Ο Χάρης Πεϊτσίνης απαντά σε 10+1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 11 Μαΐου 2018

syn6 - Αντιγραφή

Με πολλά πτυχία και περγαμηνές- σύντομα θα αποκτήσει και το διδακτορικό του- ο Χάρης Πεϊτσίνης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας από τους πιο λαμπρούς και έγκριτους δικηγόρους της γενιάς του! Άριστα καταρτισμένος στον  επαγγελματικό του τομέα,  ξεχωρίζει για το ήθος , την εντιμότητα , την ευγένεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς του, τις ηθικές αξίες με τις οποίες συμπορεύεται στη ζωή του, την κοινωνικότητα του, την γοητεία και το προσεγμένο του ντύσιμο. Αν και είναι σοβαρός και μετρημένος είναι τόσο αγαπητός και δημοφιλής στους φίλους και στις παρέες του που τον καθιστά το επίκεντρο όλων! Είναι, επίσης,  ένας από τους νέους ανθρώπους- και δυστυχώς είναι ελάχιστοι – που έχουν κάνει πράξη την φιλαλληλία, αρετή πολύ σπάνια στην εποχή που ζούμε. Γι’ αυτό και είναι τόσο συμπονετικός και δοτικός προς τους συνανθρώπους του, που εκτός άλλων αναλαμβάνει υποθέσεις χωρίς κέρδος… Άλλωστε, πως θα μπορούσε να μην είναι προικισμένος και ευλογημένος από τον Θεό  με τόσα προτερήματα και αρετές, αφού είναι γόνος του καταξιωμένου ιατρού παθολόγου Μάρκου Πεϊτσίνη και της εξέχουσας φιλολόγου Έφης Βαλάκη, προέδρου των Γυναικών Χωρίς Σύνορα. Σύντομα σκοπεύει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του ! Με την ευγένεια που τον διέπει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

 syn4 - Αντιγραφή

Ποιος είναι ο Χάρης Πεϊτσίνης

Δικηγόρος παρ’εφέταις

Γραφείο «Χ.Πεϊτσίνης και συνεργάτες», από το 2008.

Μεταπτυχιακό στη Μ.Βρετανία στο διεθνές εμπορικό δίκαιο.

Εκπονώ διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ για την οικονομική φύση της  Ανώνυμης Εταιρίας.

Ασχολούμαι με το Εταιρικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Συμβουλευτική και μαχόμενη δικηγορία.  Συνεργάτης πολυεθνικών και ασφαλιστικών εταιριών και τραπεζών

Γενικά ενδιαφέροντα:

  1. Κάθε Δευτέρα στις 20:00 παρουσιάζω την σατιρική πολιτική εκπομπή, κόντρα στο Ρεύμα, από την ηλεκτρονική συχνότητα του Amagi Radio με τον εκδότη- συγγραφέα Πέτρο Παπασαραντόπουλο.
  2. Πολιτικά ασχολήθηκα χρόνια με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την προώθηση του Φιλελευθερισμού και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο παρελθόν μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, Ιδρυτής του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης Students for Liberty, επιστημονικός συνεργάτης του Institut Hayek.

syn5 - Αντιγραφή

– Πώς ( και γιατί ) αποφάσισες να ασχοληθείς με την δικηγορία;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δικηγόρος. Για την ακρίβεια ποτέ μου δεν με φαντάστηκα κάτι άλλο.

  1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Το ερώτημα είναι μάλλον, πόσες ώρες την ημέρα δεν δουλεύω. Δυστυχώς η δουλειά μας είναι απαιτητική και χρειάζεται θυσίες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τη φέρεις εις πέρας. Την παντρεύεσαι, την ημέρα που ορκίζεσαι δικηγόρος, και είναι σχέση ζωής.

  1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Ευτυχισμένο με κάνει το χαμόγελο των ανθρώπων που αγαπώ, τα ταξίδια στην Παλιά Ευρώπη και η αναγνώριση των κόπων μου. Ανήμερα το Πάσχα, μου τηλεφώνησε για να μου ευχηθεί, ένας πελάτης, που χάρις στο ευνοϊκό αποτέλεσμα μιας δίκης έμεινε εκτός φυλακής, και γύρισε στην  οικογένειά του. Αυτό το τηλεφώνημα με έκανε περισσότερο ευτυχισμένο από όλα τα λεφτά του κόσμου.

3. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Σπανίως, και ντρέπομαι λιγάκι γι’αυτό!

4.Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Αν και η εμφάνιση δεν αντανακλά την ουσία ενός ανθρώπου, είναι η εικόνα που δίνει την πρώτη εντύπωση και συνήθως αποδεικνύεται καθοριστική στις επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να φροντίζουμε την εμφάνισή μας, είναι δείγμα καλαισθησίας, κουλτούρας και πολιτισμού. Αρκεί να μη μένουμε   μόνο εκεί…

syn1 - Αντιγραφή

5. Κάνεις κάποιο σπορ;

Αν και από τα παιδικά μου χρόνια ασχολήθηκα, κατά σειρά, με το τζούντο, το μπάσκετ και το βόλευ, πλέον αμελώ ακόμη κι αυτή την εγγραφή μου στο γυμναστήριο, αναβάλλοντάς την από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ισως, επανέλθω δριμύτερος, στο…μακρινό μέλλον!

6. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Οδηγώ ένα συμβατικό αυτοκίνητο πόλης. Νομίζω πως πλέον σημασία έχει η λειτουργικότητα , η οικονομία καυσίμου και η περιβαλλοντική μέριμνα. Οι Ελληνες ξεφεύγουν, σταδιακά, από την φάση που θεωρούσαν το αυτοκίνητο προέκταση του εγωισμού τους και μέσο καταξίωσης . Στο μέλλον θέλω να ελπίζω  πως με το μετρό δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιώ αυτοκίνητο. Είμαι, βλέπετε, φύσει υπεραισιόδοξος.

7. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Την ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γενναίου ανθρώπου που ξεπέρασε την αναπηρία της με τη δύναμη της ψυχής και του ταλέντου της. Θα είχε πολλά να μου πει, και θα είχα πολλά να μάθω.

8. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Δεν υπάρχει αρκετά ακριβό δώρο για την γυναίκα που αγαπάς.

9. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Την μίζερη νοοτροπία που συχνά σκεπάζει την πόλη σα νέφος και την εμποδίζει να προχωρήσει μπροστά.

10. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Ένα σύνθημα από το Μάη του ’68:  ‘’ soyons realists, demandons l’impossible ‘’ [ ας είμαστε ρεαλιστές,  ας επιζητούμε το ακατόρθωτο]

syn7

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *