Το MDA Ελλάς ζωγράφισε ένα καλύτερο αύριο μαζί με τον Νομπελίστα Adolfo Perez Esquivel

Από την/τον Christina Politi | 12 Φεβρουαρίου 2018

20180203_150134

Το MDA Ελλάς συμμετείχε στο πρώτο συνέδριο του PEACE JAM στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικάνικο κολλέγιο DEREE. Μέλη του MDA μαζί με μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του street artist Μάριου Σεντούκα και της αποφοίτου Σχολής Καλών Τεχνών Μαριάννας Κολλύρη, έδωσαν το δικό τους μήνυμα Ειρήνης. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ζωγράφισαν πάνω σε ένα κάλυμμα κρεβατιού, ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κόσμου στα 10 πιο επείγοντα προβλήματα που επηρεάζουν καθημερινά όλον τον πλανήτη!

Επίτιμος προσκεκλημένος του συνεδρίου ήταν ο Adolfo Perez Esquivel ο οποίος βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1980 για την υπεράσπισή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αργεντινή, ενώ παράλληλα παρευρέθηκαν και η γερουσιαστής Gail Schwartz, Senior Policy Advisor του Peace Jam και ο Alan Schwartz, General Counsel and Director of International Expansion.

Adolfo Perez Esquivel

Το PEACE JAM είναι ένας διεθνής οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από 14 νομπελίστες ειρήνης όπως μεταξύ άλλων ο Dalai Lama, ο Desmond Tutu, η Jody Williams και άλλοι και αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα ώστε να καλλιεργήσουν οι νέοι τη σύγχρονη αντίληψη και τις ηγετικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να συνθέσουν πρακτικές λύσεις για τις πολύπλευρες αναδυόμενες προκλήσεις.

20180203_160416
Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Global Call to Action όπου βραβευθέντες Βραβείων Νόμπελ προσκαλούν τους νέους ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση αυτών των 10 ζητημάτων και δημιουργούν την εκστρατεία One Billion Acts of Peace campaign. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με το φιλόδοξο στόχο των 1 δισεκατομμυρίων πράξεων ειρήνης για το 2018!

Με την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία της εταιρείας COCOMAT
Photo credit: Τζίνα Τσιλιμπή

IMG_5017

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *