Ο “ατελής, ρομαντικός, αμαρτωλός και ονειροπόλος” Γιάννης Μαργαρώνης από το Α ως το Ω

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 12 Μαΐου 2017

16179673_1318348461557329_3121333341539962322_o

Ορμώμενος εκ Πειραιώς συνδέεται ερωτικά με τη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας πολίτης του χορού! Σπούδασε τη μαγεία της τέχνης, το κυνήγι του ονείρου, την υπομονή στον έρωτα και Ιταλική Φιλολογία για να συνδέσει το θαυμασμό του αρχαίου ελληνικού μεγαλείου και της αναγέννησης. Καταξιωμένος στο επάγγελμα του με περγαμηνές και βραβεία, ο χαρισματικός Γιάννης Μαργαρώνης, συνδιευθύνει με τη Νάντια Κουτζιάμπαση , τη Σχολή Χορού DIAGONAL, προσφέροντας πολλά στην τέχνη του χορού και τον πολιτισμό! Στις 13 και 14 Μαϊου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει από χορό, αφού οι μαθητές τους θα παρουσιάσουν το Diagonal Show 2017 σε χορογραφίες των δασκάλων τους . Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο gentleman των ΜΜΕ Αλέξης Κωστάλας. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης του ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος χορού, χορευτής και χορογράφος αποκαλύπτεται από το Α ως το Ω.

402319_296210737104445_1866782531_n

Άνθρωπος: Πλάσμα θαυμαστό και προικισμένο που απώλεσε το θαυμασμό του και την προίκα του στην απληστία κρατώντας λίγη ελπίδα για να πορευτεί στο χρόνο.

Βουλευτές: Κομπάρσοι με φιλοδοξίες θιασάρχη χωρίς ποτέ να πρωταγωνιστήσουν στο όραμα.

Γιάννης Μαργαρώνης: Ατελής, ρομαντικός, αμαρτωλός και ονειροπόλος που δεν φοβάται να κλάψει να πει «ευχαριστώ» και «συγγνώμη» αλλά και να θυμώσει, να υψώσει τη φωνή του.

Δημιουργία: Η ανάσα μου και ο καημός μου.

Ειλικρίνεια: Το ζητούμενο αλλά δυσεύρετο.

Ζωντάνια: Ευτυχώς ακόμα κυκλοφορεί στο αίμα μου.

Ηρωική πράξη: Να επιμένω στις αξίες της νιότης μου χωρίς να γελοιοποιούμαι.

Θεός: Υπάρχει μέσα μου κάποιος Θεός, δεν Τον εκλογικεύω, δεν Τον φοβάμαι, δεν Τον υποτιμώ, Του ανάβω κερί και Τον μνημονεύω. Είναι το αντίδοτο μου στην ανθρώπινη ματαιότητα.

Ιδεοληψία: Από την ιδεοληψία κρατώ την ιδέα!

Κίνηση: Ένα ταξίδι που αρχίζει τη στιγμή της σύλληψης μας ως τη στιγμή, που αποφασίζουμε πως δεν έχουμε δρόμο να τρέξουμε ή κάτι πιο δυνατό από εμάς μας κόβει το δρόμο.

Λογαριασμοί: Οι οικονομικοί λογαριασμοί με θυμώνουν. Οι συναισθηματικοί με ομορφαίνουν. Οι καλλιτεχνικοί με προκαλούν. Οι ερωτικοί με τυραννούν γλυκά.

Μίσος: Ένα συναίσθημα …δεν το αποδέχομαι …δεν το μισώ!

395903_296211020437750_368997264_n

Ναρκισσισμός: Όλοι βλέπουμε ένα νάρκισσο στον καθρέπτη μας αλλά καλά θα κάνουμε να του διδάξουμε μέτρο και ταπεινότητα.

Ξένοι χορευτές: Σέβομαι όσους χορεύουν από εσωτερική ανάγκη με ειλικρίνεια… και είναι αρκετοί …τι να αναφέρω;

Ομαδικότητα: Εθνική μας αποτυχία.

Πεπρωμένο: Δεν το σκέπτομαι…

Ρατσισμός: Ένδειξη δειλών, ψυχικά διαταραγμένων και ερωτικά δυσλειτουργικών ανθρώπων.

Σχολές Χορού: Πολλές σε ποσότητα …λίγες σε ποιότητα.

Ταλέντο: Πρώτη ύλη για ένα έργο τέχνης που από μόνη της δεν ολοκληρώνει το έργο.

Υπέρβαση: Δεν σκέφτηκα ποτέ την υπέρβαση, γιατί ζω με όνειρα και ελπίδες τρελλές.

Φυσική κατάσταση: Η φυσική κατάσταση του μυαλού μου είναι το ζητούμενο για να εναρμονίζω τη σωματική μου με τις εναπομείνασες δυνάμεις μου.

Χορός: Περιμένετε αντικειμενική απάντηση για το χορό από κάποιον που ζει ερωτικά μαζί του;

Ψυχολογία: Αν με ρωτάτε σαν επιστήμη ….δεν έχω ούτε γνώση ούτε ενασχόληση. Αν ρωτάτε ως διάθεση κυμαίνεται από αποκαρδιωτική ως εκστατική. Τα αντέχω και τα δύο γιατί μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι με αγάπη και έχω υπέροχους φίλους.

Ωραίο φινάλε: Παρά τις δυσκολίες εξακολουθώ να επιμένω, γιατί αρνούμαι να μπω παθητικά στο μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Η αντίσταση μου περνά μέσα από το χορό και μια παλιά μου συνήθεια, Να γράφω όσα δεν μπορώ να πω ούτε στον εαυτό μου. Αισίως το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το πρώτο μου βιβλίο. Όσο για την αναγέννησή μου συντελείται τα τελευταία 14 χρόνια στη σχολή χορού DIAGONAL, που δημιουργήσαμε με την συνεργάτιδα μου Νάντια Κουτζιάμπαση και προσπαθούμε να εξελίξουμε όσα μάθαμε και μαθαίνουμε δίνοντας ευκαιρία στους κάθε ηλικίας μαθητές μας να βιώσουν αυτά, που τους φαντάζουν απίθανα. Θα καταλάβετε τι εννοώ αν μας τιμήσετε με τη παρουσία σας στις ετήσιες παραστάσεις μας στο Μ2 του ΟΜΜΘ το Σάββατο 13 Μαΐου στις 21:00 και την Κυριακή 14 Μαΐου στις 19:00.

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *