O Δημήτρης Μητσόπουλος απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 12 Δεκεμβρίου 2016

 

new-folder-414

Η λέξη κύριος συμπλέει απόλυτα τόσο με την επαγγελματική όσο και με την προσωπική του ζωή! Άλλωστε, το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αφορά στην Τέχνη, οπότε όλη η εικόνα που βγάζει προς τα έξω, αλλά και η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του, εν γένει, άπτονται παιδείας, καλλιέργειας, ευγένειας και γνώσης. Ο γοητευτικός, Δημήτρης Μητσόπουλος, είναι πρόεδρος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς και απόλυτα επιτυχημένος! Προσπαθεί να προσφέρει έργο- και το επιτυγχάνει-στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όπου είναι εφικτό επιδιώκει το καλύτερο! Ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, προσέχει την εμφάνιση του και λατρεύει την πόλη του! Με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

 %cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf-cum-deo

Είσαι πρόεδρος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς και πρόεδρος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος. Μίλησέ μου για τις ιδιότητες σου αυτές.

Δεν κάνουν οι ιδιότητες τους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι τις ιδιότητες. Είναι λοιπόν και τα δυο  κομμάτια της ψυχής μου… Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη και αγωνίζομαι καθημερινά για το καλύτερο, σε μια εποχή, όπως καταλαβαίνετε, με κόντρα άνεμο και πολλές δυσκολίες

Το Ωδείο Βορείου με ιστορία 74 χρόνων και με όνομα βαρύ σαν ιστορία λειτουργεί σε 3 σημεία της πόλης, στο Κέντρο, στην Ανατoλική Θεσσαλονίκη και στον Εύοσμο, με πλήρη προγράμματα σπουδών , για όλα τα είδη της μουσικής (κλασσική ,jazz, παραδοσιακή, Μιούζικαλ, pop-rock, Βυζαντινή και άλλα. Υπάρχουν τμήματα  για όλες τις ηλικίες και είναι αναγνωρισμένο από το κράτος .Έχει προγράμματα για παιδιά από μηνών μέχρι και την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων! www.conservatoire.gr

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» του χρόνου κλείνει 10 χρόνια ζωής! Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου για το οποίο νοιώθω περήφανος . Η γνωριμία μου με το Βουτσινά ,τολμώ να πω ήταν καρμική. Η σχολή έχει τμήματα επαγγελματικά, ερασιτεχνικά, παιδικά ,εφηβικά και ενηλίκων. Στεγάζεται σε ένα  loft 800 τ.μ στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι στον χώρο της πόλης μας .

fb_img_1478236085741

 

 

  1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Δεν υπάρχει ωράριο ,όσο πρέπει, όσο αντέχω,όσο απαιτούν οι ανάγκες ,όσο οι συνθήκες επιβάλλουν, όσο η ψυχή αντέχει. Προσπαθώ να είμαι οραματιστής. Σκέφτομαι συνέχεια για το καλύτερο, για τους συνεργάτες μου, τους χώρους, τα προγράμματα σπουδών, τις συνεργασίες, την προσπάθεια να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία.

  1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο…

Ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας…

  1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Όταν πρέπει, όταν μπορώ, όταν δεν μπορεί να τις κάνει κάποιος άλλος. Έχω ζήσει χρόνια μόνος.

  1. Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Κάποτε περισσότερο , τώρα ίσως  λιγότερο ,αλλά πάντα προσπαθώ να έχω το προσωπικό μου στιλ. Είμαι άνδρας παλιάς κοπής…

natalia

  1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Κολυμπάω, τρέχω , κάνω γυμναστική με αντιστάσεις .Έπαιζα μπάσκετ παλιά.

  1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Συνήθως κινούμαι με μηχανή , μια HONDA DN01 700. Έχουν περάσει πολλά αυτοκίνητα από τα χέρια μου. Σήμερα οδηγώ ένα Alfa Romeo GT, all time classic.

Δεν θα ήθελα ,κάτι ξεχωριστό για το μέλλον, δεν έχω απωθημένα με τα αυτοκίνητα Άλλωστε ζούμε ρεαλιστικά και μεταφορικά στην εποχή που σημασία έχει η …βενζίνη, η κινητήρια δύναμη και όχι το όχημα…

  1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Την Μαλβίνα Κάραλη, γιατί ήταν ξεχωριστή, πνευματώδης,  καλλιεργημένη, δοτική,  ερωτεύσιμη , με πολύ ιδιαίτερο  χιούμορ και δεν φοβόταν να αυτοσαρκαστεί . Έφυγε νωρίς…

8.Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Ένα μονόπετρο ,στη γυναίκα μου 5 χρόνια μετά το γάμο μας , γιατί όταν παντρευτήκαμε δεν είχα τη δυνατότητα.

  1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα την γυρνούσα πίσω 20  χρόνια, ίσως και 30. Τότε που ήταν μια πόλη πολύ πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο ρομαντική , πιο αληθινή. Μια πόλη που χαιρόσουν να τη ζεις.

10.Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Η Μοίρα του Ανθρώπου, είναι ο Χαρακτήρας του…

%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b7

20161023_042436

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *