Το λάδι “The Governor” στην Κέρκυρα είναι μονοπωλιακή και οικογενειακή υπόθεση

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Σεπτεμβρίου 2017

16

Ίσως έχετε δει σχετικά δημοσιεύματα, εμείς όμως πήγαμε στην Κέρκυρα και γνωρίσαμε από κοντά την άξια συγχαρητηρίων οικογένεια Δαφνή και ξεναγηθήκαμε στη μονάδα παραγωγής του λαδιού The Governor που σαρώνει στο εξωτερικό με τις πωλήσεις  του. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στο χωριό Άγιος Ματθαίος

12

Ο Άγιος Ματθαίος είναι ένα γραφικό χωριό της νότιας Κέρκυρας με παράδοση στο ελαιόλαδο. Αυτή την παράδοση, μετάλλαξε και προχώρησε ο Σπύρος Δαφνής με τον αδελφό του Γιώργο. Πήραν τη σκυτάλη από τον πατέρα τους -χωρίς εκείνος να έχει αποσυρθεί- και προχώρησαν στην παραγωγή του ελαιολάδου The Governor (Ο Κυβερνήτης), που αναφέρεται στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Είναι το πρώτο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο Λιανολιάς Κέρκυρας στην παγκόσμια αγορά και το πρώτο στον κόσμο με αναγραφόμενο Ισχυρισμό Υγείας. Ένα πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας  και περιορισμένης παραγωγής από υπεραιωνόβιες ελιές από την ποικιλία Λιανολιά που σημαίνει πολύ υψηλά ποσοστά ελαιασίνης και ελαιοκανθάλης. Καταναλώνεται και ως φάρμακο, προορίζεται για φινίρισμα ιδιαίτερων γεύσεων πριν το σερβίρισμα και απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς καταναλωτές στη γεύση του ελαιολάδου.

5

Τα δύο αδέλφια ανήκουν στην πολύ νέα γενιά ελαιοπαραγωγών, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση αλλά με νέες τεχνοτροπίες και τεχνικές. Γι΄αυτό έφεραν το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται χρόνια στην Ισπανία και την Ιταλία, το οποίο “αγκαλιάζει” τον κορμό της ελιάς και τινάζει τους καρπούς της. Έτσι, το μάζεμα των ελιών γίνεται πιο γρήγορα, με λιγότερο κόστος και με άριστα αποτελέσματα.

6

1

Όταν επισκεφτείτε τη μονάδα παραγωγής στην Κέρκυρα, θα δείτε και μηχανήματα που τα χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να βγάλουν το λάδι και πλέον έχουν ιστορική σημασία

17

4

Λεπτομέρεια από το ελαιοτριβείο

11

Η ξενάγηση στον ελαιώνα και στο ελαιοτριβείο, ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία σε μια ειδικά διαμορφωμένη πέτρινη αίθουσα.

8

2

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το ελαιόλαδο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη στον κόσμο (966 mg ανά κιλό)

3

14

Στην τεράστια επιτυχία των πωλήσεων του… Κυβερνήτη, έχει συμβάλει και η συσκευασία του. Όσοι το βλέπουν για πρώτη φορά, δεν καταλαβαίνουν περί τίνος προϊόντος πρόκειται. Εμείς το είδαμε στο ξενοδοχείο Corfu Palma Boutique Hotel (δείτε αναλυτικά εδώ) όπου όλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τι είναι: άρωμα, αφρόλουτρο, body lotion… Η διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων και η  συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι, εκτός από το περιεχόμενο που ξετρελαίνει τους ουρανίσκους μας, διακοσμούν και το χώρο μας.
7

Στο επόμενο ταξίδι σας στο νησί των Φαιάκων, βάλτε στο πρόγραμμά σας μια ξενάγηση στον Άγιο Ματθαίο, στο ελαιοτριβείο του Τhe Governor. Θα δείτε νέες μεθόδους για την παραγωγή λαδιού και θα γνωρίσετε μια αξιόλογη οικογένεια  που κάνει τη χώρα μας γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν το λες και λίγο πράγμα αυτό!

thegovernor.gr

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *