Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σε 10+1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 25 Οκτωβρίου 2018

;3

Είναι πολυσχιδής, μετρημένος, σοβαρός, μαχητής, δραστήριος και φροντίζει πάντα με ό,τι ασχολείται να το φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και με ρηξικέλευθες αποφάσεις! O Κωνσταντίνος Μαργαρίτης διακρίνεται για το ήθος, την κοινωνικότητά του, την ευπρέπεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς του, προσέχει ιδιαίτερα την εμφάνιση του και λατρεύει το θέατρο!  Είναι τόσα πολλά και καλά αυτά τα οποία μπορώ να γράψω για την προσωπικότητα του ευφυούς και άξιου Κωνσταντίνου Μαργαρίτη, σκιαγραφώντας το πορτρέτο του, αλλά θα χρειαζόμουν αμέτρητες σελίδες… Γι’ αυτό, μη θέλοντας να φανώ μεροληπτικός, αφήνω το πλούσιο και ενδιαφέρον βιογραφικό του να ‘’μιλήσει’’ για τον ίδιο. Με την ευγένεια του που τον κάνει ξεχωριστό , απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

 ;2

 • Ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ‘’Αξία’’ ποια θεωρείς ότι είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας ;

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει περάσει από πολλά στάδια. Το «ανεπαρκέστατο» πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας, που κυβέρνησε για πολλά χρόνια με αλαζονεία και έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια και στα πολλαπλά αδιέξοδα. Σήμερα γίνεται μια προσπάθεια να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, το χαμένο έδαφος που χάσαμε. Αν δεν υπάρξουν ξένες επενδύσεις, να ενισχύσουν τη ρευστότητα, να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, να συνδράμουν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν υπάρχει μέλλον!!! Με δανεικά ποτέ κανείς δεν είδε προκοπή. Απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να βρούμε την «πορεία της ανάπτυξης». Η νέα γενιά πρέπει να μείνει στην Ελλάδα και να κάνει το όραμα της πράξη. Μικρές αλλαγές, με μεγάλο αντίκτυπο. Είμαι αισιόδοξος και μάχομαι γι αυτό. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Σοβαρότητα και αξιοπιστία για να κερδίσουμε την πρόκληση της επόμενης ημέρας.

 1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Δουλεύω τόσες ώρες, όσες απαιτούνται για να είμαι αποτελεσματικός και δημιουργικός. Οι πολλές ώρες εργασίας… κρύβουν παγίδες και ανασφάλεια! Το ανθρώπινο μυαλό πρέπει να φρεσκάρεται και να ξεκουράζεται, για να γεννά ιδέες και να είναι παραγωγικό.

 1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Ακολουθώ την κλασική διαδρομή Υγεία-Αγάπη-Ευτυχία. Αξίες αναλλοίωτες και διαχρονικές. Είναι τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα πορείας μου. Πιστεύω στο Θεό, προσεύχομαι και ελπίζω ότι κάθε μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγουμένη. Οι άνθρωποι ξεχνάμε εύκολα, όταν είμαστε σε ανοδική πορεία και αυτό είναι πάρα πολύ κακό. Η αλληλεγγύη δεν έχει χρώματα και κόμματα. Ας δώσουμε χρώμα και όραμα στη ζωή μας.

 1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Όχι δεν κάνω δουλειές του σπιτιού. Τα αφήνω στη σύζυγο μου που τα καταφέρνει καλύτερα!!! Τακτοποιώ τα «σιδερωμένα ρούχα» μου και είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για το χώρο του γραφείου στο σπίτι. Δε μπορώ να συναγωνιστώ τη γυναικεία ταχύτητα και φαντασία…. Βοηθώ στις δουλειές εκτός σπιτιού!

 1. Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Φροντίζω την εμφάνιση μου. Φίλες από το χώρο της αισθητικής και της μόδας συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, για τη βελτίωση του «look» μου! Πιστεύω ότι η στυλάτη  εμφάνιση είναι αντανάκλαση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Το ντύσιμο, ο ευπρεπισμός, η καθημερινή φροντίδα , είναι από τις προτεραιότητες μου.

 1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Έπαιζα νεότερος  μπάσκετ στον Άρη Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Εφήβων. Τώρα με παλιούς συμπαίκτες, στην Αθήνα, ανταμώνουμε ανά τακτά διαστήματα και «ξεσπάμε» στις μπασκέτες!! Τα «τρίποντα» που πετυχαίνουμε, τα πανηγυρίζουμε με έξαλλο τρόπο… Κάποιες φορές προσπαθώ να εκπαιδευτώ στις τεχνικές του τένις. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου…..

;1

 1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες;

Λατρεύω τα Coupe αυτοκίνητα. Έχω μια Mercedes του 2006, την οποία οδηγώ εκτός πόλης, γιατί εντός κινούμαι με τις αστικές συγκοινωνίες.  Δεν ζηλεύω τα ακριβά αυτοκίνητα. Μου αρέσουν τα ταξίδια. Θέλω να γνωρίζω νέους τόπους, νέους πολιτισμούς, καινούργιους ανθρώπους.

 1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Θα ήθελα να καλέσω σε δείπνο την κα Τραμπ και θα της ζητούσα να με στηρίξει για Πλανητάρχη! Η εξουσία είναι «αφροδισιακό» και οι υψηλές προκλήσεις με συγκινούν! Θέλω να συμβάλω στη διαμόρφωση μιας πιο ανθρώπινης και αλληλέγγυας κοινωνίας. Χάσαμε την ευαισθησία και το όραμα μας. Δεν ονειρευόμαστε, δεν σεβόμαστε και δεν κάνουμε ρήξεις.

 1. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Όταν  παρακολουθήσαμε  τη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης. Το ήθελε πολύ η σύζυγος μου και με συγκίνησε η αγάπη της για τη κλασική  μουσική. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις και θέλω να κάνω δώρα στις γυναίκες που αγαπώ. Κάποιες αξίες είναι διαχρονικές και αναλλοίωτες.

 1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Προσπάθησα να αλλάξω αρκετά πράγματα  το 2007. Οι συμπολίτες μου δεν πίστεψαν έντονα στα οράματα και στις ρήξεις μου.  Ίσως ,το αντιληφθούν μετά  από τον εμπαιγμό που υφίστανται και την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη μας. Κάποιοι πολιτικοί με μικρό ανάστημα και «ψεύτο-παραγοντισμό» φέρνουν τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη.. Οι εκλογές είναι κορυφαία επιλογή. Απαγορεύονται τα συνεχόμενα λάθη. Οι «παράγκες» ανήκουν στο παρελθόν! Έχω όνειρο για τη πόλη μου να την δω πρωτεύουσα της «Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης». Με σύγχρονες υποδομές και πολλές αναφορές στο εξωτερικό. «Όλοι θέλουν να σώσουν το πλανήτη, αλλά κανείς δεν θέλει να βοηθήσει τη μητέρα του στο πλύσιμο των πιάτων». Το βρίσκω καταπληκτικό! Η δημοκρατία δεν είναι μόνο αφηρημένα ιδεώδη. Είναι οι ταπεινές ευθύνες της καθημερινής ζωής με τους συνανθρώπους μας!!  Εξωστρέφεια και εμπιστοσύνη για το μέλλον που θα έχει «υψηλές ταχύτητες» και απαιτεί έμπειρους και τολμηρούς οδηγούς.

 1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

«Ζωή στη Θεσσαλονίκη»-«Με το βλέμμα στο μέλλον»-«Πατριωτικές πολιτικές, νέοι ηγέτες». Ο Μάρξ έλεγε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο και ο Ρεμπό ότι πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή. Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος και η ζωή αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα από εμάς. Προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο… Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη συνάντηση μας, θα καταγράφουμε τις αλλαγές που θα έχουν συντελεστεί!

;4

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης:

Με σπουδές στις Διεθνείς σχέσεις και στη δημοσιογραφία και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ανέπτυξε πλούσια δημοσιογραφική δραστηριότητα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

–         Ήταν συνεργάτης του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

–         Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΟΕΕΚ, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

–         Αναπληρωτής Διοικητής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ”Δρομοκαϊτειο΄΄

–         Διευθυντής Πολιτικής Επικοινωνίας Αν.Υπουργού Εσωτερικών.

–         Παρουσιαστής των Ειδήσεων στο Ομογενειακό Τηλεοπτικό Κανάλι “Greek Channel” στην Αστόρια της Νέας Υόρκης – Η.Π.Α..

–         Διευθυντής Προγράμματος και Ενημέρωσης στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,

–         Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού “Βιοτεχνικός Κόσμος” του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

–         Διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ‘’Τουρισμός και Φιλοξενεία’’

–         Ανταποκριτής του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού “9,84” του Δήμου Αθηναίων.

–         Παραγωγός-Παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Φ της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος.

–         Πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Μακεδονία, Απογευματινή, Νέα Μακεδονία, Αξία και Αγγελιοφόρος.

–         Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου Τύπου  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

–         Σύμβουλος Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, με αρμοδιότητα σε θέματα Βαλκανίων, Απόδημου Ελληνισμού και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

–         Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καθορισμού Επαγγελματικών Δικαιωμάτων (Ε.Ε.Κ.Ε.Δ) και  του Συμβουλίου Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ).

–         Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων στην Συμβουλευτική Επιτροπή για την Επαγγελματική Κατάρτιση (ACVT).

–         Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης των πόλεων Austin και Travis County του Texas και της Iowa των ΗΠΑ.

–         Βραβεύτηκε για την δράση του από τους Υπουργούς Εσωτερικών του Texas και της Iowa.

–         Βραβεύτηκε από το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας ΄΄Αθανασίου Μπότση΄΄, για τη πολυετή προσφορά του στο χώρο των Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης, της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.

–         Έχει τιμηθεί από πολλούς συλλόγους της Ελλάδας για την προσφορά του στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας του.
Είναι Μέλος :

–         Της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

–         Της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

–         Της Ένωσης Δημοσιογράφων Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου.

–         Της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

–         Είναι Συγγραφέας δύο βιβλίων:

–         «Με άλλη Ματιά…» από τον εκδοτικό οίκο «Εξάντας» και

–         «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» από τον εκδοτικό οίκο «Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ»
–         Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *