Ο Γιώργος Βαφειάδης απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 19 Απριλίου 2017

IMG_8622

Γόνος μιας ξεχωριστής και καθώς πρέπει οικογένειας της Θεσσαλονίκης με σπουδαίους και άξιους γονείς, τον Κώστα και την Λίλη Βαφειάδη, δε θα μπορούσε παρά να διακρίνεται για το ήθος του, για την ποιότητα και την πνευματικότητα του, την παιδεία και την καλλιέργειά του. Μειλίχιος, καλοσυνάτος, δοτικός και ιδιαίτερα αγαπητός προς όλους. Ο πλούσιος ψυχικός του κόσμος και τα ποικίλα χαρίσματα και προτερήματά του συνθέτουν μία ευγενική προσωπικότητα, που εκπέμπει θετική αύρα και κύρος.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γεώργιος Βαφειάδης, ένας ανεκτίμητος και αξιοζήλευτος άνθρωπος, είναι καταξιωμένος ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής και ολιστικός θεραπευτής. Ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες του δυναμικού της Θεσσαλονίκης. Πολυβραβευμένος, με περγαμηνές και διδακτορικά, πλήρως καταρτισμένος στο αντικείμενο του, αέναα ενημερωμένος, χαίρει άκρας εκτιμήσεως τόσο από τους ασθενείς του όσο και από το κοινωνικό σύνολο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβαίνει το αντίθετο, αφού έχει αρχές και ηθικές αξίες!

Με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει απάντησε  στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

IMG_8623

Είσαι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και ολιστικός θεραπευτής. Μίλησέ μου για τα επαγγέλματα σου αυτά που είναι τόσο αναγκαία στη ζοφερή εποχή που ζούμε.

Θ’ απαντήσω αρχικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Θεωρώ ότι το επάγγελμά μου είναι από τα πιο αναγκαία, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, που έχουμε χάσει τον τρόπο να φιλοσοφούμε. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις στα θέματά μας και να θεραπεύσουμε τα τραύματά μας. Δουλεύω 10 χρόνια ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής και 14 χρόνια ως ολιστικός θεραπευτής. Υπάρχει τεράστια αποξένωση και ψυχρές τυπικές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αλλά και πάλι θα τονίσω, ότι λίγοι ενδιαφέρονται για το γνώθι σαυτόν. Αντιθέτως, τους απασχολεί μόνο η ωραία εξωτερική εικόνα του εαυτού τους, ώστε να ειπράττουν συνέχεια τα θαυμαστικά σχόλια των γύρω τους— κάτι που έχει αυξήσει σε τρομερό βαθμό τον ναρκισσισμό. Έχουμε χάσει την αγάπη, τη στοργή και την τρυφερότητα γιατί το χρήμα και το συμφέρον είναι ο θεός πολλών συνανθρώπων μας.

Χρειάζεται αρκετή δουλειά με τον εαυτό μας γιατί δεν υπάρχουν αξίες που να μας κρατούν πιά. Επίσης ο τρόπος που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους έχει αρκετά προβλήματα. Οι άνθρωποι δε γνωρίζουν την εγγύτητα και τον τρόπο του να σχετίζονται και οι σχέσεις που δημιουργούν έχουν πάρα πολλά κενά. Για όλα αυτά χρειάζεται κίνητρο, θέληση, συνέπεια και σταθερότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο με την κρίση που ζούμε και πνευματικά και σχεσιακά και υλικά. Έχουμε χάσει το δρόμο της απλότητας και τρυφερότητας και το συμφέρον και το χρήμα είναι ο θεός πολλών. Ο δρόμος είναι για αγωνιστές της ψυχής όχι της τσέπης και του βολέματος κι έχει ο Θεός. Λυπάμαι αλλά μέχρι να ενθυμηθούμε τις πραγματικές αξίες και όχι όλα τα άλλα έχουμε δουλειά… Είμαι πάρα πολύ μέσα μου θετικός στην αλλαγή αλλά για να γίνει πρέπει να δούμε πού έχουμε αρρωστήσει. Γιατί υπάρχουν τεράστιες νευρώσεις μέσα μας. Και… τι τις κάνουμε άραγε; Ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμη και μέσα από την λάσπη ο Λωτός βγαίνει…

IMG_8619

  1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Δουλεύω 10 ώρες περίπου .

  1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Ο διαλογισμός

Ο έρωτας

Η μουσική  djing

  1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα …

  1. Φροντίζεις την εμφάνισή σου;

Όσο μπορώ ναι… προσπαθώ .

  1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Όχι πια δεν κάνω, γιατί δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο .

IMG_8617

  1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Δεν έχω αυτοκίνητο, γιατί δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Αν οδηγούσα θα είχα ένα jeep wrangler.

  1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Θα ήθελα να καλέσω μια προσωπικότητα, που ακόμα αγωνίζεται για τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες του. Την εκτιμώ ειλικρινά. Είναι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία είναι National Ambassador of Greece to the Council of Europe for Sport, Tolerance and Fair Play at Council of Europe και Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Γ Καλλιπάτειρα.

  1. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

…( χα χα) ενδιαφέρον… ξέρει αυτή ….

  1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Ε, θα ήθελα πιο πολύ ο κόσμος να πηγαίνει σε ομιλίες, σε ομάδες αυτογνωσίας γιατί σε αυτήν την δύσκολή εποχή που περνάμε είναι σημαντικό να κρατήσουμε το φρόνημα και τα ιδεώδη, ώστε να μην χάσουμε τον δρόμο.

  1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Διαλογίσου και θ’ ακούσεις τον Θεό εν ημίν …

IMG_8612

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *