Το Ελληνικό “Rodi” στη Hytra

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 12 Απριλίου 2018

 (2)

Στο γνωστό εστιατόριο Hytra που στεγάζεται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, έλαβε χώρα ενημερωτική εκδήλωση και δείπνο για την παρουσίαση προϊόντων ροδιού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, μια βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο καρπό της Ελληνικής γης.

Φωτογραφία 2

Παναγιώτης Αθανασιάδης (Γενικός Διευθυντής ΑΣΟΠ Αγιού Αθανασίου Δράμας)

Φωτογραφία 1

Νικολέτα Οικονομοπούλου (Διατροφολόγος), Όλγα Καραμιχαηλίδου (Marketing Executive-Οικονομοτεχνική) , Δημήτρης Γρηγοράκης (PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος), Κωνσταντίνα Αργυρίου (Υπεύθυνη τμήματος Ανάπτυξης ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας), Παναγιώτης Αθανασιάδης (Γενικός Διευθυντής ΑΣΟΠ Αγιού Αθανασίου Δράμας)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση Παραγωγών.  Βασικός τομέας δραστηριότητάς του  είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, με τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Rodi pearls from the tree” με την Συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος στοχεύοντας στην Ενημέρωση και Προώθηση νωπών και μεταποιημένων προϊόντων από ρόδι στην Ελλάδα κα την Γερμανία.

 (1)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφοι του έντυπου, ηλεκτρονικού τύπου και της τηλεόρασης, πλήθος διακεκριμένων επιχειρηματιών του κλάδου και εκπρόσωποι αλυσίδων super market επιτάσσοντας το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Φωτογραφία 3

Στοιχεία για την διατροφική αξία του ροδιού παρέθεσε στο κοινό με ομιλία του Δημήτρη Γρηγοράκη, PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ενώ σημαντικές πληροφορίες για τον ΑΣΟΠ Δράμας αντλήθηκαν από την ομιλία του κου Παναγιώτη Αθανασιάδη γενικού Διευθυντή ΑΣΟΠ.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν cocktail με βασικό στοιχείο τον χυμό ροδιού, ένα εξαιρετικό gourmet του εστιατορίου καθώς και επιδόρπιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της βραδιάς, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο chef  του εστιατορίου.

 (3)

Σελινόριζα (μανιτάρια, κάσιους, τυρί Καρίκι Τήνου)

 (4)

Ο κόκορας (μανιτάρια, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, σάλτσα τρούφας)

 (5)

Άγριο αμύγδαλο

Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.eu-rodi.eu

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *