O Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος- Γιαπιτζόγλου σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 19 Απριλίου 2018

thumbnail (2)

Η επιλογή του επαγγέλματος του- είναι broker Ασφαλειών και επενδυτικών προγραμμάτων- αποδεικνύει έμπρακτα πόσο σοβαρός και μετρημένος είναι τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή. Ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος- Γιαπιτζόγλου διακρίνεται για την ευφυϊα του, την εξωστρέφεια και τον αυθορμητισμό του και ξεχωρίζει για τη δοτικότητα και την ευγένεια του. Λατρεύει τα ταξίδια και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτει λόγω της φύσης της δουλειάς του διαβάζει βιβλία που έχουν σχέση με τα οικονομικά και την φιλοσοφία. Στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία ενός ιππικού ομίλου γιατί υπεραγαπά τα ζώα ! Με χαρά απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

– Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να γίνεις broker Ασφαλειών και επενδυτικών προγραμμάτων; Η επιλογή ήταν σχετικά εύκολη, έχει άμεση σχέση με το μεταπτυχιακό που έχω κάνει σχετικά με international business and finance with concertation in derivative market. Η δουλειά ενός ασφαλιστή και συμβούλου επενδυτικών προγραμμάτων είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Έχει να άμεση σχέση με την εξασφάλιση και διαφύλαξη αξιών και κοπών πολλών χρόνων και όχι μόνο προσωπικών  μας αλλά και της οικογενείας μας. Γι’ αυτό και πρέπει να διασφαλίζονται.thumbnail

  1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις; Η δουλειά ενός broker δεν έχει ωράριο. Εξαρτάται άμεσα από το ποσά ραντεβού έχεις κάθε μέρα και πόσα συμβόλαια έχεις σε αναμονή έκδοσης. Αλλά η δουλειά δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει καθημερινά να κάνεις καινούριες γνωριμίες και να κρατάς θέρμες τις σχέσεις των ανθρώπων που σου έχουν εμπιστευτεί τις περιουσίες τους.
  2. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο; Υγεία σε εμένα και στα αγαπημένα μου πρόσωπα, η επαγγελματική και προσωπική μου ανέλιξη-κυρίως το κομμάτι επίτευξης νέων στόχων- και το να έχω ελευθερία χρόνου, όποια στιγμή της ημέρας επιθυμώ, για να  μπορώ να διαβάζω καινούρια βιβλία και εφημερίδες.
  1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού; Πολύ σπάνια έως ποτέ. Περιορίζω τον εαυτό μου στην μεταφορά πράγματων μέσα στο σπίτι, όπως super market κτλ., καθώς και την πληρωμή των υποχρεώσεων.
  2. Φροντίζεις την εμφάνιση σου; Αυτό εξαρτάται πάντα από το ποιον θα ρωτήσετε. Πάντα προσέχω την εξωτερική μου εμφάνιση μιας και είναι η πρώτη εικόνα που έχουν όλοι για τους άλλους ανθρώπους. Πολύ σπάνια θα με πέτυχει κάνεις καθημερινή να μην φοράω πουκάμισο και το μαλλί μου να πετάει αμέριμνα( χάχα.)thumbnail
  3. Κάνεις κάποιο σπορ; Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με την ιππασία και συγκεκριμένα με το show jumping και αυτό κυρίως λόγω της κοπέλας μου για την υπέρμετρη αγάπη που έχει για τα αλόγα αλλά και για όλα όλα τα ζωάκια.
  4. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις; Το πιο σημαντικό στην επιλογή του αυτοκινήτου για μένα ήταν πάντα η ασφάλεια,  καθώς επίσης  και η αξιοπιστία του γι’ αυτό εμπιστεύτηκα την BMW. Αλλά, όπως όλα τα μεγάλα αλλά και τα μικρά παιδιά, το όνειρο τους είναι εκείνο το αμάξι με το ασημένιο αλογάκι .
  1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί; Η ερώτηση αυτή είναι σχετικά εύκολη γιατί πάντα σκεφτόμουν ποιες θα ήταν άραγε οι κινήσεις μιας γυναίκας σ ε ό,τι αφορά την πολιτική την στην περίπτωση της χώρας μας. Και δεν είναι άλλη της Margaret Thatcher.
  2. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα; Εδώ θα απαντήσω διπλωματικά. Ελπίζω το πιο ακριβό δώρο που θα κάνω σε γυναικά να μην το έχω πάρει ακόμη.
  3. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη; Η Θεσσαλονίκη έτσι όπως είναι, είναι μία πανέμορφη πόλη και δεν θα ήθελα να αλλάξω σχεδόν τίποτε. Το μόνο που με απασχολεί λίγο είναι η κίνηση στο κέντρο κυρίως τις εργάσιμες ώρες . Και επιτέλους αυτά τα έργα για το μετρό να επισπευσθούν , ώστε να μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό.
  4. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή; Εδώ θα ήθελα να δανειστώ μια φράση ενός μεγάλου Έλληνα, του Αριστοτέλη Ωνάση.’’ Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στην ζωή σου τρελός.’’thumbnail

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *