Σοφία Βόσσου & Γιάννης Τσούκας: όλα όσα είδαμε στην επιτυχημένη πρεμιέρα της μουσικής παράστασης “Τhe show must go on”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 18 Σεπτεμβρίου 2017

α17

Πρεμιέρα έκανε στο Θέατρο Χυτήριο η παράσταση Τhe show must go on, που ετοίμασαν η Σοφία Βόσσου και ο Γιάννης Τσούκας με guest την Ερασμία Μάνου. Με κείμενα του Γιάννη Τσούκα και φυσικά πολύ τραγούδι, το πρώτο μέρος ξεκινά με την… Μαρινέλλα στη σκηνή! Ο Γιάννης Τσούκας “ντύνεται” την απαράμιλλη τραγουδίστρια και επισημαίνει τα “κακώς κείμενα” που ακούμε σήμερα στην ελληνική μουσική με highlight το σημείο με τα τραγούδια και την ομοιότητά τους στο You Tube.

Στη συνέχεια, έρχεται στη σκηνή η Σοφία Βόσσου για να μας συνεπάρει με τη φωνή της, ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων τραγουδιστών που έχουμε αγαπήσει. Με τη δική της Άνοιξη όμως, το κοινό ξεσπάει σε δυνατά χειροκροτήματα ενθουσιασμένο, γεγονός που δείχνει ότι με το πέρασμα των χρόνων, αυτό το τραγούδι αποκτά όλο και περισσότερη δυναμική.

Το δεύτερο μέρος ανοίγει η Ερασμία Μάνου που είναι μια αποκάλυψη για όσους δεν την έχουν ξανακούσει, όπως εγώ, το ομολογώ… Η μπάσα φωνή της με την ιδιαίτερη χροιά δεν περνάει απαρατήρητη. Ακούστε την και θα καταλάβετε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ξεκίνησε ως παιδί-ταλέντο στα 16 της χρόνια δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η Ερασμία εκτός από τραγουδίστρια, συνθέτει και γράφει στίχους. Τις εντυπώσεις κερδίζει με τα Ροζ Σεντόνια, τραγούδι που έχει γράψει η ίδια τους ανατρεπτικούς στίχους και αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε πριν λίγα χρόνια και συνεχίζει. Η Ερασμία κάνει γκεστ εμφάνιση στην παράσταση, θα θέλαμε όμως να την ακούσουμε μαζί με τον Σοφία και τον Γιάννη, μαζί επί σκηνής. Κι όχι μόνο γιατί η Σοφία Βόσσου είναι η μητέρα της, αλλά κυρίως διότι οι τρεις φωνές είναι διαφορετικές και ο συνδυασμός τους θα είχε ιδιαίτερο ακουστικό ενδιαφέρον μέσα από μια επιτυχημένη σκηνοθετική προσέγγιση.

Κι ερχόμαστε στο πιο ωραίο -κατά τη γνώμη μου- κομμάτι της παράστασης, τα ντουέτα που ερμηνεύουν μαζί η Σοφία Βόσσου και ο Γιάννης Τσούκας. Και τι δεν λένε! Από το Φιλαράκι, το Κουτσουράκι και το Αν είναι να κολαστώ, μέχρι το Μάμπο Μπραζιλέρο και το Είσαι παιδί μου πειρασμός! Με αυτοσχεδιασμούς και κωμικά στοιχεία, μιλούν για τις ηλικίες τους, τον Μικρούτσικο, τη γνωριμία τους με… χαλβά και την… εγκυμοσύνη της Σοφίας! Δεν αποκαλύπτω άλλα, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην παράσταση.

Μετά τα ντουέτα, σειρά έχει το Kάνε με block! Ο Γιάννης Τσούκας εμφανίζεται ως… ορεσίβια -με την ανάλογη ομιλία- τηλεοπτική προξενήτρα με καυτό μίνι και προσπαθεί να βρει νύφες και γαμπρούς ανάμεσα στο κοινό. Ένα ξεκαρδιστικό interactive που στηρίζεται στο ταλέντο του Γιάννη Τσούκα να αυτοσχεδιάζει με τον κόσμο, με ευρηματικό τρόπο. Θα γελάσετε πολύ!

Το Show must go on θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ενώ θα άξιζε να την ξαναδούμε στην Αθήνα, τώρα που έφυγε το άγχος της πρεμιέρας. Μια παράσταση που αξίζει την προσοχή σας και τα έχει όλα: τραγούδι, γέλιο, σάτιρα, ανατροπές και ωραίες φωνές. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερα;

KODAK Digital Still Camera

Εισβολή στα καμαρίνια

Λίγο πριν το …Σόου αρχίσει, τρυπώσαμε στα καμαρίνια για να δούμε όσα συμβαίνουν εκεί

α4

Ο Γιάννης Τσούκας πριν μεταμορφωθεί σε Μαρινέλλα

12

Ο Γιάννης Τσούκας ως Μαρινέλλα ή καλύτερα…Γιγαντέλλα, που λέει και η Σοφία Βόσσου

8

Η Σοφία Βόσσου στο καμαρίνι της

99

2

Ερασμία Μάνου

α14

Ερασμία και Σοφία

α5

Τι δουλειά έχει το καντηλέρι στην παράσταση; Έκπληξη!

α16

 Τι να κάνουμε, The show must go on ό,τι και και γίνει

α22

Ο Γιάννης Τσούκας στο Κάνε με block

α27

Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Γιάννης Τσούκας

α6

Σοφία Βόσσου

89

Οι καλεσμένοι

Στην πρεμιέρα πολλοί ήταν οι καλεσμένοι φίλοι που τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χάρης Ρώμας, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, η Μαρία Εκμετσίογλου, η Γωγώ Βογασάρη, ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης, ο Γιώργος Βούλγαρης, ο Γιάννης Μακρυνόρης κ.α. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα συγχαρητήρια μετά το τέλος της παράστασης

α31

Παναγιώτης Πετράκης

α25

Χάρης Ρώμας

α9

Σπύρος Μπιμπίλας

α30

Μάγκυ Χαραλαμπίδου

α19

Μαρία Εκμετσίογλου

α7

Γωγώ Βογάσαρη

IMG_1930

Βαγγέλης Δουκουτσέλης

α8

Γιώργος Βούλγαρης, Γωγώ Βογασάρη, Γιάννης Μακρυνόρης

α21

Τα συγχαρητήρια

α32

Σοφία Βόσσου, Παναγιώτης Πετράκης

IMG_1915οοο

Χάρης Ρώμας, Σοφία Βόσσου

α26

Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Τσούκας

α28

Ερασμία Μάνου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου

α24

Γιάννης Τσούκας, Χάρης Ρώμας

α23

Γιάννης Τσούκας, Παναγιώτης Πετράκης

α20

Σοφία Βόσσου, Σπύρος Μπιμπίλας

α13

Χάρης Ρώμας, Σοφία Βόσσου, Μαρία Εκμετσίογλου

08

Ερασμία Μάνου, Παναγιώτης Πετράκης

0-9

Γιώργος Βούλγαρης, Μαρία Εκμετσίογλου, Γιάννης Μακρυνόρης, Γωγώ Βογασάρη

IMG_1917

Μαρία Κοκολάκη, Σοφία Βόσσου, Χάρης Ρώμας, Βαγγέλης Δουκουτσέλης

24

Γιάννης Μακρυνόρης, Ερασμία Μάνου, Σοφία Βόσσου, Γιώργος Βούλγαρης, Γωγώ Βογασάρηthe must go on

Για φινάλε, δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την πρεμιέρα. Ένα πολύ μικρό δείγμα μέσα από μια τρίωρη παράσταση:

Στα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις ο Δημήτρης Παραράς

Μουσική και ενορχήστρωση του τραγουδιού της παράστασης ο Μάριος Καραμπότης

Κείμενα: Γιάννης Τσούκας

Φωτογραφίες: Θέμος Κομματάς

Οργάνωση περιοδείας – Πληροφορίες: Αλεξάνδρα Ζαφειροπούλου

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *