Πρεμιέρα Για Δώδεκα…

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 21 Ιουλίου 2014

PHOTO_DODEKA1

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν, μπροστά στα μάτια των θεατών, για μία υπόθεση φόνου. Κατηγορούμενος, ένα παιδί δεκαέξι ετών. Δώδεκα διαφορετικές προσωπικότητες ξεδιπλώθηκαν επί σκηνής, στην πρεμιέρα του έργου «Δώδεκα…», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Ισσόπουλου, που δόθηκε με επιτυχία από το ΚΘΒΕ στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες, τις προκαταλήψεις και τα προσωπικά προβλήματα του κάθε ενόρκου.

PHOTO_DODEKA_PREMIERA5

Πόσο δύσκολο είναι τελικά το να αλλάξει κανείς γνώμη, όταν οι άνθρωποι συναντιούνται μέσα από τον διάλογο; Μέσα από την τριβή που προκύπτει όταν διαφορετικές απόψεις συγκρούονται. Πόσο εύκολα μπορείς να αποφασίσεις να στείλεις στον θάνατο ένα παιδί…;

PHOTO_DODEKA_PREMIERA3

PHOTO_DODEKA_PREMIERA2

Στην πρεμιέρα της παράστασης «Δώδεκα….» παραβρέθηκαν ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Ισσόπουλος, ο βοηθός σκηνοθέτη Τάσος Μπαρνιαδάκης, η ενδυματολόγος της παράστασης Έλενα Σπενταμίδου.

PHOTO_DODEKA_PREMIERA7

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων οι: κ. Ανδρέας Κουράκης (Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης), ο κ. Marko Suomalainen (Επίτιμος Πρόξενος Φιλανδίας), η κ. Μαργαρίτα Ιγνατίδου (Επίτιμη Πρόξενος Τσεχίας), ο Αχιλλέας Τοπούζας (Αερολιμενάρχης), ο κ. Σταύρος Δαλιάκας (Eκπρόσωπος Ομίλου Μουζενίδη, Εμπορικός Διευθυντής), ο κ.Χριστόφορος Μπακόλας, κ.α.

PHOTO_DODEKA_PREMIERA6

PHOTO_DODEKA_PREMIERA8

Συντελεστές

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος

Κοστούμια: Έλενα Σπενταμίδου

Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάσος Μπαρνιαδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Διανομή

Ένορκοι: Νο. 1 Θανάσης Δισλής, Νο. 2 Λευτέρης Λιθάρης, Νο. 3 Γιάννης Τσάτσαρης

Νο. 4 Μαρία Χατζηιωαννίδου, Νο. 5 Γιώργος Σφυρίδης, Νο. 6 Δημήτρης Σιακάρας, Νο. 7 Μαίρη Ανδρέου, Νο. 8 Έφη Δρόσου, Νο. 9 Κώστας Ίτσιος, Νο. 10 Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Νο. 11 Μιχάλης Γούναρης, Νο. 12 Αναστασία Δαλιάκα

Κλητήρας: Βασίλης Ισσόπουλος

PHOTO_DODEKA_PREMIERA

PHOTO_DODEKA_PREMIERA2

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *