H πρώτη απονομή των βραβείων “Greek International Women Awards (GIWA)” στο Λονδίνο

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 14 Δεκεμβρίου 2017

517498
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου η πρώτη απονομή των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA). Ο θεσμός των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας, καθώς και περίπου 300 εκπρόσωποι του εφοπλιστικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου της Ελληνικής διασποράς.

Στη φαντασμαγορικη τελετή την οποία παρουσίασαν η  Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και ο  Αλέξης Κωστάλας, δόθηκαν τα βραβεία στις ακόλουθες νικήτριες ανά κατηγορία:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έλλη Φλέγγα – CEO του Holmes Place της Ελλάδας
2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μαρια Χατζηαναστασίου – Founder of Medi Cosmetic
3. ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Κατερινα Ζιωτοπούλου- Assistant Professor του University of California, Davis
4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Κατερινα Γαβριηλιδου- Πολιτική Επιστήμονας
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Αναστασια Ελπιδα Κοκκοτα – Founder & CEO των Muse Sandals

6. ΜΟΔΑ
Έλενα Καραβασίλη – Founder and Designer του ELENA KARAVASILI
7. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ
Μαρία Μπερτζελέτου – Research Team Leader IFCHOR Group
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Δέσποινα Δοξάκη – Capital Markets Counsel
9. ΤΕΧΝΕΣ & ΣΧΕΔΙΟ
Άννα Βίσση – καλλιτέχνης, ερμηνεύτρια
10. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Τόνια Βασσιλοπούλου – Marketing Director του St. George Lycabettus Hotel
11. ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (18-23yrs)
Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου – Founder του Unique Minds
12. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Το τιμητικό βραβείο GIWA απονεμήθηκε στην επιφανή ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967, η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976 και η πρώτη γυναίκα καγκελλάριος των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, υπεύθυνη όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
«Όλα τα μέλη της Επιτροπής αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανες για την πρωτοβουλία μας να θεσπίσουμε τα βραβεία GIWA, με τα οποία αναδεικνύουμε το αφανές ταλέντο των Ελληνίδων γυναικών ανά τον κόσμο. Μέσω του θεσμού, επιδιώκουμε την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της αριστείας» ” δήλωσε η Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου, ιδρύτρια των βραβείων και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής GIWA.
Ο  Θανάσης Καραγιάννης, εκπρόσωπος τou Aphrodite Hills Resort, κυρίου χορηγού της τελετής, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία λέγοντας: “Είναι συμαντικό να αναδείχουμε τις συμαντικές γυναίκες του παρόντος που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε το μέλλον. Συγχαίρουμε την ιδέα αυτών των βραβείων που αποσκοπεί στο να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να γιορτάσει υψιλά πρότυπα επαγγελματισμού και τα επιτέυγματα των Ελληνιίδων ανά τον κόσμο’.
Τα βραβεία GIWA έχουν ως σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί μέσω των επαγγελματικών τους επιτευγμάτων και επιδόσεων διεθνώς ή στην Ελλάδα μέσω μίας διαφανής και ανοιχτής διαδικασία επιλογής των φιναλίστς. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 147 υποψήφιες συνολικά, ενώ 75,000 περίπου ψηφοφόροι από εννέα χώρες έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε φιναλίστς ανά κατηγορία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των GIWA. Στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης συμμετείχαν 33 κριτές (τρεις κριτές ανά κατηγορία), όλοι διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους. Η διαδικασία του διαγωνισμού καταγράφεται λεπτομερώς στην επίσημη ιστοσελίδα GIWA http://greekinternationalwomenawards.com/
Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή των βραβείων απαρτίζεται από τις Σοφία Κωνταντοπούλου, Φωτεινή Βογιατζή, Γεωργία Γαβριηλίδου, Τζοάννα Γαλάνη, Ηρώ Κουτσιούμπα, Νάγια Μπολτέτσου , Ιωάννα Πασχαλίδου, Μαρία Σαραντοπούλου, Μαρία Συρίγου, Χριστίνα Φωτεινέλλη και Γιούλα Αραούζου. Όλα τα μέλη της επιτροπής εργάστηκαν σε εθελοντική βάση, προκειμένου να πραγματώσουν τη σύσταση και λειτουργία του θεσμού.

H πρώτη απονομή των βραβείων GIWA υποστηρίχτηκε χορηγικά από τους ακόλουθους φορείς: Aphrodite Hills Resort in Cyprus, Libra Group, Zela Christodoulides, ELA, Hair.com, Kinsterna Hotel, White Space, Elemis, Carpo, Meliora Communications, Zonars, Luxury Transfers, Fratelli Greci, , Hotel Donor, CocoMat, LamdaDelta, Live Media (Live Streaming). Ειδική μνεία αξίζει στους LC Architects που σχεδίασαν την εταιρική ταυτότητα τωμ GIWA καθώς και το εβληματικό αγαλματήδιο- βραβείο “The Rise”που απονεμήθηκε στις νικήτριες.
Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβαν, το μουσικό τρίο κλασσικής μουσικής που αποτελείται από τον Μιχάλη Ίσκα (Βιόλα) κ. Iñigo Mikeleiz-Berrade (Ακορντεόν) και την κ. Καλλιόπη Μητροπούλου (βιολί), το μουσικό συγκρότημα του νεαρού ερμηνευτή Leon of Athens και ο DJ Αυγουστίνος Γαλιάσσος.

517444

ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

517443
ΤΗΕ GIWA ΤΕΑΜ

517446
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΖΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

517574
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ( εκπρόσωπος χορηγού εταιρείας Aphrodite Hills Resort ), ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ( Οργ Επιτροπή GIWA ), ΜΑΚΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

517448
ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΡΕΝΑΤΑ ΧΑΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

517449
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

517450
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ

517577
ΗΡΩ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΥΡΙΙΛΙΔΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΟΥΑΤΖΗ, ΝΑΥΑ MΠΟΛΤΕΤΣΟΥ,  ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΤΖΟΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΗ, ΜΑΡΜΟ ΖΥΡΙΓΟΥ , ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ,  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΤΙΝΕΛΛΗ

517453
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗ

517490
NATAΣΣΑ ΛΙΑΝΟΥ, ΕΡΜΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

517455
ΤΗΕ GIWA ΤΕΑΜ

517456
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ, ΒΙΛΗ ΑΤΑΡΤ

517459
ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΑΘΗΝΑ ΒΟΥΤΥΡΑΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΒΟΣ

517497
ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΑΡΕΛΛΗ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

517576
Οι νικήτριες των βραβείων GIWA με την ιδρύτρια του θεσμού.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *