Electra Metropolis Hotel! Yποδεχόμαστε το νέο στολίδι της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη

Από την/τον Christina Politi | 13 Νοεμβρίου 2016

ELECTRA, AKTOR, 20SEP2016

Από την εποχή που ιδρύθηκε το πρώτο ξενοδοχείο Electra, η ιστορία των Electra Hotels and Resorts είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με υπηρεσίες ζεστής και πολυτελούς φιλοξενίας: ορμώμενοι από την ουσία της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, από το οποίο οι φιλοξενούμενοί μας θα μπορούν με άνεση και ευκολία να εξερευνήσουν την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. Για μισό αιώνα έχουμε φιλοξενήσει περισσότερους από 7 εκατομμύρια εκλεκτούς επισκέπτες στα ξενοδοχεία μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, καθέναν από αυτούς σαν να ήταν μέλος της οικογενείας μας. Καθώς προχωράμε στο μέλλον, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: δημιουργώντας μια εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας μέσα σε μια οικογενειακή και ζεστή ατμόσφαιρα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ταξιδιώτη του 21ου αιώνα.

ELECTRA, AKTOR, 20SEP2016

Στην πεντηκονταετή ιστορία της εταιρείας υπήρξαν μερικοί σημαντικοί σταθμοί για την ανάπτυξή της:

1965: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Electra – το  Electra Athens, στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελεί αγαπημένο ξενοδοχείο για επαγγελματικά και city break ταξίδια, κερδίζοντας πιστούς φίλους κάθε χρόνο.

1969: Στηριζόμενη στην επιτυχία του Electra Athens, η οικογένεια των Electra διευρύνει τις δραστηριότητές της αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Creta Beach Hotel & Bungalows στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ολοκληρώθηκε το 1995 μετά από 26 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.

1972: Ένα νέο ξενοδοχείο, το Electra Palace Thessaloniki, γεννιέται στη συμπρωτεύουσα. Όμορφο και επιβλητικό, με κλασική διακόσμηση και συγκλονιστική θέα, ανοίγει τις πόρτες του στη διάσημη πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας την εμπειρία της φιλοξενίας των Electra Hotels and Resorts και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Από τότε έχει γίνει αγαπημένο σημείο αναφοράς της πόλης της Θεσσαλονίκης και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των κατοίκων της πόλης.

1973: Το δεύτερο Electra στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του. Με κλασική αρχιτεκτονική που δένει αρμονικά με τα πανέμορφα κτίρια της Πλάκας, το Electra Palace Athens κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, με την εκλεπτυσμένη και άψογα εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα κτίρια αισθητική του, αληθινό στολίδι στην ιστορική αυτή γειτονιά, ενώ οι πολυτελείς και πλούσιες παροχές του, η ασυναγώνιστη θέα προς την Ακρόπολη και η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησή του τού χαρίζουν πιστούς φίλους.

1975: Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου ξενοδοχείου Electra, ένα θέρετρο προστίθεται στα ξενοδοχεία Electra Hotels and Resorts: στη Ρόδο, έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, το Electra Palace Rhodes υποδέχεται τους πρώτους από τους πολλούς επισκέπτες του. Με ευρύχωρα δωμάτια, μεγάλους εξωτερικούς χώρους και, φυσικά, τη γνωστή φιλοξενία των ξενοδοχείων Electra Hotels and Resorts, γρήγορα γίνεται αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο

2015: Η οικογένεια Ηλέκτρα γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας! Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του πρώτου ξενοδοχείου Ηλέκτρα στην οδό Ερμού το 1965 αποτελεί τη χρονιά ορόσημο για τον όμιλο Electra Hotels and Resorts μιας και συμπληρώνονται. Έχοντας πάντα ως βασικό άξονα την απόλυτη ικανοποίηση στις ανάγκες του πελάτη, συνεχίζουμε πιστοί στο όραμα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και αγνή Ελληνική φιλοξενία, αντιμετωπίζοντας τους πελάτες μας με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη.

ELECTRA, AKTOR, 19SEP2016

Φέτος, το Σεπτέμβριο του 2016, τα Electra Hotels and Resorts υποδέχτηκαν ένα νέο μέλος στην οικογένεια oλοκαίνουργιο και φιλόξενο, το  πανέμορφο retro chic αισθητικής “Electra Metropolis” στη καρδιά της πόλης, είναι το ιδανικό ξενοδοχείο, είτε βρίσκεστε στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές.  Με ένα περιβάλλον μοντέρνας αισθητικής και διαθέτοντας 216 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες, ένα μοναδικό αίθριο στο κέντρο του ξενοδοχείου και ένα εξαιρετικό Roof Garden με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, το “Electra Metropolis” προσφέρει εξατομικευμένη διαμονή με μια σύγχρονη προσέγγιση της Ελληνικής φιλοξενίας, βασισμένη στις αξίες των Electra Hotels & Resorts.

Καλώς ήρθατε στα Electra Hotels & Resorts. Καλώς ήρθατε στη φιλοξενία που σας αξίζει! ReLove Athens!

ELECTRA, AKTOR, 10OCT2016

ELECTRA, AKTOR, 10OCT2016

Το νέο ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές και διαθέτει αίθριο στο κέντρο του κτιρίου, Roof Garden με πισίνα και με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, εγκαταστάσεις SPA με πισίνα, αίθουσες συνεδριάσεων και χώρους εστίασης. Το έργο αφορά στη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην Υπουργείου Παιδείας, η ανέγερση του οποίου έγινε το 1959, σε μελέτη του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού

ELECTRA, AKTOR, 10OCT2016

  • Τις απαιτήσεις ασφάλειας και λειτουργίας του νέου κτιρίου.
  • Τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, που ήταν απαραίτητες να γίνουν στο κτίριο για την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο κορυφαίων προδιαγραφών.
  • Την ένταξη και ανάδειξη με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών και τα οποία δεν είχαν αποτυπωθεί στα αρχαιολογικά δελτία της εποχής που κατασκευάστηκε το υφιστάμενο κτίριο.
  • Η ανακατασκευή δε του κτιρίου έγινε με απόλυτο σεβασμό στη μικρή βασιλική εκκλησία της “Αγίας Δύναμις”, στην οποία θα γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης.
  • http://www.romnios.gr/η-αγία-δύναμις-μετόχι-της-ιεράς-μονή/
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με μεθόδους, υλικά και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που εξασφαλίζουν εξαιρετικές συνθήκες λειτουργίας των χώρων, με πολύ χαμηλές καταναλώσεις, υψηλή αποδοτικότητα στη διαχείριση νερού και βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, καλύπτει τις απαιτήσεις των εθνικών και διεθνών κανονισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που θα φέρει πιστοποίηση κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο Leed.

ELECTRA, AKTOR, 19SEP2016

ELECTRA, AKTOR, 19SEP2016

ELECTRA, AKTOR, 19SEP2016

ELECTRA, AKTOR, 19SEP2016

ELECTRA, AKTOR, 10OCT2016

Electra Hotels & Resorts
44, Voulis Str., 105 57 Athens, Greece
T: +30 210 3370 087
F: +30 210 3241 875
#Retro Chic
#experienceluxurylifestyle
#ReLoveAthens

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *