Φτωχότερος ο κόσμος της μόδας με την απώλεια του Givenchy

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 16 Μαρτίου 2018

Hubert de Givenchy Paris 1998 reading glasses

Άλλος ένας μεγάλος σχεδιαστής έφυγε από την ζωή, κάνοντας τον κόσμο της μόδας φτωχότερο. Η παγκόσμια μόδα πενθεί την απώλεια του Hubert de Givenchy, ενός ανθρώπου που έφερε το δικό στυλ στα γυναικεία ενδύματα και που έγινε ο προσωπικός σχεδιαστής της Audrey Hepburn.

1S_M

Η πλάκα είναι ότι, όταν τον φώναξαν να σχεδιάσει τα ρούχα της ηθοποιού που θα πρωταγωνιστούσε στο Funny Face (1957), νόμιζε ότι θα ντύσει την Katherine Hepburn. Αλλά όταν συνάντησε την Audrey, αναπτύχθηκε μια τέτοια συμπάθεια μεταξύ τους που έμειναν φίλοι μέχρι τέλους.

hubert-de-givenchy-1520857981

Ο Hubert de Givenchy γεννήθηκε σε μια αριστοκρατική οικογένεια στο Beauvais της Γαλλίας, στις 21 Φεβρουαρίου 1927. Σπούδασε ιστορία της τέχνης και σχέδιο και εργάστηκε για αρκετούς σημαντικούς σχεδιαστές μόδας στο Παρίσι. Άνοιξε το δικό του design house το 1952 και αμέσως ο κόσμος της μόδας υποκλίθηκε στα κομψά, θηλυκά σχέδια του. Ο Givenchy συνέχισε να σχεδιάζεται για πολλές δεκαετίες και αποσύρθηκε επισήμως στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

1AA_M

Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1930, ο Givenchy ανατράφηκε από….

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.nikosonline.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%AF/

 givenchy-biggest-style-feats-5

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *