Στη Μύκονο κάθε σταγόνα μετράει!

Από την/τον Christina Politi | 10 Αυγούστου 2017

WATER-sticker2

Νέα περιβαλλοντική κινητοποίηση πραγματοποιεί ο Δήμος Μυκόνου για το 2017, με σκοπό την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων του. Μέσα από σχετικά διαφημιστικά έντυπα/αυτοκόλλητα που διατίθενται στο κοινό, ενημερώνει τους κατοίκους και κυρίως τους επισκέπτες για έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της κατανάλωσης του νερού από τους κατοίκους και κυρίως τους επισκέπτες του νησιού.

Είναι η δεύτερη φορά που οργανώνεται μια τέτοια προσπάθεια και μάλιστα ως συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης καμπάνιας πριν από 2 χρόνια με τίτλο “save water – every drop counts”. Τα αυτοκόλλητα έντυπα, τα οποία παροτρύνουν σε μειωμένη κατανάλωση νερού, διανέμονται από την ΔΕΥΑΜ και το Δήμο Μυκόνου στα σωματεία ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον μπορεί να τα προμηθεύεται και κάθε δημότης.

WATER-sticker1

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Η διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού, πέρα από την εξασφάλιση του αγαθού και τη διανομή του, περιλαμβάνει ως βασική προϋπόθεση τη λελογισμένη κατανάλωση του. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες μας σε αυτό το θέμα, και ταυτόχρονα να προτείνουμε πολύ έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις στους ιδιοκτήτες/διαχειριστές μονάδων, ώστε το νερό που με τόση δυσκολία εξασφαλίζουμε, να είναι σε επαρκή επίπεδα για όλους, ιδιαίτερα τους δημοφιλείς μήνες της τουριστικής περιόδου, όπως ο Αύγουστος, που η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Οι υποδομές υπάρχουν και λειτουργούν ικανοποιητικά, το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεται αλόγιστη σπατάλη».

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *