Τρόμος στο Λονδίνο: επιθέσεις στο κέντρο της πόλης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον ert.gr | 4 Ιουνίου 2017

britain_london_bridge_incident_54145_s878x585

Μια νέα νύχτα τρόμου βίωσε το Σάββατο το Λονδίνο. Τρεις δράστες σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά Μπόροου. Περιστατικό στην περιοχή του Βοξχολ, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει σχέση με τα δύο συμβάντα. Πληροφορίες για επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τα Βρετανικά μέσα. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τα συμβάντα ως τρομοκρατικές ενέργειες.

dbbwezmxkaa3dvi

Στη Γέφυρα του Λονδίνου, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι βγήκε από το δρόμο και χτύπησε πεζούς. Μια εργαζόμενη του BBC, η Χόλι Τζόουνς, δήλωσε ότι είδε ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα να βγαίνει από τον δρόμο και να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο όπου χτύπησε πολλούς πεζούς. Είπε πως είδε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους πεσμένους κάτω.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εμφανώς είχε σκοπό να χτυπήσει πεζούς και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο ενώ εκείνοι είχαν γυρισμένες τις πλάτες τους προς αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αμέσως μετά τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο φορτηγάκι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε περαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο συμβάν που μπορεί οι δράστες να συνδέονται με το πρώτο, δυο άνδρες μπήκαν με μαχαίρια σε εστιατόριο της Borough Market, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για επτά άτομα που μαχαιρώθηκαν από τους δράστες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι μια σερβιτόρα τραυματίστηκε από μαχαίρι στον λαιμό κι ένας άνδρας στην πλάτη.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και αναζητά τρεις υπόπτους, που μπορεί να είναι οπλισμένοι. Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και την Κυριακή συγκαλεί το συμβούλιο Κόμπρα

πηγή: ert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *