10 + 1 ερωτήσεις στην Τάνια Κιουμουρτζίδου

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 8 Φεβρουαρίου 2017

15879293_757186854433692_496830201_n

H Τάνια Κιουμουρτζίδου είναι δραστήρια,  κοινωνική, πολυπράγμων και ιδιαίτερα αγαπητή. Εκτός από τοπική σύμβουλος Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι και μέλος της Επιτελικής Ομάδας για τα πολιτιστικά, στα οποία έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι. Ανήκει στους ελάχιστους ανθρώπους που πιστεύουν σε αξίες και έχουν ιδανικά και ζει ευτυχισμένη με την οικογένεια της. Απεχθάνεται το ‘’δήθεν’’ και κρατά χαμηλό προφίλ .Ξεχωρίζει για τη δοτικότητα και την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους της και είναι, επίσης, μέλος των φιλανθρωπικών σωματείων ΑΕΛΙΑ και ΜΕΛΙΣΣΑ. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με θέματα ομορφιάς και δίνει συμβουλές ή εμπρακτα το ‘’παρών’’, όποτε απαιτηθεί. Με χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. 

 15879154_757188031100241_1591052197_n

-Ως τοπική σύμβουλος Πεύκων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και μέλος της Επιτελικής Ομάδας για τα πολιτιστικά του δήμου, μίλησε μου για το αντικείμενο σου.

Ως τοπική σύμβουλος Πεύκων, επιδίωξή μου είναι να βελτιωθούν οι υποδομές στα Πεύκα και η βελτίωση της ζωής των πολιτών, κάτι που πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε ότι τα Πεύκα είχαν ραγδαία οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Όσον αφορά τα πολιτιστικά του Δήμου, στην επιτροπή μας υπάρχει μία συνεχής διαδικασία καταθέσεων προτάσεων και υλοποίησής τους, με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων για την ανάδειξη του πολιτισμού μας, της τέχνης, σημαντικών μνημείων και της παιδείας μας. Θα ήθελα να πω ότι είμαι χαρούμενη που συνέβαλα στη συνεργασία του Δήμου μας με το Κ.Θ.Β.Ε. και μπορούν οι μαθητές μας να παρακολουθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις του  Κ.Θ.Β.Ε.. Επόμενος στόχος είναι η ανάδειξη του άλσους του Δελασάλ με έργα αναστήλωσης και βελτίωσης του χώρου.

1)    Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Χωρίς την οικογένειά μου που με στηρίζει σε όλα αυτά που κάνω, χωρίς τη δουλειά μου και τις δράσεις μου που σημαίνουν δημιουργία άρα ζωή, χωρίς τον υπέροχο μας ήλιο και τη θάλασσά μας.

2)     Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Δεδομένων  των δύσκολων καιρών που ζούμε, στα παιδιά μου που είναι ο πρωταρχικός μου ρόλος,  σε επιμόρφωση, σε νέα προϊόντα για τη δουλειά μου και  σε κοινωνικούς σκοπούς.

3)    Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Να ασχολούμαι με πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, να είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου για να γίνουν όλα τέλεια,  με αποτέλεσμα να μου δημιουργούν άγχος και κούραση και να το μεταδίδω σε δικά μου άτομα. Α,α,α, και να μην θυμάμαι που έχω αφήσει τα κλειδιά μου.

4)    Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η αγένεια, η υποκρισία, το  ‘’δήθεν’’, η κακία και το να  σε θεωρούν δεδομένο.

15879256_757187244433653_639736801_n

5)    Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Είναι αρκετές αυτές που μου έχουν δοθεί. Από αυτές ξεχώρισα, μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα δεν θα σου πει κανείς ευχαριστώ, να βρίσκεις πάντα χρόνο  για τον εαυτό σου, να αφήνεις να μιλούν οι πράξεις σου.

6)    Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ευγένεια και την καλοσύνη σε βαθμό που να  γίνονται  αντικείμενα εκμετάλλευσης.

7)   Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Εάν μπορώ, κάνω μια  βόλτα στην θάλασσα για να ακούω το κύμα να σκάει,  ή  βλέπω παλιές ελληνικές ταινίες με τα παιδιά μου τρώγοντας ποπ – κορν και ηλιόσπορους, πίνω ένα καφεδάκι με τις φίλες μου ή ακούω μουσική.

8)   Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα ήθελα να μπορούσα να την κάνω: 1] Πιο τουριστικά ελκυστική όπως της αρμόζει λόγω των αρχαιολογικών τόπων και από που να αρχίσω, από την Αψίδα του Γαλερίου [Καμάρα], Ροτόντα, Αγορά Μπεζεστένι, κατακόμβες και αρχαίες στοές Αγ. Γιάννη, Αρχαία Αγορά, Μπέη Χαμάμ, Κάστρα – Επταπύργιο- Πύργος του Τριγώνου. Να γίνονται οργανωμένες διαδρομές και ξεναγήσεις σε καθημερινή βάση όχι μόνο κάποιες μέρες, να ανοιχτούν κάποιοι χώροι και όχι να παραμένουν κλειστοί. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας το 1997 αναδείχθηκε πολιτιστική  πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρα για αυτοκράτορες, Αγίους, σουλτάνους, επαναστάτες, καλλιτέχνες, ρεμπέτες, συγγραφείς, φεστιβάλ κινηματογράφου, που συνδέουν το χθες με το σήμερα αποκαλύπτοντας  τις πολλές φάσεις τις ιστορίας της Θεσσαλονίκης και τα πολλά πρόσωπά της. 2] Να λύσω το κυκλοφοριακό, θα έπρεπε να έχει γίνει επιτέλους το Μετρό. 3]  Περισσότερους Χώρους με δωρεάν Parking στο κέντρο της πόλης. 4] Και τέλος να διατηρήσουμε μία φιλική πόλη και να μην την μετατρέψουμε σε τερατούπολη.

9)    Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

  1. Να χαίρεσαι και να ζεις την κάθε στιγμή της ζωής γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. 2. Να προσφέρεις  στο συνάνθρωπό σου. 3. Να εκπέμπεις  θετική σκέψη. 4. Να χαμογελάς πάντα ό,τι και να σου συμβεί.

10)  Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η  οικογένειά μου, να νιώθω το αεράκι της θάλασσας και το φως του ήλιου,  να δίνω και να παίρνω αγάπη από τους φίλους αλλά και γενικώς από τους ανθρώπους.

15910048_757186887767022_619335291_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *