Μύκονος: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Από την/τον Christina Politi | 16 Σεπτεμβρίου 2017

EuroMobility_posterA3_Mykonos

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Ο Δήμος Μυκόνου στρέφοντας το ενδιαφέρον του προς αυτή τη κατεύθυνση, έχει ήδη εντάξει τη Μύκονο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο βιώσιμης αστικής κινητικότητας CIVITAS Network, ενώ παράλληλα προκειμένου να ενισχύσει αυτή τη στρατηγική, συμμετέχει ενεργά σε προτάσεις και δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Επιπλέον, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Με κινητήρια δύναμη τους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή σε αυτόν τον τομέα, φέτος φιλοξενούμε στη Μύκονο και στηρίζουμε ενεργά, τη γιορτή της Κινητικότητας, διοργανώνοντας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου:

10.30 π.μ. “Ποδηλατάδα” για όλους τους μικρούς μας φίλους, με σημείο εκκίνησης έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΛΗΤΩ και τέρμα διαδρομής το Δημαρχείο.

12.00 μ.μ. Κουκλοθέατρο “με τις Κούκλες της Κέλλυς” κάτω από το Δημαρχείο.

10.00 π.μ.- 6.00 μ.μ. Παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας BMWi στην Πλατεία Καραολή και Δημητρίου – Δημαρχείο.

10.30 π.μ.- 3.00 μ.μ. Διαθέσιμο το ηλεκτρικό τρενάκι για βόλτα στο Γιαλό.

Σας περιμένουμε όλους!

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *