10 + 1 ερωτήσεις στην Έφη Πεϊτσίνη

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 31 Οκτωβρίου 2017

1.10

Σε κατακτά αμέσως με την λεπτότητα, την ευγένεια, τη διακριτικότητα και τους καλούς τρόπους της! Είναι η πρόεδρος του τμήματος της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Γυναίκες Χωρίς Σύνορα που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2003 στην Θεσσαλονίκη. Η κυρία-το κάπα κεφαλαίο- Έφη Πεϊτσίνη έχει μοναδικό της μέλημα και σκοπό να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο σε όλες τις εκφάνσεις του και γι’ αυτό αποδέχτηκε την θέση αυτή και όχι για να προβάλλεται ή να αυτοπροβάλλεται στα ΜΜΕ…Επιτελεί το θεάρεστο έργο της τόσο ’’αθόρυβα’’ αλλά ουσιαστικά, χωρίς να το διατυμπανίζει, που το μόνο που βλέπει το φως της δημοσιότητας  είναι η πραγματική στήριξη και βοήθεια που προσφέρει στους αναξιοπαθούντες και όχι οι φωτογραφίες της ή του Δ.Σ στον τύπο…Ξεχωρίζει για την αξιοπρέπεια και το ήθος της, ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της του καταξιωμένου γιατρού Μάρκου Πεϊτσίνη και λατρεύει τον μοναχογιό της Χάρη, που είναι ένας από τους πιο έγκριτους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης. Με τη σεμνότητα που την διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

2.10

-Ως πρόεδρος των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα» μιλήστε μου για το έργο σας.

Ο Σύλλογος «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης» ιδρύθηκε το 2003. Η κοινωνική μας δράση είναι φιλανθρωπική, φροντίζοντας να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο. Η πρόσφορά μας είναι πολυσχιδής, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής εποχής για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

 

Ενδεικτικές δράσεις μας των τελευταίων χρόνων:

 • Αγοράσαμε θερμοκοιτίδα για βρέφη με συγγενείς καρδιοπάθειες, την οποία δωρίσαμε στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
 • Ενισχύσαμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο με τρόφιμα και καύσιμη ύλη.
 • Διαθέσαμε παιδικά εμβόλια, τα οποία χρειάζονταν οι Γιατροί του Κόσμου στο πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης.
 • Αγοράσαμε μηχάνημα οξυμετρίας και καπνογραφίας στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
 • Αποστείλαμε μηχανήματα και ιατρικά είδη στη Παιδοογκολογική και Παιδονεφρολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γενικά όποιο Ίδρυμα, όπως νοσοκομεία και ορφανοτροφεία, οργανισμός, φορέας ακόμη και μεμονωμένο άτομο έχει ανάγκη, είμαστε εκεί αθόρυβα και ταπεινά, διακριτικά και αποτελεσματικά.

Οι στόχοι του Συλλόγου μας είναι: η προώθηση της Ειρήνης, η αλληλεγγύη στους μη αναπτυγμένους λαούς και σε ανθρώπους που πλήττονται από διάφορες καταστροφές, η προστασία των παιδιών, των γυναικείων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση.

 9.10

 • Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Την οικογένεια μου και τον εθελοντισμό, που αποτελούν για εμένα την πηγή της   ζωής.

 • Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Στην οικογένεια μου, στις φιλανθρωπίες και σε κάποιο ταξίδι.

 • Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να αγχώνομαι και κάποιες φορές να νιώθω ανεπαρκής.

 • Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η αγνωμοσύνη, η υποκρισία και το ψέμα.

 • Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Μην αφήνεις για αύριο αυτό που είναι να κάνεις σήμερα. Έστω, και αν δεν την ακολουθώ συχνά.

 6.10

 • Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Μακάρι να υπάρχουν οι αρετές, έστω και υπερεκτιμημένες.

 • Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Επιδιώκω την ανθρώπινη επαφή. Τόσο απλό αλλά τόσο αληθινό.

 • Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Μέρος της εικόνας της… Πιο πράσινη, πιο καθαρή!

 • Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Να κάνεις όνειρα έστω κι αν δεν πραγματοποιούνται. Γιατί,αν δεν ονειρεύεσαι, η ζωή είναι γκρίζα.

 • Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη.

Η οικογένεια μου, η φροντίδα και η συμπαράσταση στους αναξιοπαθούντες και η…σοκολάτα!

8.10

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *