O Βαγγέλης Κορακάκης και ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασαν “Τα Θαλασσινά Παλάτια”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 13 Δεκεμβρίου 2016

mark8524

Μέσα σε μια ευφρόσυνη όσο και νοσταλγική ατμόσφαιρα  έγινε στο ατμοσφαιρικό Πειραιώτικο εστιατόριο Belle Amie, η επίσημη παρουσίαση του δίσκου Τα Θαλασσινά Παλάτια  που κυκλοφορεί από το Όγδοο με την υπογραφή του Γιώργου Νταλάρα και του Βαγγέλη Κορακάκη. Γιατί το καλό λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του και Τα Θαλασσινά Παλάτια, είναι ένας δίσκος καρδιάς που έχει άμεση σχέση με τον Πειραιά. Γι’ αυτό και η συνέχεια του θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 4 συναυλίες, στις 6, 7 και 13, 14 Μαρτίου.

mark8654

Ο Γιώργος Νταλάρας, για πρώτη φορά, συναντά τον συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Κορακάκη, σε ένα δίσκο με 13 μοναδικά λαϊκά τραγούδια  ένα μέρος των οποίων απολαύσαμε στο φιλόξενο και κατάμεστο από κόσμοBelle Amie σε μια βραδιά  συγκίνησης και νοσταλγίας που δεν θέλαμε να τελειώσει.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Κορακάκης και οι μουσικοί τους σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Ογδόου έβαλαν μεράκι και ψυχή κι έφτιαξαν ένα δίσκο, με άριστα υλικά.

mark8445

Ο εκδότης του Όγδοου,  Νίκος Αναγνωστάκης, ανοίγοντας τη βραδιά  σημείωσε ότι ο Γιώργος Νταλάρας, μπορεί να θεωρηθεί ένα κεφάλαιο για τη μουσική ιστορία μας «πήρε τα καλύτερα τραγούδια του ρεμπέτικου πριν 40 χρόνια και δημιούργησε ένα σοκ. Μπήκε σε όλα τα σπίτια και τα έκανε γνωστά στους νέους. Θεωρώ την παρέμβασή του αυτή ανάλογη με εκείνη του Μάνου Χατζιδάκι όταν απενοχοποίησε το ρεμπέτικο. Μετά από πολλά χρόνια με τον ίδιο δυναμισμό  φτιάχνει ένα ισχυρό δεσμό με τον Βαγγέλη Κορακάκη και φτιάχνουν μαζί τα Θαλασσινά παλάτια. Η  υπόσχεση που  ο Γιώργος έδωσε στον Βαγγέλη εδώ και χρόνια, έγινε πραγματικότητα.»

mark9129
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έφερε στα Θαλασσινά Παλάτια τις μουσικές του. Μοναδικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, συνθέτης αλλά και στιχουργός  τραγουδιών με  βιωματικούς στίχους αυθεντικός και καίριος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα – «είναι μεγάλος ερμηνευτής, είπε και συμπλήρωσε ότι με το δίσκο αυτό θέλει να υπογραμμίσει ότι το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ και θα παραμείνει ζωντανό.

Ο Γιώργος Νταλάρας, συγκινημένος και πιο αληθινός από ποτέ, βαθύς  γνώστης του λαϊκού τραγουδιού, με την ερμηνευτική του ευαισθησία, απογείωσε τα τραγούδια. Γι αυτό και το χειροκρότημα από όλους όσοι είχαμε τη τύχη να τον απολαύσουμε σ’ αυτή τη ζεστή βραδιά στο Belle Amie ήταν μεγάλο. Συμφώνησε με τον Βαγγέλη Κορακάκη για την δύναμη του καλού λαϊκού τραγουδιού σήμερα και πρόσθεσε «Εγώ τα έλεγα παλιά έξω από τα δόντια. Μου σπάσανε τα δόντια κι έμαθα να συγκρατιέμαι. Παρ’ όλο που η εποχή δεν είναι χαράς, εμείς νοιώθουμε χαρούμενοι». Και απευθυνόμενος στον Κορακάκη ρώτησε «Εμείς που τη βρίσκουμε τη χαρά Βαγγέλη; Στα τραγούδια μας, στις κιθάρες μας, στις συναντήσεις μας. Είδα για πρώτη φορά το φως στον Πειραιά, έναν από τους τόπους που γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι.  Είμαι Κοκκινιώτης και καυχιέμαι. Το λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μαθαίνουν γι αυτό. Ανθρώπων έργα είναι τα ανάποδα, ανθρώπων έργα και τα καλά. Εμείς είμαστε εδώ για τα δεύτερα»


Με τραγούδια λοιπόν από τα Θαλασσινά Παλάτια και πολλές εκπλήξεις ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης ενίσχυσαν την άποψη του επιμελητή του Όγδοου Ηλία  Μπενέτου ότι «αυτοί οι δυο είναι απίστευτοι. Χθες βράδυ πρόσθεσε σε ένα στουντιάκι στη Βουλιαγμένης, έκαναν πρόβα. Ήμασταν εκεί και νοιώσαμε ότι αυτά τα παιδιά κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο. Αυτό που θα γίνει απόψε δεν έχει ξαναγίνει… ». Ήταν αλήθεια γιατί ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πολλούς παρευρισκόμενους ανέβηκε στη σκηνή και όλοι μαζί τραγούδησαν δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα γλυκιά που οδήγησε τον Γιώργο Νταλάρα σε προσωπικές εξομολογήσεις: Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω με τον Λουκά – εννοούσε τον πατέρα του – μου το καλύπτετε απόψε εσείς. Ένα οικογενειακό κομμάτι..».

mark9083

Στο υπέροχο Πειραιώτικο  νεοκλασσικό εστιατόριο Belle Amie, στο Πασαλιμάνι, τα Θαλασσινά Παλάτια, φωτίστηκαν ξεκινώντας μια μουσική πορεία επιτυχίας. Εκεί ήταν ανάμεσα σε άλλους, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Κατερίνα Κούκα, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Μιχάλης Μητρούσης, η Μαρίνα Ρώμα, πολλοί ειδικοί του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, δημοσιογράφοι,  εκπρόσωποι της μουσικής.  Ας είναι καλοτάξιδα. Θα τα ξαναπούμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 6, 7 και 13, 14 Μαρτίου.

mark9090

mark9009

Βαγγέλης Κορακάκης, Γιώργος Νταλάρας

Θαλασσινά Παλάτια

Γιατί το καλό λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του.

 

Τα Θαλασσινά Παλάτια, είναι ένας δίσκος καρδιάς.

Η συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη, μας βεβαιώνει ότι το καλό λαϊκό τραγούδι υπάρχει και συγκινεί. Στα Θαλασσινά Παλάτια, συμμετέχει ο Βασίλης Κορακάκης, με τέσσερα τραγούδια. Νέος τραγουδιστής, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γιος του Βαγγέλη, ο Βασίλης Κορακάκης, συνεχίζει με σεμνότητα την οικογενειακή μουσική παράδοση.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo Μusic Group.

Βαγγέλης Κορακάκης, Γιώργος Νταλάρας – Θαλασσινά Παλάτια

 1. Χαράζει στην στράτα μου| Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  2. Από τα χέρια σου τρελή | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  3. Καρδιά Θλιμμένη | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  4. Δεν προσκύνησα τη γη μου | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  5. Ίσως να φταίω | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης
  6. Ήλιε που δε ξημέρωσες | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  7. Τα παιδιά της ερημιάς | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  8. Σιγά σιγά στα χέρια σου | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  9. Χλωμό αστέρι της αυγής | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης
  10. Θαλασσινά Παλάτια | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  11. Οι μαχαιριές | Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
  12. Τώρα που γύρισες | Ερμηνεία: Βασίλης Κορακάκης
  13. Δως μου φαρμάκι | Ερμηνεία: Βασίλης ΚορακάκηςΑκούστε τον δίσκο “Θαλασσινά Παλάτια” στο Youtubemark9106

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *