Ο Έβρος Απέναντι Πρεμιέρα Στη Μονή Λαζαριστών

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 5 Ιανουαρίου 2014

 

02EVROS

Μια χαραμάδα φωτός στη σκοτεινή πραγματικότητα του ρατσισμού, απόλαυσε το κοινό της Θεσσαλονίκης, στην πρεμιέρα του έργου «Ο Έβρος Απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που δόθηκε στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Τα μηνύματα της παράστασης επίκαιρα όσο ποτέ, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε ως οδηγό του τη ρήση «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διδάξεις το καλό, από το να δείξεις ολοφάνερα το κακό»

01EVROS

Ενθουσιασμένοι για την απόδοση της σκοτεινής πλευράς μιας ανθρώπινης κωμωδίας και οι συγγραφείς του έργου, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππα που τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση.

Όπως άλλωστε έκαναν και οι ίδιοι στο κείμενό τους, παραιτημένοι από την «κωμική μεθοδολογία», άφησαν την ίδια τη ζωή να αναλάβει και να φωτίσει το είδος και την ποιότητα μιας σειράς κοινωνικών αντιθέσεων, που τελικά επικρατεί το «γέλιο της απελπισίας»…

04EVROS

03EVROS

07EVROS

06EVROS

05EVROS

Ο Έβρος απέναντι ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *