και μια επιλογή από φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά του Αμερικανού εικαστικού Jack Pierson σε συνεργασία με τη Γκαλερί Thaddaeus Ropac.

Ο γενέθλιος τόπος αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης της Μαρίνας Καρέλλα. Η καλλιτέχνης ποτέ δεν έφυγε από την Ελλάδα, καθώς μεταφέρει την ελληνική ψυχή της πάντα μαζί της. Όπως ο Καβάφης ονειρευόταν την Αλεξάνδρεια, έτσι και η Καρέλλα ζωγραφίζει την Ελλάδα, υπογραμμίζει ο κριτικός τέχνης Andrien Goetz. Οι πίνακες της Μαρίνας Καρέλλα μοιάζουν με παλίμψηστα, όπου εικόνες, μνήμες και σύμβολα γίνονται η βάση για τη δημιουργία νέων έργων και αποτυπώνουν τα θραύσματα μιας εποχής που δεν είναι τόσο μακρινή. Τα αριστοτεχνικά της έργα, είτε ως σύνολο είτε αποσπασματικά, επιτρέπουν στον θεατή να φτιάξει τη δική του ιστορία· μια περιήγηση στο παρελθόν, μια περιπέτεια στο τώρα, ένα όραμα για το μέλλον από το πρίσμα πάντα της προσωπικής του ποιητικής.

Η εικαστική παραγωγή του Jack Pierson ενσωματώνει μια σειρά μέσων που εκτείνονται από λέξεις-γλυπτά, εγκαταστάσεις, σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες. Τα έργα του παρουσιάζονται στην έκθεση, κυρίως οι λέξεις- γλυπτά, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς του. Ο Pierson άρχισε να δημιουργεί τις λέξεις-γλυπτά το 1991, χρησιμοποιώντας παρατημένα αντικείμενα-γράμματα που έβρισκε και έσωζε από μάντρες, πινακίδες κινηματογράφων και εστιατορίων, τα καζίνο του Λας Βέγκας και άλλες εγκαταλελειμμένες επιχειρήσεις. Τα γράμματα – γλυπτά δημιουργούν μεμονωμένες λέξεις ή φράσεις που προκαλούν πάντα μια πολλαπλότητα νοημάτων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί μια σειρά σχέδια σε χαρτί με τον γενικό τίτλο «Αντίνοος» και πέντε φωτογραφίες που αποπνέουν τη χαρακτηριστική αύρα αποπλάνησης και γοητείας, ιδιαίτερο γνώρισμα των εικόνων του.

ΦΩΤΟ Ι

Μαρίνα Καρέλλα, Jack Pierson

ΦΩΤΟ 2

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Πρίγκιπας Μιχαήλ, Πρίγκιπας Νικόλαος

ΦΩΤΟ 3

Μαρέβα Μητσοτάκη, Τατιάνα Μπλάτνικ, Πρίγκιπας Νικόλαος

ΦΩΤΟ 4

Πρίγκιπας Μιχαήλ, Γιώργος Ντάβλας

ΦΩΤΟ 5

Τατιάνα Μπλάτνικ, Patrick Bourgues, Μαρίνα Καρέλλα

ΦΩΤΟ 6

Μαρέβα Μητσοτάκη, Έλλη Στάη, Μαρίνα Καρέλλα

ΦΩΤΟ 7

Ελένη Σαμαρά, Έλενα Συράκα, Χρύσανθος Πανάς

ΦΩΤΟ 8

] Δάφνη Ζουμπουλάκη, Μαρέβα Μητσοτάκη, Θοδωρής Ζουμπουλάκης

ΦΩΤΟ 9

Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Μίκι Μπρούν

ΦΩΤΟ 10 Μαρέβα Μητσοτάκη, Έλλη Στάη

ΦΩΤΟ 11

Γιώργος Σατσίδης, Δάφνη Ζουμπουλάκη, Δωροθέα Μερκούρη

ΦΩΤΟ 12

Ιλεάνα Μακρή, Βασίλης Ζούλιας

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *