Ο θρίαμβος του “Πρωθυπουργού” του Άρη Δαβαράκη

Από την/τον Christina Politi | 19 Οκτωβρίου 2016

4

Στο Ζόναρς έκανε την παρουσίαση του βιβλίου του ο Άρης Δαβαράκης. Γνωριζόμαστε λίγο παραπάνω από 30 χρόνια και αγαπιόμαστε κανονικότατα σαν οικογένεια. Χανόμαστε και ξαναβρισκόμαστε. Έγραψε λοιπόν μία νουβέλα με τίτλο “Ο Πρωθυπουργός” που εξέδωσε με τις εκδόσεις Φερενίκη του Χρήστου Ζαμπούνη και για να τον τιμήσουν ήρθαν οι άπαντες. Αυτό που λέμε παρουσίαση θρίαμβος.

img_4505-jpg-jpg

Μίλησαν για το βιβλίο ο Χρύσανθος Πανάς, η Όλια Λαζαρίδου, ο Κωσταντίνος Μπογδάνος και ο Κωσταντίνος Ζούλας. Ο Δημήτρης Πανουλής, ο φωτογράφος που απαθανατίζει την Αθηναϊκή ζωή τα τελευταία επίσης 30 χρόνια είδε μία αναβίωση δεκαετιών να περνάει μπροστά από το φακό του με ταχύτατους ρυθμούς. Οι καλοί φίλοι και οι ωραίες παραμένουν ωραίες – καλή ώρα η Νίνη Φιλίνη – όπως και οι ωραίοι -καλή ώρα ο Τάσος Μελετόπουλος.

2

Ο Άρης υπέγραφε ώρες τα βιβλία του υπομονετικά και με πολλή αγάπη. Μετά για να συνεχίσει η Παύρη νύχτα ακολουθήσαμε τους σκληροπυρηνικούς του Άρη (ο Τάσος, η Χριστίνα, η Κυβέλη, η Άλεξ, ο Δημήτρης) στο Salon de Bricolage και φάγαμε στην κουζίνα του. Μπέργκερς θανατηφόρα και ζουμερά εννοείται.. Πίναμε, μιλούσαμε και ξαναπίναμε και μετά ξαναπαραγγέλναμε – ο Γιώργος Παυριανός είχε ιδιαίτερα αχαλίνωτη όρεξη. Μετά ήρθε ο Κώστας Σπυρόπουλος που ξεκίνησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συγγραφέα Ιωάννη Πάππο για την Ομερτά και τις σχέσεις των δύο και τριών φύλων – μάλλον ο Ιωάννης την ξεκίνησε- που αμφιταλαντεύτηκε από το Αγρίνιο μέχρι τη Νέα Υόρκη. H σούμα είναι πως ματιαστήκαμε εξαιρετικά και ο Βασίλης Νάτσιος για να μας καθαρίσει έπεσε ξερός.

1

Γιώργος Παυριανός, Χριστίνα Πολίτη, Γιάννης Ζουγανέλης

img_4503-jpg-jpg

Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης

img_4502-jpg-jpg

5

3

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *