Ο Αντώνης Λαλάκος περίμενε να του χαμογελάσει η τύχη…

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 30 Δεκεμβρίου 2016

lalakos

Ο Αντώνης Λαλάκος δεν κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα στον καλλιτεχνικό χώρο. Ξεκίνησε το 1980 με συμμετοχές σε ταινίες όπως Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, Σατανάδες στα σχολεία, Ο ζιγκολό της Αθήνας, Υπόθεση Πολκ και Φυλακές Ανηλίκων. Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ξεκινώντας από το θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης. Επιθεώρηση, σύγχρονη κωμωδία, παιδική σκηνή, τηλεοπτικές εμφανίσεις (Θέατρο της Δευτέρας, Σκληρά καρύδια, Γιάννης και Μαρία, Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα, Η φωνή, Τμήμα ηθών) ο Αντώνης Λαλάκος προσπαθούσε να επιβιώσει και να βρει τη θέση του ανάμεσα στο πλήθος των ηθοποιών που βγαίνουν κάθε χρόνο.

Αγωνίστηκε να αρπάξει την ευκαιρία που θα του έδινε τη δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του και να γίνει περισσότερο γνωστός. Το 2015 πρωταγωνίστησε ως Σκρουτζ στο κλασσικό παραμύθι του Charles Dickens σε διασκευή μιούζικαλ, στο κινηματοθέατρο Ρένα Βλαχοπούλου. Αυτός ήταν δυστυχώς και ο τελευταίος του ρόλος…  Αρχές Δεκεμβρίου του 2016, ο Αντώνης Λαλάκος “έφυγε” ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του πνεύμονα… Τον θυμόμαστε σήμερα στην πρώτη του συνέντευξη, όπου μιλούσε με σκιές πικρίας αλλά και λάμψεις ελπίδας. Η συνέντευξη είχε τίτλο Στον αστερισμό της ελπίδας και ήταν προφητική για την μετέπειτα πορεία του…

lalakos2

 Oι πραγματικές ευκαιρίες είναι λίγες και οι νέοι ηθοποιοί πολλοί, πάρα πολλοί… Η δουλειά μας μοιάζει με ένα συνεχές κυνηγητό, απαιτεί σιδερένια θέληση και ατσάλινα νεύρα. Για να επιβιώσεις στο χώρο πρέπει να έχεις επιμονή και υπομονή. Το επάγγελμα που διάλεξα είναι γεμάτο αβεβαιότητα και άγχος. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Πιστεύω όμως στις δυνατότητές μου και συνεπώς σ’ ένα καλύτερο αύριο…..

Η ευκαιρία που ζητάω, δεν μου δόθηκε ακόμα. Περιμένω κάτι πολύ πιο σnμαντικό απ’ όσα έκανα. Φυσικά, δεν το περιμένω με δεμένα τα χέρια. Κινούμαι, τρέχω… Η τύχη δεν μου χαμογέλασε ακόμα. Όμως θα μου χαμογελάσει!
lalakos3

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *