Τέλος η παράσταση “Πετάει Πετάει” στο Χυτήριο

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 21 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΤΑΕΙ-ΠΕΤΑΕΙ-ΟΜΑΔΙΚΗ_R

H επίσημη ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Θεάτρου Χυτήριο για την παράσταση “Πετάει Πετάει”

Το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ,  με αίσθημα ευθύνης, σχετικά με το  πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παράσταση ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ,  κατέβαλε κάθε προσπάθεια και έλαβε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως αποτυπώθηκαν και στο από 17-1-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,  προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ,  προς όφελος όλων των  απασχολουμένων ηθοποιών, τεχνικών  και των λοιπών εργαζομένων.

Η  αντικατάσταση όμως του πρωταγωνιστικού ρόλου,  που ερμήνευε ο κ . Μάνος Παπαγιάννης από ηθοποιό εκτός του θιάσου, κατέστη αδύνατη, εφόσον, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Γιώργο Βάλαρη, απαιτούνται  περί τους δύο μήνες πρόβες,  ενώ απομένει χρόνος λιγότερος από το ήμισυ της χειμερινής θεατρικής σεζόν.  Η  μείωση  του  χρόνου  των προβών αποκλείστηκε ασυζητητί, τόσο από το  σκηνοθέτη της παράστασης, όσο και από τη  διοίκηση του Θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ, εφόσον οι σύντομες πρόβες δεν θα εξασφάλιζαν το προσδοκώμενο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα από εμάς   για  το κοινό,  που μας  τιμά με την παρουσία του σε  όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου μας. Αναζητήθηκε εναλλακτική λύση ασφαλούς μειώσεως του χρόνου των προβών, με την  ανάθεση αυτού  του  πρωταγωνιστικού ρόλου στον  κ. Καλυβάτση,  που ως ρόλο τον γνωρίζει,  λόγω της συμμετοχής του στην παράσταση. Η πρόταση όμως  αυτή  δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Καλυβάτση.

Το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ,   κάτω από τις παρούσες συνθήκες και περιστάσεις,  αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην απόφαση της οριστικής παύσης των παραστάσεων  ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί και συναινέσει όλοι οι συντελεστές της παράστασης.    Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη,   παρά  το κόστος που συνεπάγεται,  αφενός  στο κύρος  του Θεάτρου μας,  ως σημαντικού  πολιτιστικού φορέα, και αφετέρου στην απώλεια των προσδοκωμένων του εσόδων από τη λήξη των παραστάσεων, άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία του.

Για το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *