Ο Νίκος Μουτσινάς από το Α ως το Ω: “Το γέλιο είναι γυμναστική της ψυχής”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 9 Μαΐου 2017

KODAK Digital Still Camera

Ευφυής, ανατρεπτικός, πηγαίος, μπριόζος, σπιρτόζος, απρόβλεπτος, χιουμορίστας —με αυτοσαρκαστικό χιούμορ— καταιγιστικός, χειμαρρώδης, μα πάνω απ’ όλα πολυτάλαντος, άκρως δημιουργικός και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.   Μπορείς να τον παρομοιάσεις με χρυσωρυχείο, και λόγω των πολλών ταλέντων που διαθέτει αλλά και για την επιτυχία που γνωρίζουν τα θεατρικά του έργα!  Γιατί, όπως είναι γνωστό, ο χαρισματικός Νίκος Μουτσινάς, εκτός από λαοφιλής κωμικός ηθοποιός της νέας γενιάς με μέλλον που διαγράφεται λαμπρό, είναι, επίσης, επιτυχημένος τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας και σκηνοθέτης!

Τα έργα του, τα οποία διακρίνονται ιδίως για το καυστικό τους χιούμορ, έλκουν το κοινό σαν μαγνήτης και σπάνε ταμεία με αποτέλεσμα να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και να παίζονται για περισσότερες από μία σεζόν.  Η τελευταία του δουλειά με τίτλο «Οι από πάνω» έσκισε στην Αθήνα, γι’ αυτό και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη στο RADIO CITY THEATER για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.  Τρέξτε  να εξασφαλίσετε εισιτήριο!  Θα περάσετε υπέροχα, θα γελάσετε μέχρι δακρύων, θα χαλαρώσετε από τη σκληρή καθημερινότητα και θα βγείτε από την αίθουσα του θεάτρου πλήρεις ευφορίας.  Ο κόσμος αγαπά πολύ τον Νίκο Μουτσινά, γι’ αυτό και τον έχει κατατάξει ανάμεσα στους πρώτους μέσα στην καρδιά του και τον ακολουθεί πιστά σε ό,τι κι αν κάνει, θεατρικά ή τηλεοπτικά.  Εκείνος το γνωρίζει και τους το ανταποδίδει αμέριστα με το ταλέντο του.  Είναι η χαρά της ζωής!  Χαρείτε τον κι εσείς από το Α ως το Ω σε μία ανατρεπτική συζήτηση, όπου κυριαρχεί το ιδιότυπο χιούμορ του.

IMG_6953

Ανέλιξη:  Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσπάθεια, αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με την κατάλληλη συγκυρία για να επιτευχθεί.

Βλέμμα:  Όλη η ψυχή!  Το άνθρωπο τον γνωρίζεις όταν τον κοιτάς στα μάτια, μόλις τον κοιτάξεις στα μάτια, καταλαβαίνεις ποιον έχεις απέναντί σου.  Όλα τα υπόλοιπα απλώς σε μπερδεύουν…

Γέλιο:  Ζωή!  Είναι φοβερή γυμναστική της ψυχής!

Διανομή:  Είναι ένα τέλειο επιτραπέζιο με το οποίο στήνεις το παιχνίδι.  Αν δεν το στήσεις σωστά, με καμία κίνηση δεν μπορείς να το σώσεις…

Εκκλησία:  Αγαπώ τη θρησκεία μου και όσα πρεσβεύει και τα υπηρετώ στο βαθμό που μπορώ.  Αν βρεις τον πνευματικό σου, είναι το ιδανικότερο.  Η εκκλησία είναι η βιτρίνα της θρησκείας μας.

Ζηλοφθονία:  Πολυτέλεια και δε μ’ ενδιαφέρει… Είμαι πιο μαζεμένος.

Ηθοποιός:  Για εμένα είναι όνειρο, το δικό μου όνειρο.  Εκτός από το να προοδεύει στην υποκριτική του, ο ηθοποιός έχει και μία αποστολή.  Να κάνει τον θεατή να γελάσει ή να κλάψει και να φτάσει σε σημείο να του περάσει κάποια μηνύματα.  Στη φάση που βρισκόμαστε όμως, τώρα ως  χώρα το γέλιο και το κλάμα αρκούν.

KODAK Digital Still Camera

Θέατρο:  Το κεντρικό σημείο στο δικό μου σύμπαν που του δίνει φως…

Ιδέες (για τη συγγραφή των έργων σου):  Από οπουδήποτε.  Από εκεί που δεν μπορώ να φανταστώ.  Από την καθημερινότητα, από προσωπικές καταστάσεις, από συγγενικά μου πρόσωπα, από τη διαδρομή με το λεωφορείο, και άλλα πολλά.  Διάθεση να υπάρχει.

Κωμωδία:  Δώρο!  Δύσκολη, αλλά αν το πετύχεις σου δίνει μεγάλη χαρά.  Όλη αυτή η ενέργεια, που δημιουργείται από το γέλιο, είναι χρόνια ζωής!

Λαχείο:  Θα σου απαντήσω με τη μεταφορική έννοια.  Να μου τύχει κάτι καλό στην προσωπική ή την επαγγελματική μου ζωή.  Θέλω να ψάχνω μόνος μου την τύχη μου.  Δεν θα μπω ποτέ στον κόπο να αγοράσω ένα λαχείο…

Μνημόνια:  Ω Θεέ μου!  Είναι μια τελευταία μόδα που δεν με αφορά.  Παρόλα αυτά το ζήσαμε και αυτό, το θεωρώ σαν τιμωρία.  Πάντως, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

KODAK Digital Still Camera

Νίκος Μουτσινάς:  Ωραίος τύπος.  Δε θέλω να τον γνωρίσω γιατί μπορεί ν’ απογοητευτώ σε κάποια πράγματα.  Παρατηρητή θα με χαρακτήριζα, μήπως και διορθώσω κάτι στον εαυτό μου…

Ξένοι συγγραφείς:  Νομίζω ότι είναι θεμέλιο.  Αν μπορείς να βρεις την πρώτη πέτρα για να βάλεις στη συνέχεια τις δικές σου, είναι κάτι πολύ ωραίο.

Οι από πάνω:  Μια τρέλα, ένα Greek idol.  Το έγραψα πέρυσι το καλοκαίρι, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παράσταση:  Παιδική χαρά, happy hour!  Είναι ο δικός μου παιδότοπος.  Με αφήνεις εκεί και ησυχάζεις.

Ρυθμός (παραστάσης):  Η μουσική του έργου είναι ο ρυθμός!  Όλες μου οι παραστάσεις κι εγώ ο ίδιος βρίσκονται σε giga bytes.

Σχέδια (επόμενα):  Φέτος, εξαρτάται πολύ αν θα κάνω θέατρο από την τηλεόραση.  Θα είναι, όμως, η πρώτη και η τελευταία.

KODAK Digital Still Camera

Τηλεόραση:  Είναι η άλλη αγάπη μου που έχω, εκτός από το θέατρο, αλλά πολύ διαφορετική.  Την νιώθω σαν έναν συγγενή μου.  Και όπως συναλλάσσεσαι με τους συγγενείς σου και άλλες φορές τους αγαπάς και άλλες σου σπάνε τα νεύρα, έτσι λειτουργεί κι αυτή.  Εν τούτοις, κολλάει πολύ στο ρυθμό μου και βοηθά, επίσης, το θέατρο.

Υπερέκθεση:  Είναι πολύ εύκολο να συμβεί, αν εσύ το επιδιώκεις, γιατί ειδικά ο κόσμος δεν την θέλει…

Φιλία:  Είναι ο αντικαταστάτης της οικογένειας μετά από κάποια ηλικία.

Χιούμορ:  Υπάρχει σε διάφορες συσκευασίες.  Άλλος έχει χιούμορ, άλλος το καταλαβαίνει, άλλος το εκτιμά, άλλος δεν το καταλαβαίνει κι αυτό για εμένα είναι μοναξιά.  Το χιούμορ είναι ο παγοθραύστης, που σπάει τον πάγο στις σχέσεις των ανθρώπων.  Είναι ο κρίκος που σε δένει με τους άλλους ανθρώπους.

Ψυχαγωγία:  Χιούμορ!

Ωραίο τέλος:  Είναι κάτι πολύ μπερδεμένο.  Κάθε φορά αλλάζει μέσα στο μυαλό μας.  Είναι όμως το ζητούμενο, μία λύτρωση, γι’ αυτό ο καθένας θέλει να έχει ένα ωραίο τέλος…

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *