O Δημήτρης Οικονόμου απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 25 Οκτωβρίου 2016

oikonomoudimitris4

Είναι ένας από τους πιο λαμπρούς, διακεκριμένους και καταξιωμένους επιστήμονες στην ειδικότητα του Πλαστικού και Επανορθωτικού χειρουργού, με πολλές περγαμηνές, μεταπτυχιακά και διακρίσεις, με σπουδές στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά, κυρίαρχο στόχο του έχει, να εξελίσσεται, να προοδεύει και να βελτιώνεται ολοένα και πιο πολύ, γι΄ αυτό εντρυφεί και μελετά διαρκώς επί καθημερινής βάσης σε οτιδήποτε καινούργιο έχει να κάνει με το αντικείμενο της δουλειάς του- λειτούργημα θα το χαρακτήριζα- και τον ίδιο προσωπικά. Ο εξέχων ιατρός Δημήτρης Οικονόμου διακρίνεται για την κοινωνικότητά του, την ευγένεια, την διακριτικότητα, την μειλιχιότητα, τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς καθώς και για το προσεγμένο του ντύσιμο. Ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, την όμορφη σύζυγό του Έφη και τα δύο χαριτωμένα κοριτσάκια τους Λουίζα και Φιλομήλα! Χόμπι του η μουσική και η αρχιτεκτονική αλλά κυρίως και ουσιαστικά η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με την Α.Ε.Λ.Ι.Α- ανήκει στα ιδρυτικά μέλη- ‘’Καρκίνος του μαστού-Η ζωή μετά’’, παρουσιάστηκε στο Μάγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που σκοπό έχουν να την ενισχύσουν οικονομικά και να ευαισθητοποιήσουν όλους μας για το έργο που επιτελεί. Απεχθάνεται την αχαριστία, τη μιζέρια και την κακία στους ανθρώπους και επικροτεί την καλοσύνη, την ειλικρίνεια και την εργατικότητα. Με μεγάλη προθυμία απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

oikonomoudimitris2

-Σε τι ακριβώς εξειδικεύεται ο πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός; Ποιο είναι το αντικείμενο του;

Η πλαστική χειρουργική είναι περισσότερο γνωστή στη συνείδηση του κόσμου, ως μία ειδικότητα που ασχολείται αποκλειστικά με την αισθητική και την ομορφιά, μέσω χειρουργικών ή μη επεμβατικών παρεμβάσεων.

Ωστόσο, ο πλαστικός  και επανορθωτικός χειρουργός αντιμετωπίζει καθημερινά και προβλημάτα υγείας που αφορούν την ανάπλαση του μαστού μετά από μαστεκτομή,  τη συρραφή τραυμάτων και κάλυψη μετατραυματικών ελλειμάτων σε όλη την περιοχή του σώματος, την αντιμετώπιση του εγκαύματος και των μεταγκαυματικών ουλών, τη χειρουργική αφαίρεση όγκων του δέρματος και των μαλακών μορίων, τις συγγενείς ανωμαλίες, τη χειρουργική της άκρας χείρας, τα χρόνια έλκη και τις κατακλίσεις.

  1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Δουλέυω πολλές ώρες.  Από τις 8 το πρωί  μέχρι τις 11 το βράδυ με πολύ μικρά διαλλείματα μέσα στη ημέρα, μοιράζοντας το χρόνο μεταξύ χειρουργείων και ιατρείου.

  1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Ένα ξεκούραστο Σαβατοκύριακο με την οικογένειά μου.

Μία ικανοποιημένη ασθενής μετά από μία επιτυχημένη επέμβαση.

Μία βραδιά με φίλους σε ένα καλό εστιατόριο.

  1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Προσπαθώ όσο μου το επιτρέπει το βαρύ μου πρόγραμμα να βοηθώ στις δουλειές του σπιτιού. Χαλαρώνω όταν ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ και φροντίζω να επιδιορθώνω πράγματα, γιατί … «πιάνουν τα χέρια μου!!»

  1. Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Πάντα. Μου αρέσει πολύ το κομψό  και προσεγμένο ντύσιμο και σπάνια θα λείπει από πάνω μου ένα ποσέτ. Είναι το trademark  μου.

  1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς όχι. Στο παρελθόν έπαιζα συστηματικά τένις, αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δε μου το επιτρέπουν πλέον. Πρόσφατα ξεκίνησα όμως να κολυμπώ  2 φορές την εβδομάδα.

  1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Οδηγώ μία σπορ BMW, την οποία σκέφτομαι όμως να αλλάξω με ένα τζιπ που να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες τις οικογένειας μου.

  1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Την Angelina Jolie, διότι  εκτιμώ την ανθρωπιστική της δράση και  θαυμάζω την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να ευαισθητοποιήσει το γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

  1. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Η αγάπη και η αφοσίωση στη σύζυγό μου και στις δύο κόρες μου είναι το το ακριβότερο δώρο που θα μπορούσα να προσφέρω.

  1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Λατρεύω την πόλη μου, αλλά θα τις άλλαζα πολλά πράγματα. Θα προτιμούσα μία Θεσσαλονίκη οικονομικά εύρωστη, κέντρο των Βαλκανίων, με υγιείς επιχειρήσεις και δυνατή βιομηχανία, με διεθνές αεροδρόμιο και σύγχρονο μετρό και τραμ. Θα ήθελα να επεκτείνω την παραλία της από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι την περιοχή της Μίκρας, να αναπτυχθεί όλος ο χώρος του λιμανιού και να εκμεταλευτούμε τις δυνατότητες που έχει, ως πεδίο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα μετέτρεπα το χώρο της  ΔΕΘ σε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

  1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς να το επιτύχεις.

(If you can dream it, you can do it)

oikonomoudimitris3

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *