Σείστηκε το Ράδιο City από τα γέλια στην πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή!

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 11 Απριλίου 2018

RC (10)

Όλη η Θεσσαλονίκη ήταν εκεί! Από νωρίς το απόγευμα, ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο Radio City Theater, στην πρεμιέρα του ηθοποιού-φαινόμενο Μάρκου Σεφερλή στην ξεκαρδιστική κωμωδία Black Friday και 13, με αποτέλεσμα η ουρά που σχηματίστηκε λίγο πριν ανοίξει η αυλαία να φτάνει μέχρι το άλλο τετράγωνο του θεάτρου.  Στην αίθουσα του θεάτρου επικρατούσε το αδιαχώρητο, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από τους φανατικούς θαυμαστές τους και όλοι περίμεναν ανυπόμονα να αρχίσει η παράσταση.

RC (61)

Από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, αδημονούσαν να απολαύσουν για μία ακόμη φορά τον Μάρκο τους, τον ‘’δικό τους Μάρκο’’, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.  Και εκείνος τους το ανταπέδωσε με το παραπάνω.  Μόλις φωτίστηκε η σκηνή και ξεκίνησε η παράσταση, η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα.  Ο ένας και  μοναδικός Μάρκος Σεφερλής επί τρεισήμιση ώρες περίπου τα έδωσε όλα!  Έγινε ένα με το κοινό του, τους ανθρώπους που τον λατρεύουν και τον έχουν είδωλό τους!  Τους χάρισε απλόχερα το γέλιο, τους έκανε να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και τη δύσκολη και ζοφερή εποχή στην οποία ζούμε και τους έδωσε χαρά, πολλή χαρά.  Γιατί δεν είναι ένας απλός ηθοποιός-φαινόμενο, είναι θεατρίνος -όπως οι παλιοί καλοί κωμικοί- έχει την στόφα τους, είναι αυθεντικός, αυτόφωτος, δεν μιμείται κανέναν και δεν έχει μανιέρα. Έχει χάρισμα, πληθωρικό ταλέντο, πηγαίο χιούμορ και είναι γεννημένος ηθοποιός και ευλογημένος από τον Θεό.

RC (15)

Επί σκηνής βγάζει αλήθεια, δίνει την ψυχή του, το ” είναι” του, δεν κοροϊδεύει και προπάντων δεν βεντετίζει και δεν κάνει σταριλίκια, όταν πέσει η αυλαία. Και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό και του το αναγνωρίζει στο έπακρο.

RC (58)

Το Βlack Friday και 13 είναι μία έξυπνη, διαδραστική κωμωδία, με πολύ γέλιο, έξυπνες ατάκες, απίστευτα gangs, κέφι, ρυθμό και ζωντάνια που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και σε κάνει να σπαρταράς από το γέλιο από την αρχή μέχρι το φινάλε.  Άλλωστε αυτό δεν μας λείπει τη σημερινή εποχή; Το γέλιο, η ξεγνοιασιά, η χαρά να νιώσουμε και να αισθανθούμε πάλι παιδιά; Και αυτό το επιτυγχάνει στο ζενίθ του ο Μάρκος Σεφερλής με τα έργα που ανεβάζει!  Φτάνουν πια οι μεμψιμοιρίες, τα κακόβουλα σχόλια, οι αήθεις κριτικές χωρίς ουσία και υπόβαθρο…

RC (48)

Ο Αριστοφάνης – όσο και αν θέλουν να το αρνούνται οι επαΐοντες – λαϊκό θέατρο δεν έκανε; Δεν σατίριζε; Δεν διακωμωδούσε τους πάντες και τα πάντα; Δεν ήταν ένας ‘’λαϊκός’’ συγγραφέας; Αυτό το άρωμα έχουν και οι παραστάσεις αλλά και ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής.  Όλα τα είδη του θεάτρου και όλοι οι ηθοποιοί χωρούν στην ελληνική σκηνή, αρκεί να έχουν ταλέντο, να είναι αληθινοί, να μην πιστεύουν ότι είναι Θεοί και προπάντων να έχουν ήθος…

RC (50)

Οι παραστάσεις σε όποια σκηνοθετική φόρμα και αν ανεβαίνουν, να υποστηρίζονται και να τεκμηριώνονται από τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς.  Το κοινό είναι ο τελικός κριτής που θα επιλέξει ποιον και τι θα πάει να δει.  Κανένας δεν εξαναγκάζει κανέναν να δει κάτι ή κάποιον που δεν του αρέσει. Το θέατρο είναι μία ελεύθερη αγορά… Το κοινό έχει κριτήριο, έχει διαίσθηση και αναγνωρίζει ποιος του δίνει την ψυχή του και ποιος το κοροϊδεύει…

RC (14)

Στην πρεμιέρα έδωσε το ‘’παρών’’ σχεδόν όλη η κοσμική Θεσσαλονίκη, η οποία μαζί με τους καθημερινούς, τους πραγματικούς ήρωες, τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, καταχειροκρότησαν θερμά και αποθέωσαν όλους τους συντελεστές της παράστασης,  αποδεικνύοντας έτσι την αμέριστη αγάπη τους!

RC (87)Λίλη Βαφειάδη, Αλίκη Βεργίδου

RC (91)Μάρθα Αδαμίδου, Θάλεια Αδαμίδου, Δέποινα Χαμαλίδου, Νανά Ξανθοπούλου

RC (22)

Βασίλης Παπαβασιλείου, Νούλη Χατζηανδρέου, Σοφία Βήκα, Αλίκη Βεργίδου

RC (23)Νούλη Χατζηανδρέου, Αλίκη Βεργίδου

RC (29)Νούλη Χατζηανδρέου, Φένια Καρακώστα

RC (30)Δήμητρα Ντόρτογλου, Νούλη Χατζηανδρέου, Νατάσα Ντόρτογλου

RC (36)

Λίτα Βαρσακοπούλου , Γεωργία Γιαννακίδου , Νούλη Χατζηανδρέου, Κούλα Γιαννακίδου

RC (40)

Θάλεια και Μάρθα Αδαμίδου, Νούλη Χατζηανδρέου

RC (25)Βασίλης Παπαβασιλείου, Σοφία Βήκα

RC (33)

Δέσποινα Χαμαλίδου, Νούλη Χατζηανδρέου, Νανά Ξανθοπούλου

RC (25)

Βασίλης Παπαβασιλείου, Σοφία Βήκα

RC (66)

Μάρθα Αδαμίδου, Βασίλης Παβασιλείου, Νανά Ξανθοπούλου

RC (19)

Φωτογραφίες: Πάνος Κονιός

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *