H Xριστίνα Ρούσσου απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 18 Μαΐου 2017

DS8_0570

Έκανε το μεγάλο «μπαμ» με το πρώτο κιόλας βιβλίο της με τίτλο «Ντουλμπέρα»- αισίως ξεπέρασε την 5η έκδοση και βαδίζει ολοταχώς στην 6η-γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία! Όμως, η χαρισματική Χριστίνα Ρούσσου δεν είναι απλώς μία δεινή, γλαφυρή και ικανότατη συγγραφέας διαθέτει και άλλα πολλά τάλαντα άξια θαυμασμού ! Ζωγραφίζει εξαιρετικά, κατασκευάζει μάσκες από πορσελάνη και είναι δεξιοτέχνης του πιάνου. Έχει έμφυτη  την φιλανθρωπία μέσα της γι’ αυτό κάνει εκθέσεις με τους πίνακες και τις υπέροχες μάσκες της και όλα τα έσοδα τα προσφέρει σε ανθρώπους και ιδρύματα που χρήζουν βοηθείας… Στην προσωπική της ζωή είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, χαρούμενος, επικοινωνιακός και άκρως δημιουργικός. Μεγάλη της αδυναμία τα δύο παιδιά της τα οποία υπεραγαπά. Στις 8 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Στα πέρατα της αντοχής» κι αυτό από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ , το οποίο αναμένεται με ανυπομονησία από τους λάτρεις του βιβλίου και όχι μόνο. Παράλληλα μαζί με έναν καλό της φίλο γράφουν το σενάριο για μία τηλεοπτική σειρά, ενώ η κυπριακή τηλεόραση έχει ήδη πάρει τα δικαιώματα του πρώτου της βιβλίου για να γυριστεί σε σήριαλ. Με χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

IMG_0336

– Πώς (και γιατί) αποφάσισες να  ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Στην αρχή,  και πάει πολλά χρόνια πίσω η αρχή, μου άρεσε να γράφω τις σκέψεις μου. Όσο έγραφα, τόσο πιο πολύ ήθελα… να γράφω! Μετά, σκάρωνα στο χαρτί  μικρές φανταστικές ιστορίες, που μ’ έβγαζαν απ’ την καθημερινότητα. Με γοήτευε να πλάθω  χαρακτήρες, να τους κινώ στον χώρο τους, να φτιάχνω διαλόγους, να τους εμπλουτίζω με συναίσθημα. Οι μικρές ιστορίες από ένα σημείο και μετά, δεν μου αρκούσαν, ήθελα να «τραβήξω» την «υπόθεση» πιο πέρα. Έτσι έγραψα το πρώτο μου μυθιστόρημα και μιας που μ’ αρέσει η ιστορία – ειδικά του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου – έμπλεξα πραγματικούς χρόνους και γεγονότα μέσα στη μυθοπλασία. Έτσι έγινα παραμυθού! Η «Ντουλμπέρα», το πρώτο μου μυθιστόρημα απ’ τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, αγαπήθηκε και αυτό μου έδωσε χαρά και διάθεση να συνεχίσω. Στις 8 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το νέο μου μυθιστόρημα «ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ» και πάλι απ’ τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και αυτό το διάστημα, με έναν καλό μου φίλο γράφουμε το σενάριο μιας κωμικής σειράς.

  1. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…………

Τα παιδιά μου. Σταθερές αξίες, όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται.

2) Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Στα πάντα!

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Το κάπνισμα…

4)  Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Συνήθεια – κουσούρι, η τσιγκουνιά

5)  Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Δύναμη είναι, να κρατάς τη δύναμη σου.

DS8_0557 (2)

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την υπομονή. Δεν μ’ αρέσει η υπομονή, κρύβει ηττοπάθεια και αδυναμία.

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Παίρνω τους δρόμους. Οδηγώ χωρίς προορισμό.

8)   Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Την εικόνα – προς το καλύτερο-  όσων παλιών κτηρίων απέμειναν απ’ την περίοδο του  μεσοπολέμου και ακόμα πιο πίσω, που δεν είναι σε καλή κατάσταση και πεθαίνουν.

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Αυτό που έγραψε ο Καζαντζάκης, « έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

10)  Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Τα παιδιά μου, το αλισβερίσι της αγάπης και η δημιουργία . Η δημιουργία μπορεί να είναι ένα μυθιστόρημα ή ένα σενάριο που θα γράψω, ένας πίνακας που θα ζωγραφίσω, η μουσική που θα παίξω στο πιάνο, μέχρι και κάποιο ωραίο γλυκό που θα φτιάξω!

IMG_2557

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *