10 + 1 ερωτήσεις στην Δώρα Κουσίδου

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 18 Οκτωβρίου 2018

Κουσίδου Δώρα

Χάρις στο ταλέντο της και τη δημιουργικότητα της κατασκευάζει μικρά έργα Τέχνης, αν και η ίδια θεωρεί ότι τα αντικείμενα της αυτά είναι τρόπος ζωής μέσω των οποίων εκφράζεται…Και όλα αυτά επειδή η χαρισματική, Δώρα Κουσίδου, είναι ένας άνθρωπος  μετριόφρων, χαμηλών τόνων, διακριτικός και αθόρυβος. Η ευαισθησία και η ευγένεια συμπορεύονται τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή αντίστοιχα και της προσδίδουν αυτό που κάνει κάποιον να ξεχωρίζει από το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού για την καλλιέργεια και τη συμπεριφορά του…Γι’ αυτό και συγχρωτίζεται με ανθρώπους ‘’ καθαρούς ‘’ και απεχθάνεται την υποκρισία και το δήθεν, όσο τίποτε άλλο στις συναναστροφές της. Με χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

Δώρα Κουσίδου

 • Είσαι εικαστική καλλιτέχνις μικρογλυπτικής. Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα;

Για εμένα δεν είναι επάγγελμα, είναι  τρόπος ζωής. Μέσα από την Τέχνη έχω την δυνατότητα να  εκφράζω τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου. Είναι κατάθεση ψυχής.

 

 1. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Αγάπη και Τέχνη! Είναι για μένα ταυτόσημες λέξεις οι οποίες εμπεριέχουν η μια την άλλη. Η αγάπη διακατέχεται από δημιουργικότητα και η τέχνη εμπνέεται από την αγάπη.

 1. Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Προσωπικά τα χρήματα είναι ένα μέσο το οποίο με βοηθά να είμαι δημιουργική και να προσφέρω μέσα από αυτά όπου χρειάζεται…

 1. Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Το κάπνισμα.

 1. Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η υποκρισία, η οποία προέρχεται  από τα μπλοκαρισμένα συναισθήματα και κυρίως αυτό εκφράζεται με το «άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα πρεσβεύω».

 1. Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να είμαι ο εαυτός μου!

Ο ΜΕΛΕΤΗΣ-ΔΩΡΑ ΚΟΥΣΙΔΟΥ

 1. Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την αλήθεια, διότι πολύ θέλησαν και επιθύμησαν αλλά εν τέλει προτίμησαν το ψέμα…

 1. Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Χαλαρώνω  ακούγοντας απαλή μουσική και όπως λέει ο ποιητής Κ. Π. Καβάφης « και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ’ την δούλεψή της».

 1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Είναι μια πόλη που της λείπει το «πράσινο». Μια λύση θα ήταν η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου καθώς και χώρους πρασίνου στους κατά τόπους δήμους. Επίσης θα παρενέβαινα στις προσόψεις των κτιρίων προσπαθώντας να τα κάνω πιο όμορφα και ελκυστικά.

ΦΕΓΓΑΡΙΑ-ΔΩΡΑ ΚΟΥΣΙΔΟΥΑΝΑΒΑΣΗ ΨΥΧΗΣ -ΔΩΡΑ ΚΟΥΣΙΔΟΥ

 1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξει ο εαυτός μας…

 1. Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η τέχνη, το να ζεις την στιγμή και το να μοιράζεσαι συναισθήματα και ιδέες με ανθρώπους που αγαπάς.

ΓΑΛΗΝΗ-ΔΩΡΑ ΚΟΥΣΙΔΟΥ

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *