Τι θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον gynaikamagazine.gr | 2 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ…Το Χρηματιστήριο θα χάσει δισεκατομμύρια, η Camilla θα είναι η νέα Βασίλισσα και πολλά ακόμα εντυπωσιακά.

Facetune-9

Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, το παλάτι είναι προετοιμασμένο πλήρως να αντιδράσει αμέσως σε περίπτωση θανάτου της Βασίλισσας. Αν μη τι άλλο, αν δεν το επιβάλλει το πρωτόκολλο του παλατιού, το επιβάλλουν τα 90 της χρόνια. Ορίστε 8 ενδιαφέροντα πράγματα που θα συμβούν, αν αποβιώσει, ακόμα και ξαφνικά, η Βασίλισσα.

1. Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα διαδεχθεί αυτόματα τη μητέρα του, ως  νέος Μονάρχης της Αγγλίας. Την ίδια μέρα, πρέπει να απευθυνθεί στο έθνος και έπειτα την επόμενη μέρα να επισκεφθεί την Σκωτία, την Ουαλία και Ιρλανδία για να απευθυνθεί στον λαό του εκεί. Η Camilla Parker Bowles, παρά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε σύζυγός του, θα γίνει Βασίλισσα Camilla.

 

Prince_Charles

2.  Όταν η είδηση γίνει γνωστή, ο κωδικός «London Bridge is down» θα ενεργοποιήσει την πιο πολύπλοκη και λεπτομερή και προσεκτικά σχεδιασμένη κηδεία. Όλα είναι ήδη κανονισμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές μεταφοράς και διαφορετικοί σχεδιασμοί, ανάλογα με την τοποθεσία θανάτου της. Τίποτα δεν θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία απόφαση να παρθεί. Για όλους τους γαλαζοαίματους, ο σχεδιασμός της κηδείας τους είναι μέρος των υποχρεώσεών τους απέναντι στο έθνος.

3. Ο προσωπικός γραμματέας της Βασίλισσας είναι ο πρώτος που θα ενημερωθεί για τον θάνατό της και εκείνος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, ό, τι ώρα και να είναι. Κατόπιν, τα νέα θα ταξιδέψουν στις υπόλοιπες 51 χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών, όπου η Βασίλισσα είναι συμβολικά Αρχηγός. Η ανακοίνωση θα τοποθετηθεί μπροστά στις πύλες του Παλατιού του Buckingham, ενώ την ίδια στιγμή θα φύγει ανακοίνωση στα διεθνή ΜΜΕ. Όσα αεροπλάνα είναι εν πτήσει, θα ανακοινώσουν μέσω του πιλότου τον θάνατο της Ελισάβετ ΙΙ στους επιβάτες.

buckingham palace
4. Τα μέλη της Βουλής θα συγκεντρωθούν εντός λίγων ωρών για να ορκιστούν πίστη και στήριξη στον νέο Μονάρχη. Αν ο Πρωθυπουργός είναι εκτός Λονδίνου και η Βουλή είναι κλειστή, ανακαλούνται όλα τα σχέδια και αναμένεται όλοι να επιστρέψουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

5. Το όνομα της Βασίλισσας, τα αρχικά και οι φωτογραφίες της θα αντικατασταθούν με εκείνα του Βασιλιά Καρόλου σε όλα τα νομίσματα. Τα σχετικά πορτραίτα και νομίσματα είναι ήδη έτοιμα για την περίσταση. Νέα χαρτονομίσματα, κέρματα και γραμματόσημα θα δημιουργηθούν για όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών, αλλά δεν θα γίνει αμέσως. Τα παλιά νομίσματα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέα, αλλά αυτό θα πάρει αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

british-pounds-166847_1920
6. O Πρίγκιπας William θα γίνει ο πρώτος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τον τίτλο ευγενείας του πατέρα του, Πρίγκιπας της Ουαλίας. Η σύζυγός του, Kate Middleton, θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον τίτλο πριν είχε η Diana.

kate william
7. Το κοινό θα μπορεί να αποχαιρετήσει τη Βασίλισσα μία τελευταία φορά. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για 23 ώρες. Έπειτα, θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Westminster. Της τελετής θα ηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Η ταφή θα γίνει στο St George’s Chapel στο Windsor Castle.

8.  O θάνατος της Βασίλισσας ακολουθείται από 12 ημέρες πένθους. Καμπάνες θα σημαίνουν και οι σημαίες θα είναι σε υποστολή σε όλη τη χώρα. Καμία κωμική εκπομπή δεν θα μεταδοθεί μέχρι το τέλος της κηδείας και όλα τα αθλητικά παιχνίδια θα απαγορεύονται στα πάρκα. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα κλείσει, κοστίζοντας πιθανότατα δισεκατομμύρια στην οικονομία της χώρας. Η μέρα της κηδείας θα είναι αργία σε όλη τη χώρα αλλά και σε αρκετές από τις 51 χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών.

περισσότερα στο gynaikamagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *